'AFSÜ'de Yetiştirilen Sağlıkçıları Yeni Teknolojilerle Destekliyoruz'
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, yetiştirdikleri sağlık çalışanlarının teknolojik yeniliklere açık olmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Okumuş, 'AFSÜ'de yetiştirdiğimiz sağlık personelinin yetkinliklerini yeni teknolojilerle desteklemeyi önemsiyoruz.' dedi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ öğrencilerinin eğitimlerini destekleyecek bir simülasyon merkezi kurulumu çalışmaları kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı, Sıhhiye Simülasyon Eğitim Merkezi ile HAVELSAN’da (Hava Elektronik Sanayi A.Ş.) incelemelerde bulundu.
Rektör Dr. Okumuş’a ziyaretinde; AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin İbili eşlik etti.
AFSÜ HEYETİNE AYRINTILI BİLGİLER VERİLDİ
Askeri personelin sağlık eğitimine yönelik klinik becerilerin geliştirilmesi için hayata geçirilen yüksek donanımlı, eksiksiz koşullarda tasarlanmış tıbbi simülasyon eğitim merkezindeki, sağlık bilimleri eğitiminde de kullanılabilecek simüle hasta modelleri, pratik eğitimde kullanılabilecek maketler ve çok amaçlı simülasyon ortamları konusunda görüşmeler yapılan ziyarette, Sıhhiye Simülasyon Eğitim Merkezi ve HAVELSAN’ın yürüttüğü çalışmalar hakkında AFSÜ heyetine ayrıntılı bilgi verildi.
Ziyaret kapsamında AFSÜ’de geliştirilen sanal gerçeklik gözlüğüne monte edilmiş radyoloji bilgi sistemleri ile uzaktan eğitim sistemine entegre çalışabilen artırılmış gerçeklik ve yapay zeka destekli yazılım hakkında bilgi verilerek sağlık eğitiminde uygulanabilirliği vurgulandı ve kurumlar arası iş birliği hususunda görüş alışverişinde bulunuldu
OKUMUŞ: DOĞRU EKİPMANLA UYGUN MÜDAHALE ÖNEMLİ ETKENLERDİR
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, ziyareti sonunda konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Her çeşitli tıbbi yaralanma vakasında doğru ekipmana sahip olmak ve bu ekipmanlar ile uygun müdahale yöntemlerini uygulama, yaralıların sağlığına kavuşmasındaki önemli etkenlerdir. Sağlık personeli tarafından yapılacak tıbbi uygulamaların hatasız bir şekilde gerçekleşmesinde, operasyonel sürece hazırlık için eğitim teknolojilerinden yararlanılması hayati önem taşımaktadır.
AFSÜ’de yetiştirdiğimiz sağlık personelinin yetkinliklerini yeni teknolojilerle desteklemeyi önemsiyoruz. Bu konuda paydaş kurumlarla geliştireceğimiz iş birliklerinin, geleceğin sağlık çalışanları olacak öğrencilerimizin mesleki becerilerini geliştirmenin yanı sıra hasta güvenliğini artıran ve sağlık hizmeti maliyetlerini düşüren çok sayıda avantaj sağlayacağına inanıyoruz.”