• Haberler
  • Eğitim
  • AFSÜ Öğrencilerine Psikolojik Sağlamlık Semineri Verildi

AFSÜ Öğrencilerine Psikolojik Sağlamlık Semineri Verildi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerine yönelik sürdürülen 2024 Uyum Söyleşileri kapsamında, Mavi Salonda 'Psikolojik Sağlamlık' konulu seminer düzenlendi.

AFSÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Ekrem Furkan Uçak tarafından verilen seminerde, öğrencilerimizin eğitim dönemlerinden başlayarak sağlık profesyoneli olma yolunda karşılaşabilecekleri zorluklar ve bu zorluklara nasıl dirençli bir şekilde göğüs gerebilecekleri ele alındı. Dr. Öğr. Üyesi Uçak sunumuna, sağlık çalışanları için psikolojik sağlamlığın önemine dikkat çekerek başladı.

Psikolojik sağlamlığın, bireylerin stresli, yoğun veya travmatik olaylarla başa çıkabilme ve yeni gelişen durumlara uyum becerisi olarak tanımlandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Uçak, sağlık çalışanlarının bu yetkinliğe iş yaşamında sürekli ihtiyaç duyacaklarına dikkat çekti.

AFSÜ Öğrencilerine Psikolojik Sağlamlık Semineri Verildi

Kişisel, sosyal ve çevresel etmenlerin psikolojik sağlamlık üzerine etkileri konusunda bilgilerin paylaşıldığı seminerde, dayanıklılığı artırmanın yolları, düzenli uyku ve beslenmenin önemi, sosyal çevreyle etkileşim ve gerektiğinde profesyonel psikiyatrik destek almanın gerekliliği üzerinde de duruldu.

Öğrencilerin gelecekte sağlık profesyonelleri olarak karşılaşacakları zorluklara karşı dayanıklılıklarını geliştirmeleri için önerilerin sıralandığı seminerde, sağlık sektöründe başarılı olabilmek için psikolojik sağlamlığın vazgeçilmez olduğu vurgulandı. Etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Uçak’a, AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü tarafından belge takdimi ve anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme