AFSÜ tanıtım günleri düzenlendi

AFSÜ geleceğin üniversite öğrencilerini ve ailelerini AFSÜ tanıtım günlerinde ağırladı.

Haber

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) tanıtım günleri etkinliği düzenledi. İki gün süren etkinlik; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO), Bolvadin Sağlık Hizmetleri MYO, Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin katılımıyla Tıp Fakültesi Fuaye Alanında gerçekleşti.

Tanıtım günlerinde, fakülte, meslek yüksekokulları ve idari birimler, görevli akademik ve idari personeller, tercih dönemindeki aday öğrencilerin üniversite eğitiminden yerleşkeye, bölüm ve programlardan laboratuvarlara, öğrenci kulüplerinden sosyal aktivitelere kadar birçok konuda sorularını cevapladı. Aday öğrencilerin en çok merak ettiği sorular eğitim olanakları, akademik programlar, hastanedeki staj olanakları ve barınma imkânları oldu.

“AFSÜ, SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ŞEKİLLENDİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN ADRESİ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Burdur, Kütahya, Konya, Sakarya ve Kahramanmaraş gibi illerden de aday öğrencilerin ve ailelerin stantları ziyaret ettiği tanıtım günlerinde AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş etkinlik alanına ziyaret ederek ve aday öğrencilerle sohbet etti. Zorlu bir maraton ve sınavın ardından aday öğrencilerin bilgi toplama ve karar verme aşamasında olduğunu belirten Okumuş, “Bu organizasyon gençlerin tercihlerinde onlara yardımcı olmak ve üniversitemiz hakkında merak edilen soruları yanıtlamak amacıyla düzenlendi. Tanıtım günleri tercih dönemindeki aday öğrencilerin karar sürecine destek olması açısından son derece faydalı. Bu etkinlik ile gençler sağlığın üniversitesi AFSÜ’yü daha yakından tanıma fırsatı buldular. İstikrarlı olarak 5 yıl gibi kısa bir sürede gelişimini sürdürerek marka değerini artıran AFSÜ, kariyerini sağlık sektöründe şekillendirmek isteyen öğrencilerin adresi olmaya devam edecek. Aday öğrencilerimizi AFSÜ ailesinin değerli bir üyesi olmaya ve AFSÜ’lü olmanın ayrıcalığını yaşamaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Etkinlikte fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri; aday öğrencilerle yakından ilgilendiği gözlenirken, akademik birimleri ve laboratuvarları yerinde görmek isteyen ziyaretçiler ise öğretim üyeleri eşliğinde fakülte ve yüksekokulları gezme imkânı buldu.

Bakmadan Geçme