• Haberler
  • Genel
  • AFSİAD’ın hedefi Afyon’un gelişmesi – Kocatepe Gazetesi

AFSİAD’ın hedefi Afyon’un gelişmesi – Kocatepe Gazetesi

AFSİAD’ın seçimli genel kurul toplantısında Başkanlık görevine Hüseyin Şehitoğlu seçildi. Şehitoğlu derneğin altıncı Başkanı oldu. Toplantıda, AFSİAD’ın hedefinin çizgisini bozmadan Afyonkarahisar’ın gelişimine katkı sağlama amacında olduğu mesajı verildi Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (AFSİAD) olağan seçimli genel kurul toplantısı yapıldı. Dernek Başkanı Şükrü Demirayak görevi Hüseyin Şehitoğlu ve ekibine devretti.BİRLİK TEMELİNDE İYİ NİYETLER VARBudan Termal [&hellip]

AFSİAD'ın hedefi Afyon'un gelişmesi

AFSİAD’ın seçimli genel kurul toplantısında Başkanlık görevine Hüseyin Şehitoğlu seçildi. Şehitoğlu derneğin altıncı Başkanı oldu. Toplantıda, AFSİAD’ın hedefinin çizgisini bozmadan Afyonkarahisar’ın gelişimine katkı sağlama amacında olduğu mesajı verildi

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (AFSİAD) olağan seçimli genel kurul toplantısı yapıldı. Dernek Başkanı Şükrü Demirayak görevi Hüseyin Şehitoğlu ve ekibine devretti.
BİRLİK TEMELİNDE
İYİ NİYETLER VAR
Budan Termal Otel’de gerçekleştirilen genel kurul toplantısı Melih Köken’in başkanlığında divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Daha sonra AFSİAD’ı tanıtan bir film izlendi. Faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunması akabinde raporlar tek tek oylanarak aklandı. Toplantıda ilk konuşmayı AFSİAD’ın eski Başkanı Şükrü Demirayak yaptı. Demirayak, emek, güç ve kardeşlik başta olmak üzere hepsinden önemlisi inançlarını birleştirerek kurdukları AFSİAD ailesinin bir ferdi olmaktan onur duyduğunu söyledi. Kendilerinin AFSİAD’ı kurmakla yalnız bir dernek değil, aynı zamanda memleket sevdasının bir kalesini de inşaa ettiklerini söyleyen Demirayak; “Memleket sevdasının bir kalesi olan AFSİAD her zaman ilerlemenin ve değişimin savunucusu oldu. Gücünü de Afyonkarahisar’ı bir dünya şehri yapmaya kararlı üyelerinin birlik ve beraberliğinden aldı. Bu güç birliğinin temelinde kişiler ya da gruplar değil, ortak hedefler ve iyi niyetler vardı. İnanıyorum ki olmaya da devam edecek.” dedi.
KALICI OLANLAR KURUMLAR
Birlikteliğin, sağlam bir temelin üzerine kurulduğunu söyleyen işadamı Şükrü Demirayak, bu birlikteliğin çatışmalar ve kaosla değil, ortak aklın ve birbirlerine kattıkları değerle yükseldiğini belirtti. Dernek üyelerinin şahsına gösterdiği teveccühle yönetimi kurulu başkanlığı görevini üstlendiğindeki sözlerine hatırlatan Demirayak; “O zamanda ifade ettiğim üzere bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağın ilkelerimizden ve ethik değerlerimizden ödün vermeden taşınması önemlidir. Kalıcı olanın kişiler değil kurumlar olduğunu gözden kaçırmadan hep birliket bugünlere geldik. Yönetim düzeyinde bayrağı taşımak ya da devir etmek memlekete hizmette bir nefer olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Yine AFSİAD ailesinin bir ferdi olarak Allah nasip ettiği sürece destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
GAYRETİN KARŞILIĞI ARTAN İTİBAR
Yönetim bayrağını devir ederken çok önem verdiğini söylediği bazı düşüncelerini paylaşmak istediğini kaydeden Şükrü Demirayak sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar farklı fikir ve düşünceleri ortak gayemizin potasında eritip hizmete ve ilimize katkıya dönüştürdük. Kişisel hırs ya da kavgaların hayat bulamayacağı kadar net, şeffaf ve hesap verebilir bir yapı olduk. Yönetim düzeyinde ve üyelerimiz nezdin de AFSİAD’ı dolayısıyla ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için azami gayret gösterdik. Bu gayretin karşılığında artan itibarımızı aldık. İnsanlar yeteneklerinizi ve yapabileceklerinizi unutabilirler. Ama karakterlerinizi asla unutmazlar. Bu sözün sadece kişiler için değil kurumlar içinde geçerli olduğuna inanıyorum.”
AFSİAD AFYON’U
GELECEĞE TAŞIYACAK
AFSİAD’ın eski Başkanı Şükrü Demirayak, kişiliği gereği şerefli bir sorumluluk olan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini derneğe, üyelere ve ile leke düşürmeden ifa etmeyi öncülük belirlediğini söyledi. Görevini layıkı ile yerine getirebilip, dernek üyelerinin çabalarına nacizane bir değer katabilmenin kendisini mutlu edeceğini söyleyen Demirayak; “Temennim bundan sonra da derneğimizin yönünü değiştirmeden ilerlemesi, daha iyiyi daha güzeli hayata geçirmesidir. İnanıyorum ki her biri bunu yapabilecek inanç ve azime sahip üyeleri ile AFSİAD karakterli duruşunu korumaya devam edecek ve Afyonkarahisar’ı geleceğe taşıyacak enlerin arasında yerini alacaktır.” şeklinde konuştu.
DERNEK VARLIĞI
YÜZDE 900 ARTTI
AFSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Hüseyin Şehitoğlu’nun hem beşeri ilişkilerdeki sıcaklığı hem de yüksek enerjisi ve birikimleriyle dernek ve il için büyük başarılara imza atacağını söyleyen Demirayak; “2009 Yılından itibaren son dönemimizde 100 bin TL üzerinde sosyal sorumluluk kapsamında memleketimiz Afyon’a harcama yapsak dahi tarihi bir artışla varlıklarımızı yüzde 900 civarında artırdık. Amacımız AFSİAD’ın kendisine yakışacak bir binayı kazandırmaktı. Yeni başkan ve yönetimi bunu yapacak beceriye sahiptir. Bu da Afyonumuza büyük katkı sağlayacaktır. Elbette üstün hizmetler bununla da sınırlı kalmayacaktır. AFSİAD’da birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek yeni başkan ve yönetimine destek olma zamanıdır. Bu duygularlarla tüm üyelerimize bu yolda gösterdikleri dayanışma için şahsım ve yönetim kurulu adına çok teşekkür ediyorum. AFSİAD üyesi olarak bundan sonra da ilke ve amaçlarımız doğrultusunda atılacak adımları canı yürekten destekleyeceğimizi belirtiyorum.” ifadelerini kullandı.
AFSİAD FARKLI BİR DERNEK
AFSİAD’ın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, eski yönetim kurulu üyeleri gibi gayretle iyi şeyler yapmak için çalışacaklarını söyledi. Şükrü Demirayak’ın başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerine emekleri nedeniyle teşekkür eden Şehitoğlu şunları söyledi: “AFSİAD bana göre şehirde bir sivil toplum kuruluşundan ibaret değildir. AFSİAD fikirleri, vicdanları hür farklı düşüncelere sahip iş ve beşeri hayatında başarılarla bezenmiş birbirinden güzide üyelerden oluşan bir topluluktur. AFSİAD üyeleri menfaatler çerçevesinde buluşmuş arkadaşlardan oluşmuyor. Belki çok iddialı olacak ama, yapısı itibariyle benzer işadamları kuruluşlarından ayrılan bir dernek. Dolayısıyla bu dernek bizim için çok çok önemli bir dernek. Bu çatı bizim için çok önemli. İnşallah bizde Sayın Başkanımızın da ifade ettiği bilinçlere dikkat ederek, karakterimizden ödün vermeyerek daha iyi noktaya taşımak için çalışıp çaba sarf edeceğiz.”
DAHA GÜÇLÜ OLMAK LAZIM
AFSİAD’ın kuruluştan ziyade üst kimliği olması gereken bir birliktellik olduundan söz eden Hüseyin Şehitoğlu şöyle konuştu: “Bizim bir tane üst kimliğimiz var. Oda sadece Afyonkarahisar’dır. Gurur duyabileceğimiz en büyük çabamız Afyonkarahisar’a yön vererek bir yere taşımak olmalıdır. Başka bir üst kimliğimiz olmamalı yokta. Kimliğimiz şehrimize değer katmak isteyenlere verebilecek çabadan ibarettir. Sanayici ve işadamları olarak kazandırabileceğimiz çok şeyler olmalı. Bunu hep beraber yapmalıyız. Nasıl paranın bir zekatı varsa aklın, bilginin, tecrübeninde bir zekatı var. Bunu da hepberaber yapacağız. Daha güçlü olmamız lazım. Burada başkanın kim olduğu çok önemli değil. Her üyemiz ayrı ayrı başkan, yönetim kurulu üyesi ve üyemiz olarak görüyorum. Bu kutlu yolda inşallah hep birlikte çalışacağız. Bunu da bir söz olarak kabul edebilirsiniz. Bu şehirde yaşayan bütün bize layık sanayici ve işadamlarının gücü ile faaaliyetlerimize ardı ardına devam etmek mecburiyetindeyiz. Üyelerimizden güç alarak bir ve beraber olarak hep beraber bu çıtayı yükseltelim. Allah utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun.”
TEK AMAÇ AFYON’A HİZMET
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı AFSİAD üyesi Hüsnü Serteser, yeni yönetimin derneğe hayırlı olmasını diledi. Serteser, derneğin tüm başkanları ve yönetim kurulu üyelerine katkıları nedeniyle teşekkür etti. AFSİAD’ın en büyük özelliklerinden bir tanesinin 1991 yılında şehirde kurulmuş olan en eski derneklerden biri olduğunu söyleyen Serteser; “AFSİAD ilkelerinden hiçbir başkan döneminde ayrılmamıştır. En büyük ilkesi de üyelerinin düşünceleri, siyasi görüşleri ne olursa olsun sadece Afyonkarahisar’a hizmet etmektir. Bu çok önemli bir özelliktir. Bundan sonra da böyle devam edecektir. Bundan önceki yönetimlerin hangisine bakarsak değişik siyasi görüşten insanlar birarada bulunmuşlar. Tek bir amaç için çalışmışlardır. Bence Afyonkarahisar’ın da, Türkiye’nin de böyle bir birlikteliğe çok büyük bir ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Derneğin Afyon’un en güçlü derneklerinden bir tanesi olmaya ve şehre hizmet etmeye devam edeceğini düşünüyorum. Bende AFSİAD’dan gelmiş bir TSO olarak hep AFSİAD’dan gurur duydum. Bundan sonra da gurur duymaya devam edeceğim.” dedi.
BAŞKAN HÜSEYİN ŞEHİTOĞLU
AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu olurken yönetim kurulu üyeliklerinde; Metin İplikçioğlu, Kadir Sayın, Adnan Demirel, Akif İşbilir, Kamil Ayvalı, Muammer Türker, Oktay Okay, Yücel Albay, Abdurrahman Alp, Ramazan Avcı yer aldı. Derneğin denetim kurulu üyeliklerine; Melih Köken, Tufan Alpata, Galip Kahraman seçildiler. Onur Kurulu üyeliklerinde; Hüsnü Serteser, A. Salim Pancar, Şükrü Demirayak yer aldılar. Yüksek İstişare Kurulu üyeliklerine ise; Hüsnü Serteser, A. Salim Pancar, Şükrü Demirayak, Tufan Alpata, Hüseyin Özdilek bulunuyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme