Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ bilgilendirme standı açtı

AFSÜ Tıp Fakültesi öğrencileri,

AFSÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, HPV virüsü ve Rahim Ağzı Kanseri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla etkinlik düzenledi

 

Etkinlik öncesinde, HPV virüsü (insan papilloma virüsü) ve Rahim Ağzı (serviks) kanseri konusunda Prof. Dr. Dağıstan Tolga Arıöz’ün seminerini dinleyen öğrenciler, daha sonra Park Afyon AVM’de bilgilendirme standı kurdu.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Öğrencileri Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyon olan HPV virüsü ve Rahim Ağzı Kanseri hakkında açıklamalarda bulunan AFSÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dağıstan Tolga Arıöz, HPV virüsünün 200’den fazla türünün bulunduğunu söyledi. HPV virüsünün bulaştıktan yıllar sonra bile, rahim ağzı kanserinden dil ve bademcik kanserine dek birçok kansere yol açabildiğini belirten Prof. Dr. Arıöz, HPV kaynaklı hastalıkların çoğunun HPV aşısıyla engellenebildiğini kaydetti.
Seminerin ardından Park Afyon AVM’de kurdukları stantla HPV’nin sebep olduğu hastalıklar, bulaşma yolları, tanısı ve tedavi yöntemleri ile Rahim Ağzı Kanseri hakkında bilgilendirme yapan öğrenciler, insanları tetkik olmak ve uzman hekim desteği almak üzere AFSÜ’ye davet ederek konuyla ilgili farkındalık oluşturdu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti