AFSÜ'den Bilime Bir Katkı Daha

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin bilim insanları, kendi alanlarında yaptıkları çalışmalarla bilime katkılar sağlamaya devam ediyor.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyelerinin imzasını taşıyan son çalışma, “Sistematik Anatomi–Klinik Konu Anlatımlı” kitabı oldu. Kitabın editörlerini makamında kabul eden AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, özenli çalışmalarından dolayı akademisyenlerimizi kutlayarak kitabın anatomi eğitimi literatüründeki önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını söyledi.

Tamamı AFSÜ’den 16 akademisyenin katkısı ile 13 bölüm ve 379 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü, AFSÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tolga Ertekin; yardımcı editörlüklerini ise Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Emre Atay ve Doç. Dr. Abdülkadir Bilir üstlendi.

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Prof. Ertekin, anatomi eğitiminin daha iyi yapılabilmesi için Sistematik Anatomi temeli üzerine kurgulanan bu kitapta, her sistemin kendi içinde Terminoloji Bilgisi, Laboratuvar Bilgisi, Klinik Not ve Çalışma Soruları bölümleri şeklinde tasarlandığını söyledi.

Kitabın ön sözünde şu bilgiler yer alıyor: “Anatomi tıbbın köşe taşı olmuş disiplinlerinden birisidir.

Anatomi bilgisi hastanın muayenesinde, doğru tanının konulmasında, tedavisinde ve hasta ile ilgili bulguların diğer hekimlere ve sağlık profesyonellerine aktarılmasında önemli bir rol oynar. Ülkemizde son dönemlerde sağlık ve eğitim alanında önemli gelişmeler yaşanmakta olup, tıbbın odak noktası olan insan anatomisinin devamlılığı esastır.

Temel anatomi eğitiminde anlamadan öğrenmek geleceğin hekimlerini yetiştirmede kabul edilemez. Yüksek öğretim kurumlarında tüm eğitim düzeylerinde anatominin nasıl öğretileceği konusu çok fazla tartışılmış ve tartışılmaya devam etmektedir. Sağlıkla ilgili programlarda anatomi, eğitim müfredatlarına dikey olarak entegre edilmeye çalışılmakta ve öğrenciler klinik öncesi, klinik ve mezuniyet sonrası eğitim müfredatlarında anatomi eğitimi ile karşılaşmaktadır.

Bu durum öğretme ve öğrenme yaklaşımlarının biz eğiticiler tarafından tekrardan değerlendirilmesi ihtiyacını doğurmakta ve yeni yaklaşımlar uyarlama çabasına sevk etmektedir. Bu eser; Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve diğer sağlık alanı ile ilgili olan tüm meslek gruplarına uygun olarak hazırlanmıştır. Bu eserin hazırlanmasında katkı sağlayan ve yoğun bir mesai harcayan çok değerli akademisyen arkadaşlarımıza ve son olarak bizlerin bu günlere gelmesinde üzerimizde çok büyük emekleri olan tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.”

AFSÜ'den Bilime Bir Katkı Daha

Bakmadan Geçme