'AFSÜ Medya İle Uyumlu Çalışarak Kendine Yön Verdi'
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya gelen AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ'nün basın ile uyum içerisinde çalıştığını ifade ederek, 'AFSÜ olarak son üç yılda bazı değerli basın mensuplarımızın önerisi, uyarısı ve destekleriyle kendimize çok ciddi bir yön verdiğimizi düşünüyorum' dedi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi. AFSÜ Cafe’de düzenlenen programa Rektör Okumuş’un yanı sıra; AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan, Prof. Dr. Ümit Dündar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, AFSÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür V. Filiz Özden Yılmaz, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
“KESKİN SINIRLAR YERİNE HAKİKATİ SORGULAMAMIZ GEREKİYOR”
Programın açış konuşmasını yapan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli ve zahmetli bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Okumuş, “Günümüzde yeni medya teknolojilerinin kazanılmasıyla basın sektöründe çok hızlı bir değişim yaşandı. Dijital mecralar ön plana çıkmaya başladı. Özellikle yerelde gazetecilerin çalışma şartları ve özlük hakları ile ilgili ciddi problemleri olduğunu biliyoruz. Hangi ortamda olursa olsun gazetecilik faaliyetlerini sürdüren basın kuruluşlarımız ve bu alanda çalışan değerli basın emekçilerinin haklı taleplerinin her zaman destekçisi olduğumu belirtmek istiyorum. Afyon basın meslek etik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı gazetecilik mesleğinin hak ve sorumluluklarını bilincinde çalışan medya çalışanlarının halkın kanaat ve beklentilerini kuvvetli bir şekilde yansıtan yapıcı önerileri ve görüşlerinden azami derecede yararlanarak AFSÜ’de çok güzel gelişmeler sağladığımızı ve daha iyisini yapabileceğimize yürekten inanıyorum. Özellikle son 2-3 yılda bazı değerli basın mensuplarının önerisi, uyarısı ve destekleriyle AFSÜ olarak kendimize çok ciddi bir yön verdiğimizi düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetinin düzenlemiş olduğu programda Sayın Valimiz ‘hakikate ulaşmada basın mensuplarının ince işçiliğine ihtiyacımız var.’ diye çok güzel bir ifade kullandı. Çoğu zaman göz ardı ettiğimiz ve maalesef günümüzde bizlerde dâhil insanlarımızın artık dahi keskinleştiği bir noktada hep doğru mu? Yanlış mı? Haklı mı? Haksız mı? Güzel mi? Çirkin mi? Sorularının cevabını arar olduk. Böyle keskin sınırlar ile hayatımızı ifade etmeye başladık. Hakikati sorgulamamız gerekiyor. Yapmamız gereken her iki tarafında önerilerini, isteklerini, taleplerini dinleyip doğruya ulaşmak ve aslında sulha ulaşmak. Bu noktada da basın mensuplarının yönlendirmeleri ve ifade etme şekilleri çok önemli.Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyıla giriyoruz 2024 yılı itibariyle, ülkemiz için, milletimiz için Afyonkarahisar için ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi için Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Maalesef dünya genelinde, ülkemizin çok yakın coğrafyasında Afyon ve ege bölgesinde yaşanan büyük olaylar, değişimler, sorunlar ve yeni fırsatlar konusunda kamuoyunun güvenilir şekilde bilgilendirilmesi bakımından da üniversitelerle medyanın yakın işbirliğinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.
“AFSÜ ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ DİNAMİTLERİNDEN BİRİSİ HALİNE GELDİ”
Daha sonra konuşan Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ise, AFSÜ tarafından geleneksel hale getirilen programda AFSÜ ailesi ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Küçükkurt, “Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi şehrimizin en önemli dinamitlerinden birisi haline geldi. Bu önemli dinamik basın camiası ile uyum içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Basın mensubu arkadaşlarımızın sorun ve problemlerinin çözümü noktasında AFSÜ’den her zaman destek görüyoruz. Bu uyum ve birlikteliğin devam etmesini temenni ediyorum. Tüm AFSÜ çalışanlarına basın camiasına gösterdikleri ihtimamdan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
“FİZİK TEDAVİ ALANINDA TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN HASTA ALIYORUZ”
Konuşmaların ardından AFSÜ’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Hastanesinin doluluk oranlarının yüzde 45-60 civarından yüzde 100’lere ulaştığını ifade etti. Okumuş, “İlimizde vatandaşı birebir ilgilendiren sağlık hizmetleri açısından ilimizde iki tane yapı var. Biri İl Sağlık Müdürlüğü diğeri Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bakanlığımız tarafından ihtiyaçları sürekli takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illerin ihtiyaçları her yıl değerlendiriliyor. Sağlık hizmeti açısında olduğunda ilde yeni bir yapılanma, ek hastane gibi kararlar alınıyor. Üniversite açısından baktığımız zaman bizim farkımızda daha çok ileri tedavi yöntemleri bu anlamda da hem sağlık hizmetleri sunmak hem de sağlık eğitimi verme gibi bir yükümlülüğümüz var. Bizlerde ilgili birimlerle görüşmeler yaparak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Afyonkarahisar’ın coğrafi olarak termal gibi çok avantajlı var. Buda bizi diğer illere göre bir adım daha öne geçiriyor. Sağlık ve termalin bir araya getirilip kullanılması gerekiyor. Yüzde 45 ili 60 arasında olan doluluk oranlarımız şuanda yüzde 100’lere ulaştı. Hastanemizde şuanda en büyük sorunlarımızdan birisi yatak bulmakta zorlanıyoruz. Şuanda çevre illerden çok ciddi oranda hasta alıyoruz. Özellikle onkoloji alanında, hematoloji alanında, ortopedi alanında ki Türkiye’nin en iyi ortopedi merkezlerinden birisine sahibiz. Cerrahi alanında çok iyi bir noktadayız. Fizik tedavi alanında, Türkiye’nin her yerinden hasta alıyoruz. Türkiye’de şuanda fizik tedavi hekimleri tarafından ‘siz Afyon’a gideceksiniz’ denilen bir noktadayız. Bu bizim gurur verici bir durum ama kapasitemiz artık yetmemeye başladı. Bu nedenle 2 yıldan beri yeni bir fizik tedavi hastanesi yapılması için uğraşarak yeni fizik tedavi hastanesini 2023 yılının yatırım planına aldırdık. İnşallah en kısa sürede ilimize yeni bir fizik tedavi hastanesi kazandırmış olacağız.” diye konuştu.
PROTOKOL İMZALANACAK
Basın mensuplarının check up taleplerinin Gazeteciler Cemiyeti ile yapılacak protokol kapsamında karşılanabileceğini ifade eden Rektör Okumuş, “Üniversite hastanemiz ve Gazeteciler Cemiyeti ile imzalanacak bir protokol kapsamında tüm basın mensuplarımıza belli periyotlarla ve gruplar halinde check up hizmeti sağlamak isteriz.” dedi.
“KAMPÜS İÇERİSİNE YENİ BİR DİŞ HASTANESİ İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”
Diş Hekimliği Fakültesi’nin birçok bölümünde hekim eksiği olduğunu; Ortodonti bölümünde ise Türkiye ortalamasının üzerinde 3 hocanın bulunduğunu kaydeden Okumuş, “Diş hekimliği Fakültesi’nde akademisyen sayısını ciddi şekilde artırdık. Fakültemizin açıldığı ikinci üçüncü yılında neredeyse boş olan düş hekimliği fakültesi ful kapasite gitmeye başladı. Randevu alma bakımından en çok şikâyet aldığım yer olmaya başladı. Çünkü çok fazla tercih var. Halkımız özellikle cerrahi ve ortodonti işlemlerinde fakültemizi tercih ediyorlar. Birkaç gün içerisinde diş hekimliği fakültemizde 20 yeni ünitemiz hizmete giriyor. Daha önceden de yetmediği için artırtmıştık. Önümüzdeki hafta itibariyle 98 ünite sayısına çıkıyoruz. Fakülte içerisinde öğrencilerimizin ders gördüğü derslikleri boşaltarak öğrencilerimize bahçede onlara prefabrik derslik yaptık. Diş hekimliği binamızın içerisindeki bütün derslikleri ünitelere çevirdik. Bu şekilde randevu ve doluluk sorunumuzu çözmeye çalışacağız. Diş hekimliği hastanesini çok daha fazla ünite sayısı ve yataklı servis ile kampüs içerisine almak gibi bir planımız var. Bundan sonraki gayretimizde Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesini kampüs içerisine alarak güzel bir diş hastanesi inşa etmek.” ifadelerinde bulundu.
“NÜKLEER TIP BÖLÜMÜ KAPATILMADI, SAĞLIK BAKANLIĞI İLE ORTAK HİZMET VERİYORUZ”
Üniversitede Nükleer Tıp Bölümünün kapatılması ile ilgili açıklama yapan Rektör Okumuş, Nükleer Tıp Bölümünde Sağlık Bakanlığı ile ortak bir iş birliği yaptıklarını ifade etti. Okumuş, “Biz daha önce Birlikte Kullanım ve İş Birliği yönetmeliği hazırlamıştık. Bu yönetmeliğinin tamamında imzam var ve burada uygulamak nasip oldu. Nükleer Tıp alanında, AFSÜ olarak bende alanda en gelişmiş akademik kadro var fakat gerekli cihaz donanımım maalesef yok. İl Sağlık Müdürlüğü’nün elinde çok güzel bir cihaz var ama hekim yok. Bu tamda Birlikte Kullanım Yönetmeliğine uygun bir durum bu konu hakkında Sağlık Müdürümüzle görüştük ve çok güzel bir iş birliğine karar verdik. Türkiye’de ilk kez uygulanacak bu yönetmelik için 6 ay uğraştık ve iki hafta önce bu hizmete başladık. Şuanda Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi hocaları İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak devlet hastanesi bünyesinde hastalara hizmet vermektedirler.” ifadelerini kullandı.