• Haberler
  • Genel
  • AFSÜ Tıp Fakültesi Laboratuvarları Yenilendi

AFSÜ Tıp Fakültesi Laboratuvarları Yenilendi

AFSÜ Tıp Fakültesi binasındaki yeni katına taşınan Fizyoloji ve Mikroskopi Laboratuvarları baştan sona yenilendi.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Fizyoloji ve Mikroskopi Laboratuvarları 2024-2025 Akademik yılında öğrencilerin ve akademisyenlerin kullanımına hazır hâle getirildi.

AFSÜ’NÜN TOPLAM 8 LABORATUVARI BULUNUYOR

Farklı alanlarda hizmet veren toplam sekiz laboratuvarı bulunan AFSÜ Tıp Fakültesi’nin Fizyoloji ve Mikroskopi laboratuvarları yenilendi. Fizyoloji, Biyofizik, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Biyoloji ve Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalları tarafından verilen derslerde, ağırlıklı olarak Dönem 1, 2 ve 3 öğrencileri tarafından kullanılıyor. Toplam 130 kişi kapasiteli Fizyoloji Laboratuvarı 245 metrekare ve 150 kişi kapasiteli Mikroskopi Laboratuvarı ise 298 metrekare alana sahip. Laboratuvarlarda bulunan teknik ekipmanlar ve cihazlardan bazıları ise şunlar: EKG Cihazı, manuel tansiyon ölçüm setleri, steteskoplar, Spirometre Cihazı, Oftalmaskop Seti, Body Mass Cihazı, Diapozon Seti, Sahli Hemoglobinometre, Metabolizma Hızı Ölçüm Cihazı, Diyapozon Seti, Hematokrit Cihazı, Vortex Cihazı, büyük ve küçük boy santrifüj cihazları, spektrofotometre, 90 adet ışık mikroskobu, görüntüleme sistemi ve kameralı eğitim mikroskobu, 8 adet 55 inch TV ve 2 adet yüksek çözünürlüklü projeksiyon cihazı.

AFSÜ Tıp Fakültesi Laboratuvarları Yenilendi

GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

Yenilenen laboratuvarlarda incelemelerde bulunarak üniversitenin akademik ve idari yöneticilerinden bilgi alan AFSÜ Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “AFSÜ’de yürütülen eğitimin kalitesini daha da yükseltme hedefimiz doğrultusunda, öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi modern teknolojik donanıma ve altyapı imkânlarına kavuşturmak için gerekli yatırımları yapmaya devam ediyoruz.” dedi. Rektör Okumuş, Zafer Sağlık Külliyesinde inşaatı süren Merkezi Eğitim Kompleksi ile mevcut binalardaki onarım ve geliştirme işlemlerinin yanı sıra Tıp Fakültesindeki yenileme çalışmaları sayesinde, AFSÜ’nün öğretim üyelerine ve öğrencilerine daha verimli bir çalışma ortamı sağladıklarını söyledi.

REVİZYONLAR ÖNCÜ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ KİMLİĞİNİ KUVVETLENDİRİYOR

Rektör Okumuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Fiziki yenilemelerin dışında, daha önce portföyümüzde bulunmayan bir kısım teknik altyapıyı ve cihazları da üniversitemize kazandırmayı sürdürüyoruz. Tıp Fakültemizin Fizyoloji ve Mikroskopi Laboratuvarlarında gerçekleştirilen bu revizyonlar AFSÜ’nün öğretim ve Ar-Ge kapasitesini güçlendirmekle beraber, üniversitemizin bölgemizdeki diğer kurumlar arasındaki öncü araştırma üniversitesi kimliğini kuvvetlendirmesi bakımından da kayda değerdir. Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Bakmadan Geçme