AFSİAD iftarda buluşturdu – Kocatepe Gazetesi

İftar yemeğine Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, AK Parti İl Bakşanı İbrahim Yurdunuseven, CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, ATB Başkanı Mehmet [&hellip]

İftar yemeğine; Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, AK Parti İl Bakşanı İbrahim Yurdunuseven, CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler işadamları katıldılar.
AFSİAD ENDER
DERNEKLERDEN
AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan ayında bir iftarda birlikteliği sağlama adına iftar daveti verdiklerini belirtti. Paylaşmanın son derece insani ve lezzet veren bir davranış biçimi olduğunu belirten Şehitoğlu; “Bizler hep birlikte bu iftarda biraraya gelen topluluk olarak Afyonkarahisar’ın özetiyiz. Burada güzide bir topluluk var. Afyonakrahisar’ın ekonomik hayatına yön verdiği gibi sosyal hayatta da ihtiyaç olduğunda bizde varız diyenlerin biraraya geldiği bir topluluk. AFSİAD olarak sivil toplum kuruluşlarının içerisinde 25. Yılını tamamlayan bir derneğiz. Üyelerimizin yaptığı işlere ve detaylarına bakıldığında kesintisiz 25 yıldır süre gelen bölgede değil Türkiye’de ender derneklerden bir tanesiyiz. AB İş Geliştirme Merkezi ortaklarındanız. ZEKA Kalkınma Ajansında Yönetim Kurulunda bulunuyoruz. Sayın Rektörümüz sağ olsun teknolojik alanlarla ilgili çok güzel bir şirket kurduk. Teknopark dediğimiz Teknoloji Geliştirme Merkezine ortağız. Biz AFSİAD olarak her zaman doğrunun, güzelin yanındayız. Sayın Valimiz dün bizi makamda kabul ettiler. Bu vesile ile tekrar kendilerine hoş geldin diyor, iftar programımıza katılımınız nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
ZEKATIN RUHUNA
GÖRE DAVRANILMALI
Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu akşamın anlam ve önemi yönelik yaptığı konuşmada, Ramazan ayının özelliklerini anlatarak zekat kavramının önemi, icrasında izlenecek yollarda hatırlatmalarda bulundu. Kabukçu, zekat ruhuna aykırı davranışlardan kaçınılması tavsiyesinde bulunup önceliğin yakın akrabalara tanınıp paylaşımcı yaklaşımın sağlıklı olacağını söyledi. Kabukçu, Ramazan ayında ve her zaman diliminde gönül inşaa eden insanlardan olmanın son derece önem arz ettiğini sözlerine ekledi.
“HAKİKATEN AFYON’U HOŞ BULDUM”
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım yaptı. Afyonkarahisar’ın işadamları ile bir iftar programında biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yıldırım şöyle konuştu: “Bizleri biraraya getiren Hüseyin Başkanıma teşekkür ediyorum. Afyonkarahisarımıza yeni gelmiş olmam dolayısıyla buradaki sanayici ve işadamlarının üst düzey sanayici arkadaşlarımızı nasıl daha çabuk tanıyabiliriz diye düşündük. Böyle bir iftara katılmaya karar verdik. Buraya geldikten sonra bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu gördük. Sayın Başkanım hoşgeldiniz dediler. Ben de hoşbulduk diyorum ve hakikaten hoşbulduk. Afyon benim 27 yıl önce bıraktığım Afyon’dan çok farklı bir Afyon. Şehir büyümüş, güzelleşmiş. Değerli Belediye Başkanımız çok güzel hizmetler yapmış. Sanayici ve işadamlarımız çok güzel faaliyetlerde bulunup çok büyük istihdam imkanları sağlamışlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Ben Afyon’dan 27 yıl önce önce ayrıldım. AFSİAD 25 yıl önce kurulmuş. Bundan 25 yıl sonra da Afyon’un çok daha güzel yerlerde olacağı buradaki AFSİAD’ın üyesi bulunan işadamlarımızın sayıca artıp iş kapasitelerinin büyüyeceğine inanıyorum” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme