AFSÜ yöneticileri Şuhut yerleşkesini inceledi
AFSÜ yöneticileri Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde incelemede bulundu   Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) idari birimlerinin yöneticileri, Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) yerleşkesi olarak hizmet verecek okul binası ve pansiyon alanında incelemelerde bulundu. '5 BİN METREKARE KAPALI ALAN VAR' AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, devir protokolü ile AFSÜ'nün yaklaşık 12 bin [&hellip]
AFSÜ yöneticileri Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde incelemede bulundu
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) idari birimlerinin yöneticileri, Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) yerleşkesi olarak hizmet verecek okul binası ve pansiyon alanında incelemelerde bulundu.
“5 BİN METREKARE KAPALI ALAN VAR”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, devir protokolü ile AFSÜ’nün yaklaşık 12 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı kullanım alanlı bir yerleşkesi olduğunu belirtti. Okumuş, “Burada öğrenim görecek bütün öğrencilerimiz ve aileleri adına Valimiz Gökmen Çiçek’e, İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a ve devir için muvafakat veren Limak Şirketler Grubunun hayırsever yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve AFSÜ arasında imzalanan protokolle Şuhut’ta bulunan 480 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli okul binası ve 288 yatak kapasiteli pansiyonun bulunduğu alan, SHMYO yerleşkesi olarak hizmet verecek. 8 Mayıs 2010 tarihinde AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temeli atılan ve Limak Şirketler Grubu tarafından inşa edilen 11 bin 910 metrekare büyüklüğündeki yerleşkede, 75 öğrenci kapasiteli bir anaokulu, bekçi kulübesi, tören alanı ve spor sahası da bulunuyor.
“ÖĞRENCİLER YERLEŞKEYİ SEVECEK”
AFSÜ’nün altyapı yatırımlarının planlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Rektör Okumuş, “İhtiyaçlar ve imkânlar doğrultusunda yerel paydaşlarla işbirliği yaptık. Yerleşkede laboratuvarlar, iş teknik atölyesi, spor salonu, sanat derslikleri, faaliyet ve oyun odaları, kütüphane, revir, basketbol-voleybol sahası, engelli asansörü gibi özellikler var. Şuhut’taki ‘Tıbbi Laboratuvar Teknikleri’, ‘Patoloji Laboratuvar Teknikleri’ ve ‘İlk ve Acil Yardım’ programlarında eğitim gören öğrencilerimiz, bu yerleşkeyi çok sevecek.” ifadelerini kullandı.
2031 YILINA KADAR KULLANIM HAKKI AFSÜ’NÜN
Bir süre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmet veren ve imzalanan protokolle kullanım hakkı 2031 yılına kadar AFSÜ’ye devredilen yerleşke, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu akademik gereksinimlerin yanı sıra sağlık ve sosyal amaçlı da kullanılabilecek. Yerleşkedeki pansiyon ve anaokulunun nasıl değerlendirileceği ile ilgili nihai karar binaların mevcut durumlarının kayıt altına alınması ve AFSÜ’nün ilgili idari birimlerinin detaylı incelemesi sonrası verilecek.
>> Burak AYDIN’ın Haberi