• Haberler
  • Gündem
  • 'AFSÜ FTR Hastanesinin öncü bir sağlık tesisi olacağına inanıyorum'

'AFSÜ FTR Hastanesinin öncü bir sağlık tesisi olacağına inanıyorum'

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ bünyesinde Afyonkarahisar'a kazandırılacak olan 100 yataklı yataklı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesinin AFSÜ'nün fizik tedavi konusundaki haklı ünü ve uzman kadrosu ile öncü bir sağlık tesisi olacağını söyledi.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ)’nün 2022 Yatırım Programına dâhil olan ve uygulama projesi tamamlanan 100 yataklı, 20.800 m2 kapalı alana sahip AFSÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi yapım işine 2023 yılında başlanabilmesi için Yatırım Hızlandırma Ödeneğinden 45 milyon liralık kaynak tahsisi yapıldı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız günlerde aldığımız bu müjdeli haber bütün Afyonkarahisarlılar için hayırlı olsun.” dedi.

 “AFSÜ FTR HASTANEMİZ AFYONKARAHİSAR VE BÖLGEMİZİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACINA CEVAP VERECEK”

AFSÜ FTR Hastanesinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar ivedilikle başlandı. Başta Afyonkarahisar ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin önemli bir ihtiyacına cevap verecek FTR Hastanemizin, AFSÜ’nün fizik tedavi konusundaki haklı ünü ve uzman kadromuzun özverili gayretleri ile öncü bir sağlık tesisi olacağına inanıyorum. Bu değerli tesisin halkımızın hizmetine sunulmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e, ilgili kamu yöneticilerine, daire başkanı ve kalkınma uzmanlarımıza, projenin hazırlanmasından bütçe tahsisine kadar desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan ile bu süreçte görev alan tüm personelimize teşekkür ederim.” dedi.

Haber

AFSÜ FTR HASTANESİNDE NELER OLACAK?

AFSÜ FTR hastanesinde muayene odaları, VIP muayene odaları, Kafeterya, CPR, enjeksiyon odası, kemik dansitometre, tanısal ultrosonografi ve EMG bulunacak. Projedeki hidroterapi ve masaj ünitelerinde; erkek ve kadın kullanımlarına ayrı ayrı sunulan giyinme, soyunma, duş ve dinlenme alanlarıyla birlikte, 4 su içi egzersiz havuzu, 4 kaplıca havuzu, 2 girdap banyosu, 6 VİP kaplıca havuzu, 4 masaj salonu yer alıyor.

AFSÜ FTR Hastanesinde; Fizik Tedavi ve Elektroterapi Uygulama Ünitesi, Manyetik Alan Tedavi Ünitesi, ESWT, Biyofeedback Ünitesi, Fluidoterapi Ünitesi, Yüksek Yoğunluklu Lazer Tedavi Ünitesi, Kısa Dalga Diatermi Ünitesi, Mikro dalga Diatermi Ünitesi, Spinal Dekompresyon Ünitesi, Spor ve Kondisyon Ünitesi, Yürüme Analizi Laboratuvarı, Pasif-Aktif-Yardımlı Bisiklet Odası ve VIP tedavi ünitesi olacak.

AFSÜ FTR Hastanesinin 17 adet rehabilitasyon ünitesiyle hizmet vermesi planlanıyor. Bunlar; Nörolojik Rehabilitasyon Ünitesi, Robotik Rehabilitasyon Ünitesi, Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi, Ortopedik Rehabilitasyon Ünitesi, El Rehabilitasyonu Ünitesi, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi, Elektroterapi Ünitesi, İzokinetik Dinamometre Ünitesi, Denge Rehabilitasyonu Ünitesi, Sanal Gerçeklik Rehabilitasyonu Ünitesi, İş Uğraşı Tedavi Ünitesi, Ergoterapi Odası, Konuşma Terapisi Ünitesi, Lenfödem Rehabilitasyon Ünitesi, Mesleki ve Fonksiyonel Rehabilitasyon Ünitesi, VIP Rehabilitasyon Ünitesi ve Transkranial Manyetik Stimülasyon odasıdır.

Bu hizmet bölümlerinin haricinde projede; asistanların kullanımına uygun iki adet derslik ve öğretim görevlilerinin odaları, tekniker ve stajyer odaları, teknik ve temizlik birimleri için tasarlanmış odalar mevcut.

Haber

Bakmadan Geçme