Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ ve BİLSEM öğrencileri geri dönüşümle doğal sabun üretti

AFSÜ ve BİLSEM öğrencileri geri dönüşümle doğal sabun üretti

AFSÜ Bilim ve Araştırma Kulübü üyeleri, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileriyle birlikte, geri dönüşümle elde edilen güvenilir malzemelerle doğal sabun üretti

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefa Çelik’in danışmanı olduğu AFSÜ Bilim ve Araştırma Kulübü üyeleri, BİLSEM Kimya Öğretmeni Yıldız Leblebicier ve öğrencileri ile birlikte “Sıfır Atık” projesi kapsamında üniversite yemekhanesinden temin edilen atık yağlardan doğal ve katıksız sabunlar elde etti.
“HEDEFİMİZ DOĞLA SABUN KULLANMAYI ARTTIRMAK”
Tıp Fakültesi öğrencisi Emine Beyza Kılınç, doğal sabun kullanımını arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Ürettikleri sabunların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hediye edileceğini belirten Kılınç şöyle konuştu:
“AFSÜ Bilim ve Araştırma Kulübü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında bu çalışmayı yapmak istedik. Bu kapsamda Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi özel yetenekli öğrencileri ile ortak bir çalışma planladık. Üniversitemizin yemekhanesinden elde ettiğimiz atık yağlardan sabun elde ediyoruz. Aynı zamanda yapım sırasında kullandığımız tencereler, şişeler de atık ürünlerdir.”
Kulüp Başkanı Çağrı Eriş ise kulüplerinin geçen yıl kurulduğunu belirterek amaçlarının öğrencileri bilime ve araştırmaya yöneltmek olduğunu dile getirdi. Eriş, “Kulüp olarak sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Bu kapsamda BİLSEM öğrencileri ile birlikte bir etkinliğimiz oldu ve atık malzemelerden sabun üretimine başladık. Çöpe giden malzemeleri değerlendirerek sabun üretiyoruz. İnşallah bu tip projelerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.