AFSÜ Öğrencilerine Önemli Eğitim

AFSÜ öğrencilerine 'Sürdürülebilirlik Okuryazarlığı' semineri verildi.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde (AFSÜ) yürütülen kalite çalışmaları kapsamında, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından Dr. Gülşah Kazak tarafından, bireylerin ve toplumların çevreye, insanlara ve ekonomiye duyarlı kararlar almasını ifade eden sürdürülebilirlik okuryazarlığı konusunda seminer verildi.

AFSÜ Öğrencilerine Önemli Eğitim

“İNSANIN DOĞA İLE İLİŞKİSİ ZAMANLA DEĞİŞİM GÖSTERDİ”

AFSÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından Dr. Gülşah Kazak, seminerde insanların tarih boyunca içi içe yaşadıkları doğayla ilişkilerinin zamanla değişim gösterdiğine dikkat çekti. Dr. Kazak, insanların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda doğaya yön verme çabasının devam ettiğini ifade etti.

Sürdürülebilirliğin, insan-ekosistem ilişkisine dayandığını ifade eden Dr. Kazak, bu ilişkinin mevcut ve gelecek kuşakların ihtiyaçlarını karşılamak için doğal kaynakların verimli şekilde kullanılmasıyla dengeli bir şekilde yürütülmesinin mümkün olduğunu kaydetti. 

AFSÜ Öğrencilerine Önemli Eğitim

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KARAR ALMA BECERİSİ KAZANDIRIR”

Dr. Kazak, şunları kaydetti: “Günümüzde sürdürülebilirlik, insanlığın ortak hedefi olarak görülmekte ve insan-ekosistem dengesinin kurulmasına hizmet etmektedir. Bu anlamda sürdürülebilirlik, insan davranışları ile bu davranışları etkileyerek motive eden faktörler arasındaki ilişkiye bağlıdır. Bireylerin ve toplumların sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmasını sağlayan sürdürülebilirlik okuryazarlığı, bireylere çevre dostu kararlar alabilmeleri için çeşitli beceriler kazandırır.

Sürdürülebilirlik okuryazarlığını hayatımızın parçası hâline getirebiliriz Her birey ve toplum, yoksulluğun son erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışı hedefleyen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına katkı sağlayarak, küresel bir fark yaratabilir.” Seminer, soru cevap bölümü ile tamamlandı.
 

Bakmadan Geçme