AFSÜ, Organ Nakli İçin Hazır

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, organ nakli altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtti

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türk Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği’nin Jura Hotels Afyon Termal’de düzenlenen bölgesel toplantısına katıldı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kerem’in açılış konuşmasının ardından AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş, katılımcılara hitap etti.

Karaciğer nakli başta olmak üzere organ nakilleri konusunda altyapı çalışmalarına başlayan AFSÜ’nün karaciğer, pankreas ve safra yolları patolojilerinin ve tedavilerinin değerlendirildiği bir toplantıya katkı sunmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Okumuş, genel cerrahinin çok özel bir alanında uzmanlaşmış cerrahların katıldığı etkinliğin ufuk açıcı olması temennisiyle organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

AFSÜ, Organ Nakli İçin Hazır

Toplantının, Prof. Dr. Mustafa Kerem (Gazi Üniversitesi) ve Doç. Dr. Tufan Egeli (Dokuz Eylül Üniversitesi) başkanlığında düzenlenen ilk oturumunda, AFSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Sezgin Yılmaz, “ERCP’nin Dünü – Bugünü – Geleceği” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

AFSÜ Genel Cerrahi Kliniğinin, radyolojik ve endoskopik bir işlem türü olan ERCP uygulamaları açısından Türkiye’nin önde gelen kliniklerinden biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, AFSÜ’nün pek çok genel cerrahi uzmanına ERCP eğitimi vermesi sebebiyle de ayrıcalıklı bir role sahip olduğunun altını çizdi. Aynı oturumda Dr. Öğr. Üyesi Mehlika Bilgi Kırmacı da “Safra Kaçakları Erken Dönem Takip Prensipleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

AFSÜ, Organ Nakli İçin Hazır

Toplantının, başkanlığını Doç. Dr. Alpen Yahya Gümüşoğlu (Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi) ve Prof. Dr. Ahmet Bülent Doğrul (Hacettepe Üniversitesi) üstlendiği ikinci oturumunda Doç. Dr. Murat Akıcı, “Kist Hidatik Hastalarında Cerrahi Tedavi Prensipleri” ve Doç. Dr. Murat Çilekar, “Kist Hidatik Hastalarında ERCP Endikasyonları” başlıklı sunumlarını yaptı.

AFSÜ, Organ Nakli İçin Hazır

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’in de katıldığı toplantıya, çevre il ve hastanelerden, aralarında şu isimlerin de bulunduğu 80 civarında hekim iştirak etti: Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu (Koç Üniversitesi), Prof. Dr. İlgin Özden (Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi), Prof. Dr. Tarkan Ünek (Dokuz Eylül Üniversitesi), Prof. Dr. Kemal Dolay, Prof. Dr. Ali Kocataş (Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi), Doç. Dr. Mehmet Fatih Ekici (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi), Doç. Dr. Kadri Çolakoğlu (Ankara Etlik Şehir Hastanesi), Doç. Dr. Faik Yaylak (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi), Doç. Dr. Ali Cihat Yıldırım (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi), Doç. Dr. Esat Taylan Uğurlu (Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi).

Bakmadan Geçme