AFSÜ Bilinçli Şekilde Tercih Ediliyor

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş AFSÜ'nün başarılarıyla göz doldurduğunu ve sağlığın üniversitesinin öğrenciler tarafından bilinçli şekilde tercih edildiğini kaydetti.

Haber

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) gelişimini her alanda sürdüren ve önceki yıllarda sergilediği başarıyı 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde de tekrarladı.

Haber

KAYITLAR 23 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

AFSÜ, 1752 yerleştirmeyle tüm kontenjanlarında tam doluluğa ulaşarak yeni akademik yıla yaklaşık 8 bin öğrencisi ile merhaba dedi. Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarındaki kontenjanları dolan AFSÜ’nün tüm bölüm ve programları için doluluk oranının, okul birincileri ve üniversiteye daha önce gitmemiş 34 yaş üzeri kadınlara yönelik kontenjanlarla birlikte bu sene de yüzde 100’ü aşması bekleniyor. YKS ile bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik ortamda kayıt işlemleri 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında tamamlandı. AFSÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının Zafer Sağlık Külliyesi A Blokta oluşturduğu ofisteki yüz yüze kayıtlar ise 23 Ağustos 2024’e kadar sürecek.

Haber

AFSÜ’YÜ BAŞARILI ADAYLAR TERCİH ETTİ

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ camiasına katılan yeni öğrencileri kutlayarak başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini diledi. Rektör Okumuş, “Üniversitemizdeki eğitimin kalitesini, hastanelerimizdeki uygulama imkânlarını, Afyonkarahisar’ın konum cazibesini ve mezunlarımızın istihdam oranındaki avantajı göz önünde bulunduran adaylar, sağlığın üniversitesi AFSÜ’yü bilinçli bir şekilde tercih etmekte tereddüt etmiyor. Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesinin ‘Hemşirelik’ ile ‘Beslenme ve Diyetetik’ bölümleri bu sene puan skoru olarak daha başarılı adaylar tarafından tercih edildi. AFSÜ’nün her sene daha başarılı adaylar tarafından tercih ediliyor olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Rektör Okumuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün yeni öğrencilerimizi kutluyorum ve hem Afyonkarahisar’da hem de AFSÜ’de başarılı ve verimli bir eğitim hayatı geçirmelerini temenni ediyorum. Yeni öğrencilerimizin AFSÜ’ye kazandırılması sürecinin her aşamasında; altyapı ve kalite çalışmalarından tanıtım boyutuna emek sarf eden üniversitemizin bütün birimlerine ve personeline de teşekkür ediyorum.”

Haber

AFSÜ’NÜN YENİ ÖĞRENCİLERİNİN YÜZDE 73’Ü KADIN

2024-YKS sonuçlarına göre AFSÜ’ye yerleşenlerin yüzde 73’ü kadın, yüzde 26’sı erkek öğrencilerden oluşuyor. Yeni öğrencilerin geldiği şehirlere bakıldığında ilk üç sırada 545 kişi ile yüzde 31 oranla Afyonkarahisar, 157 kişi yüzde 8,96 ile Konya ve 104 kişi yüzde 5,93 ile Antalya’dan yer alıyor. Bu illeri 74 kişiyle yüzde 4,22 oranla Ankara, 62 kişi ile yüzde 3,53 oranla  Manisa, 59 kişiyle yüzde 3,36 oranla İzmir ve 56 kişi ile yüzde 3,19 oranla Kütahya takip ediyor. AFSÜ ailesine bu sene katılan öğrenciler arasında 191 kişinin kazandığı bölümü birinci sırada tercih ettiği; 131 öğrenci ikinci, 108 öğrenci ise üçüncü sırada AFSÜ’yü seçti. Yeni öğrencilerin geldikleri başlıca okul türleri incelendiğinde 765’inin Anadolu Lisesi, 194’ünün Anadolu Meslek Lisesi, 188’inin Lise Programı, 176’sının Fen Lisesi, 145’inin Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 94’ünün Özel Anadolu Lisesi diplomalı olduğu anlaşılıyor. AFSÜ’ye bu sene en fazla mezunu gelen liselere bakıldığında 187 kişi ile Açık Öğretim Lisesi ilk sırada, Afyonkarahisar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 49 kişi ile ikinci sırada, Afyonkarahisar Recep Tayyip Erdoğan Lisesi ise 29 kişi ile üçüncü sırada yer alıyor. Bu sene en fazla mezunu AFSÜ’yü tercih edenler liseler sıralamasında 23’er kişi ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Süleyman Demirel Fen Lisesi; 22’şer kişi ile Afyonkarahisar Anafartalar Anadolu Lisesi ve Afyonkarahisar TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri oluşturuyor.

Haber

Bakmadan Geçme