Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ, Türkiye 8’incisi Oldu

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, finansal sürdürülebilirlik kategorisinde Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 8’nci sırada yer aldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi,

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi yalnızca belirli ölçütlere sahip üniversitelerin elemelerden geçerek sıralamaya alındığı Round University Ranking (RUR) 2024 “Finansal Sürdürülebilirlik” listesine, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 8’inci sırada; “Eğitim” listesine ise 12’nci sırada girme başarısı gösterdi.

AFSÜ, Türkiye 8’incisi Oldu

DÜNYADA DA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

RUR’un “Araştırma” sıralamasında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 27’nci sırada ve “Genel” sıralamada Türkiye’deki bütün üniversiteler arasında 28’inci olan AFSÜ, “Finansal Sürdürülebilirlik” alanında dünya genelinde 396’ıncı sırada yer alarak “Bronz Lig” kategorisine adını yazdırdı. Dünya genelinde “Eğitim” alanında 604’üncü sırada yer alan AFSÜ, “Genel” sıralamada ise 861’inci sırada bulunuyor.

REKABET GÜCÜ GELİŞİYOR

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün uluslararası yükseköğretim sıralamaları Times Higher Education (THE) ve Round University Ranking (RUR)’daki konumunun tesadüf olmadığını belirterek “AFSÜ’nün rekabet gücünün kapsamlı bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan yönetim perspektifi, meyvelerini vermeye devam ediyor” dedi.

AFSÜ’nün THE Etki Sıralaması 2024 sonuçlarına göre, Türkiye’de son 10 yılda kurulan devlet üniversiteleri arasında Genel Sıralamada 1. olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Okumuş, “Üniversitemizin THE 2024 listesine giren Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 6. ve Dünya genelinde 1001-1500 bandında yer almasının ardından RUR’da da kayda değer bir konum sergilemesinden gurur duyuyoruz” diye konuştu.

CAZİP BİR ÜNİVERSİTE

Prof. Dr. Okumuş, “Eğitim” alanında dikkate alınan “öğrenci başına akademik personel”, “verilen lisans derecesine göre akademik personel”, “akademik personel başına verilen doktora dereceleri”, “verilen lisans derecesi başına verilen doktora dereceleri” ve “dünya çapında öğretim itibarı” göstergelerinde AFSÜ’nün cazip bir durumda olduğunu kaydetti.

AFSÜ’nün diğer yükseköğretim kurumları ile objektif ve evrensel ölçütler çerçevesinde karşılaştırılmasının üniversitelerle iş birliği konusunda arayışta olan işletmelere yönelik önemli veriler sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, bu sıralamaların Türkiye’nin yükseköğretim sistemini kapsamlı bir şekilde anlamanın yanı sıra, ulusal prestiji güçlendirmek için de yol gösterici olduğunu dile getirdi.

REKTÖR OKUMUŞ TEŞEKKÜR ETTİ

AFSÜ’nün “Finansal Sürdürülebilirlik” alanında; “akademik personel ve öğrenci başına düşen kurumsal gelir”, “araştırma geliri başına makale sayısı ve akademik personel başına araştırma geliri” ile “kurumsal gelir başına araştırma geliri” göstergelerinde iyi bir konumu olduğuna işaret eden Prof. Dr. Okumuş, “Bulunduğumuz yeri, yeterli görmüyoruz. Doğru politikalarla sıralamalardaki yerimizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Bu başarı yolculuğunda emeği geçen bütün akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Round University Ranking (RUR), dünya çapında 89 ülkeden yaklaşık 1200 üniversitenin 15 yıldır (2010-2024) sıralamalarını yayınlayan bir kuruluş olup üniversitelerin çeşitli alanlarda ve 20 farklı göstergeyle değerlendirildikleri bir platformdur.