Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ Diyabet ve Obezite Polikliniği hizmete girdi

AFSÜ’den sağlık hizmeti alan

AFSÜ’den sağlık hizmeti alan diyabetlilere daha iyi hizmet verebilmek için kurulan Diyabet ve Obezite Polikliniği faaliyetlerine başladı

 

İç hastalıkları Anabilim Dalına bağlı olarak kurulan ve diyabetlilerin doktor, eğitim hemşiresi ve diyetisyen gözetiminde tedavi ve takiplerinin yapılacağı poliklinikte, gebelik diyabeti olan hastalar da yakından takip edilecek.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Selvihan Beysel, Tip 1 Diyabeti olan hastalara insulin pompası (sürekli cilt altı insulin infüzyonu) tedavisi verilecek olan poliklinikte, aşırı kilolu hastaların da obeziteye bağlı ek hastalıklar açısından taranacağını, tedavi ve takiplerinin doktor ve diyetisyen gözetiminde düzenleneceğini söyledi.
Endokrinolojinin, hormonların üretimi ve salgılanması ile ilgili olan iç salgı bezleri yani endokrin organların hastalıklarının yanı sıra vücudumuzdaki yağ, protein ve karbonhidrat ile ilgili metabolizma bozuklukları ile de ilgili olduğunu belirten Dr. Beysel şöyle konuştu:
“AFSÜ Diyabet ve Obezite Polikliniğinde, diyabet hastalarının doktor, eğitim hemşiresi ve diyetisyen gözetiminde diyabet komplikasyonları açısından taranmakta, tedavi ve takipleri yapılmaktadır. Tip 1 diyabeti olan hastalara gerektiğinde insulin pompası takılmaktadır. Hastalarımız obeziteye bağlı ek hastalıklar açısından da taranmakta, tedavi ve takipleri düzenlenmektedir. Hastalarımızın tedavisi gerektiğinde cerrahi bölümlerin hekimleri ile birlikte konseyde değerlendirilmektedir.”
Dr. Beysel, AFSÜ Endokrinoloji Kliniğinde yapılan işlemler ile tanısı ve tedavisi yapılan hastalıklar hakkında da bilgi verdi. Buna göre klinikte, Tiroid hastalıkları, Paratiroid hastalıkları, Hiperlipidemi gibi metabolik hastalıklar, Osteoporoz (kemik erimesi), Hipofiz bezi hastalıkları, Adrenal (böbrek üstü bezi) hastalıkları, Hormonlardan kaynaklanan üreme bozuklukları, Hirsutizm (kıllanma artışı) ile ilgili hastalıklar ve erişkinlere ait cinsel gelişim bozukları ile ilgili tanı ve tedavi işlemleri yapılıyor. Endokrinoloji kliniğinde yapılan işlemler ise; Ultrasonografik değerlendirme, Ultrason eşliğinde İnce İğne Aspirasyon Biyopsisi, Ultrason eşliğinde paratiroid yıkama (washout), Endokrin testler.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti