Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ öğrencileri sempozyuma katıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Paramedik Topluluğu üyesi ilk ve acil yardım programı öğrencileri, 6. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu RESÜSİST’e katıldıAcil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyuma, ülke genelinden çok sayıda acil sağlık uzmanı ilgi gösterdi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Semih Korkut’un Onursal Başkanlığını üstlendiği RESÜSİST’e; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Şamil Kurgun ile yaklaşık 1100 kişi katılım sağladı.
Paramedik öğrencileri ve çalışanları başta olmak üzere bu konuda eğitim almak isteyenlerin alan uzmanları tarafından bilgilendirilmesi, eksik veya yanlış bilgilerin düzeltilmesi amacıyla düzenlenen sempozyumda yapılan konuşmalarda, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sağlık çalışanlarının eğitiminde ve mesleki gelişimlerini sürdürmede doğru stratejilerin uygulanmasını zorunlu kıldığı vurgulandı.
Dolaşım ve solunum sistemini yeniden çalışır hâle getirmek için uygulanan yöntemler ile acil müdahalede kullanılan cihazların işlevlerine ve kullanımına, acil müdahalede dikkat edilmesi gereken hususlara değinilen ve 112 çalışanlarının görevlerinin öneminin vurgulandığı sempozyumda, acil müdahalede ekip ruhunun paramedik çalışanlarına sağladığı faydalardan da bahsedildi.
Çalışma hayatında iş birliği yapan paydaş kurumların anlayış ve el birliği ile hayata geçirilen bilimsel şölenlerin sağlık sistemine önemli katkılarda bulunduğunu belirten konuşmacılar, Türkiye’deki acil sağlık sisteminin gelişimine destek olmayı ve yaşanılan sorunlara karşı ortak aklı hâkim kılmayı hedeflediklerini ifade ettiler.