AFSÜ Öğrencilerine Cinsel Sağlık Anlatıldı

AFSÜ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu tarafından öğrencilerimize yönelik düzenlenen etkinlikte, 'Cinsel Sağlık' konusu ele alındı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Ayşe Taştekin’in, Tıp Fakültesi Yeşil Salondaki seminerinde, cinsel sağlık konusunda bilinçli olmanın önemi vurgulanarak, dünyadan ve Türkiye’den cinsel sağlık göstergeleri ele alındı. 

AFSÜ Öğrencilerine Cinsel Sağlık Anlatıldı

Cinsel sağlık eğitimi almanın, cinsel yolla bulaşan hastalıkların yanı sıra istenmeyen gebeliklerin önlenmesi ve cinsel şiddetle mücadele gibi konulardaki öneminin altını çizen Doç. Dr. Ayşe Taştekin, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve korunma yolları hakkında da açıklamalarda bulundu. Aile içi ve kadına yönelik şiddetin farklı boyutları hakkında görüşlerini paylaşan ve her tür şiddetin cinsel sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini tartışan Taştekin, istenmeyen gebeliklerin ve sağlıksız düşüklerin önlenmesi için korunma yöntemleri konusunda duyarlı davranmanın önemini de vurguladı. Etkinlik, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Bakmadan Geçme