• Haberler
  • Eğitim
  • AFSÜ 2024 Uyum Söyleşilerinde Stres Yönetimi Ele Alındı

AFSÜ 2024 Uyum Söyleşilerinde Stres Yönetimi Ele Alındı

AFSÜ bölüm ve programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencilere 'Stres ve Stres Yönetimi' başlığında bilgiler verildi.

Yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmaları kapsamında, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (AFSÜ) bölüm ve programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite yaşamına uyum sağlamalarını kolaylaştıracak bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlamak amacıyla başlatılan uyum söyleşileri kapsamında, “Stres ve Stres Yönetimi” konusu ele alındı.

“STRESİ YÖNETME BECERİLERİ KAZANILMALI”

AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Kevser Pamuk, Tıp Fakültesi Mavi Salondaki etkinlikte konuya ilişkin temel bilgileri aktararak öğrencilere önerilerde bulundu. Stresin kişinin taleplerinin kişisel ve sosyal kaynaklarını aştığını algıladığında yaşanan bir durum olduğunu belirten Pamuk, bu kavramın, olayların kontrolü kaybedildiği düşünüldüğünde hissedilen durum olarak tanımlanabileceğini söyledi. Pamuk, fiziksel, davranışsal ve psikolojik etki ve belirtileri olan stresin öğrenciler arasında genellikle yorgunluk, iş yükü, ödevler, aileden uzak kalma, mesleki beceriler ile ilgili bilgi ve beceri eksikliği gibi sebeplerden kaynaklandığını ifade etti. Pamuk, günlük hayatta stresi tamamen yok etmenin mümkün olmadığı için yapılması gerekenin stresi yönetme becerileri kazanmak olduğunu kaydetti.

AFSÜ 2024 Uyum Söyleşilerinde Stres Yönetimi Ele Alındı

“ETKİLİ ZAMAN YÖNETİMİ ÖNEMLİ”

Dr. Öğretim Üyesi Kevser Pamuk, sözlerini şöyle tamamladı: “Etkili zaman yönetimi ve öz şefkat becerilerinin kazanılması son derece önemli. Okul-yaşam dengesinin dengeli bir şekilde kurulması, alternatif düşünceler geliştirebilme becerisi, kendinize iyi geleceğini düşündüğünüz faaliyetlere vakit ayrılması, fiziksel egzersiz, rahatlama ve gevşeme tekniklerinin kullanılması uygulanabilir yöntemler olarak öne çıkıyor. Üniversitenin imkânlarından yararlanmak, örneğin ilgi alanlarınıza yönelik öğrenci kulüp ve topluluklarına katılmanız da stres yönetiminde etkili olacaktır.” Etkinlik, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Bakmadan Geçme