• Haberler
  • Genel
  • AFSÜ Akademisyeninin Çalışmasına TÜBİTAK Desteği

AFSÜ Akademisyeninin Çalışmasına TÜBİTAK Desteği

AFSÜ Bolvadin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Görevlisi Merve Akpınar Yılmaz'ın 'Yaşlıların Bilişsel Beceriler Yönünden Güçlendirilmesi' çalışması TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Bolvadin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümünden Öğretim Görevlisi Merve Akpınar Yılmaz’ın, yaşlıların bilişsel beceriler yönünden güçlendirilmesine yönelik çalışması Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenecek.

Haber

Çalışma doğrultusunda, yaşlılık dönemi sorunlarından olan bilişsel işlevlerdeki bozulmayı erken dönemde geciktirebilmenin amaçlandığı çalışma kapsamında, yaşlı bireylere üç boyutlu bulmaca figürleri seanslar hâlinde uygulanacak. Öğretim Görevlisi Merve Akpınar Yılmaz’ın yürütücü olarak yer aldığı, çalışmanın danışmanlığını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Güler Balcı Alparslan yapıyor.

Haber“Geriatrik Bireylere Uygulanan Üç Boyutlu Bulmaca (3D Puzzle) Oyununun Bilişsel Beceriler ve Yaşam Bağlılığına Etkisi” başlıklı doktora tez çalışması TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında destekleniyor. Yılmaz’ın, yaşlıların dikkat, odaklanma, bellek, görsel yapılandırma ve yönelim gibi bilişsel boyutlardaki yeteneklerinin değerlendirileceği çalışması ile yaşlılık döneminde meydana gelen bilişsel gerilemeleri düzeltme ve çoğunlukla sosyal bir ortamdan uzak kalmayı tercih eden yaşlıların, yaşam bağlılık durumlarına katkı sağlanması da hedefleniyor.

Bakmadan Geçme