• Haberler
  • Eğitim
  • AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesinin Yeni Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesinin Yeni Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Diş Hekimliği Fakültesine (DHF) 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile yerleşen öğrencileri, 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreninde önlüklerini giydi.

Tıp Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen törene AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanlarımız, okul müdürlerimiz, daire başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“DİŞ HEKİMLİĞİ TOPLUMDA SAYGIN BİR MESLEK”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ve öğrencilerin mini konserinin ardından başlayan törende konuşma yapan DHF Dekanı Prof. Dr. Sinan Evcil, öğrencilerin bulunduğu şehrin, yetiştiği ailenin ve okuduğu fakültenin temsilcisi olduğunu söyleyerek giyecekleri beyaz önlükle de toplumda saygın bir meslek olan diş hekimliğini temsil edeceklerini ifade etti. Evcil, insanları sevmenin ve mesleklerini sevgi ile icra etmenin önemine değindiği konuşmasında; kendilerini mesleğine adanmanın çalışkanlık ve üretkenlik getireceğini ve hep gelişmeyi ve ilerlemeyi hedeflemeleri gerektiğini söyledi.

“SAĞLIK TEMALI ÜÇ ÜNİVERSİTEDEN BİRİNE MENSUP OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluşundan bu yana çok ciddi bir gelişme gösterdiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giyerek hayatları boyunca gururla icra edeceği mesleklerine de ilk adımlarını atacaklar. Öğrencilerimizin hasta muayene ederken, hastalarla iletişim kurarken, mesleki ve sosyal hayatta bu önemli mesleğin ve AFSÜ’nün birer temsilci olacaklar. Bunun bilincinde olarak, mesleklerini icra ederken insani sorumluluklarını unutmamaları gerekiyor. Türkiye’deki sağlık temalı üç üniversiteden birine mensup olmak bir ayrıcalıktır. Öğrencilerimizin Afyonkarahisar’da güzel ve başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Haber

Program, Rektör Prof. Dr. Okumuş tarafından AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesini, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında aldığı yüksek puanla tercih eden öğrenciler arasında en yüksek puanla 1. sırada yer alan öğrencimiz Gül Rana Kızılbeyli’ye önlüğünü giydirerek, belge ve hediye vermesi ile devam etti.

Ardından Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ümit Dündar, fakülte dekanları, okul müdürleri ile DHF akademisyenleri öğrencilere sırayla önlüklerini giydirdi. Program, anı fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

Bakmadan Geçme