• Haberler
  • Genel
  • AFSİAD'da medya konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

AFSİAD'da medya konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) genel katılımlı istişare toplantısını Oruçoğlu Termal Otel'de gerçekleştirdi. Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Ersinan Top ve eşi Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top'un özel davetli olarak katıldığı toplantıda yerel ve ulusal medya konuları üzerinde duruldu Dünya Gazetesi Kurucusu Nezih Demirkent'in hayatından kesitler ile ve [&hellip]

AFSİAD’da medya konuşuldu

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) genel katılımlı istişare toplantısını Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirdi. Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Ersinan Top ve eşi Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top’un özel davetli olarak katıldığı toplantıda yerel ve ulusal medya konuları üzerinde duruldu

Dünya Gazetesi Kurucusu Nezih Demirkent’in hayatından kesitler ile ve Dünya Gazetesi’nin başarısı hakkında önemli yer tutan detayların paylaşıldığı toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül ve AFSİAD üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Kamuoyunu aydın kişiler elinde tarafsızca bilgilendiren medyaya çok ihtiyaç var. Sağduyu sahibi insanların da bu tür medyaya sahip çıkması her şeyin üzerinde milli bir görev olmalı” dedi. Balkanlıoğlu, “Basının susturulmak istendiği ve ona ilişkin bir takım uygulama tekniklerinden bahsediliyor. Ben inanıyorum ki eğer Nezih Demirkent’in gazetecilik yaşamına, gazetecilik piyasasına getirdiği ilkeler tam ve kâmil anlamda uygulanabilseydi hiçbir gazetecinin başı derde girmezdi. Doğruları yazdığı için hiç kimsenin başının belaya girdiğini görmedim. Doğru; bir şekilde kişiyi bulunduğu konumda daima yüceltir ve yükseltir. Doğru, belki hırpalanır ama asla yok olmaz” diye konuştu.
AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak da Afyonkarahisar’ın hızla geliştiğini kaydederek “Yapılan bunca işi, kurulan tesisleri, içinden yükseldiğimiz tarihi mirasın üzerini, yakındaki uzaktaki insanlara, dünyaya anlatmazsak maalesef kapımız dışarıya kapalı kalacaktır. İletişim araçlarının baş döndürücü bir şekilde geliştiği, teknolojinin en fazla iletişime hizmet ettiği bu çağda gözleri kendimize çevirmenin tek yolu etkin bir tanıtım yürütmektir. Yerel medya bu noktada çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Teknoloji sayesinde artık bir gazete yalnızca bulunduğu yerde değil dünyadaki tüm insanlar tarafından ulaşılabilir hale gelmiştir. Bu nedenle ilimizin ve bölgemizin tanıtımında yerel basınımızın da etkin bir rolü vardır” ifadelerini kullandı.
Toplantıya misafir olarak katılan Dünya Gazetesi kurucusu Nezih Demirkent’in torunu, aynı zamanda Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Ersinan Top ise basın kuruluşlarının öneminden bahsetti. Top, “İnternetin girmesiyle yerel gazeteciliğin riske girdiğini düşünüyoruz. Akşam izlediğiniz haberi yarın gazetede okumak dejavüden başka bir şey olmayacak. Her zaman gazetelerin bilgi tabanlı olması gerektiğini ve ayrıntılı habere yer vermesi gerektiğinin önemle altını çiziyoruz. Bir başka özelliğimiz Dünya olarak; bayi tabanlı değil, abone tabanlı sistemine sahip olmamız. Okuyucu gazetenin ayağına gitmiyor, biz okuyucunun evlerine ulaşıyoruz ki iş adamları için bu olmazsa olmaz” dedi.
Toplantıda AFSİAD çatısı altına katılan yeni üye Baysan Bayana Makine ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Bayana üyelere tanıtıldı. Belediye Başkanı Çoban Bekir Bayana’ya plaket takdim ederek AFSİAD’ın rozetini taktı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, Feyzan Ersinan Top’a, Vali Balkanlıoğlu ise Erdem Top’a günün anısına Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’ye çıkışını simgeleyen birer şilt takdim etti.

Bakmadan Geçme