• Haberler
  • Siyaset
  • 'Afrin harekâtı magazinleştirildi yazıklar olsun!' 'Şehidimizin salına giren bürokrat olmadı'

'Afrin harekâtı magazinleştirildi yazıklar olsun!' 'Şehidimizin salına giren bürokrat olmadı'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş dün sabah saat 11.00'de parti de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek, AK Parti iktidarını eleştirdi. Toplantıda İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe de hazır bulundu.'HUKUK AYAKLAR ALTINDA'İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, on ilçenin olağan seçimli genel kurul toplantısını tamamladıklarını kaydetti. Gümüş, 'Bu ilçelerin kongrelerine [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş dün sabah saat 11.00’de parti de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek, AK Parti iktidarını eleştirdi. Toplantıda İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe de hazır bulundu.
“HUKUK AYAKLAR ALTINDA”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, on ilçenin olağan seçimli genel kurul toplantısını tamamladıklarını kaydetti. Gümüş, “Bu ilçelerin kongrelerine en az on kişiden oluşan il yönetim kurulu üyelerimiz iştirak ettiler. Bu konuda tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Diğer ilçelerimizin kongrelerini de en kısa sürede tamamlayarak İl kongremizi gerçekleştireceğiz. İlçe kongrelerimizden İscehisar’da öyle eften püften sebeplerle kongre erteleniyor ki bu durumu iyi irdelemek gerekir. Türkiye’de siyasi tarihinde kurucular kurulu ile kongresini yapıp seçime girmiş sekiz parti var. Biz de kongrelerimizi yaparak 12 Haziran’dan sonra yapılabilecek tüm seçimlere girebilmemiz lazım. Gelin görün ki; Türkiye’de hukuk tamamıyla ayaklar altına alındı. Biz Türkiye’de milyonların umuduyuz. Onların umudunu boşa çıkarmamak için geceli gündüzlü çalışarak kongrelerimizi yaptık. Ancak engellerle karşılaşıyoruz” dedi.
HDP KONGRESİNDE BİRŞEY YAPILMADI
İl Başkanı Erdal Gümüş, milyonların umudu olduğunu vurguladığı partisinin önünün kesilmesi için her türlü girişimde bulunulduğunu ileri sürdü. Gümüş, “Partimizin önünü kesmek için her türlü girişimde bulunanlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölüp parçalamak isteyen HDP’nin kongresinde bayrak asılmamasına, İstiklal Marşımızın okunmamasına bir şey yapmadılar. Devletimizi idare edenlere soruyorum, özellikle 12 şehidimiz varken, AK Parti Ankara kongresinde ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ dedikleri Barzani’den memnun mudurlar? HDP’nin bayrak asmadan, istiklal marşını okumadan yapılan kongresinden memnun mudur? Hâkim ve savcılarımız bizim ilçe kongrelerimizi eften püften sebeplerle ertelerken, orada Türkiye’nin dibine dinamit atan insanların peşine düşsünler” diye konuştu.
DUYARLI VE HASSAS OLUNMALI
Afrin’de devam eden “Zeytin Dalı” harekâtının magazinleştirilmesinden yakınan Gümüş, “Afrin’de devam eden harekât maalesef magazinleştirilmiştir. Bu millet bunu hak etmiyor. Orada kınalı kuzular can verirken Başbakan’a AK Parti’nin Muğla kongresinde ‘Başbakanım bizi Afrin’e götür’ deniliyor. Sayın Başbakan suyunu içtikten sonra ‘ Çıkışta hazır olun’ diye cevap veriyor. Yazıklar olsun. Bir taraftan terörün bitmesini istiyoruz, bir taraftan da terörün bitmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar Ülke olarak duyarlı ve hassas olmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
GÜMÜŞ CHP’Yİ DE ELEŞTİRDİ
Türkiye’nin adalete ihtiyacı olduğunun altını çizen Gümüş şöyle konuştu: “Bunu da tekrar etmek istiyorum. Adalet de sadece mahkemelerde olmuyor. Dün Ankara’da bir kongre gerçekleştirildi. İYİ Parti kongre yapabilmek için salon ararken, salonların elektriği kesilirken, kiraladığımız salonlar iptal edilirken, dün Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek ve parçalamak isteyen HDP Ankara’nın göbeğinde bir kongre gerçekleştirdi. Adalet ayaklar altındadır. O kongreye katılanlara baktığımız zaman da çok üzülerek söylemek istiyorum; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı ordaydı. Buradan sormak isterim, HDP’nin kongresinde Atatürk’ün kurduğu CHP’nin Genel Başkan Yardımcısının ne işi vardı?”
“ŞEHİDİMİZİN SALINA GİREN OLMADI”
“Cumartesi Çay İlçe kongremizi yarıda bırakarak Emirdağ ilçemizin Gözeli köyündeki polis şehidimizin cenaze törenine katıldık” diyen Gümüş sözlerine şöyle devam etti: “Mezarlığın dışında cenaze namazını kıldıktan sonra Sayın Valimiz ve bürokratlarımız hemen şehidimizin defnedileceği mezarın başına geçtiler. Şehidimizin salına giren bürokrat olmadı. Orada bile acaba birilerine yaranabilmek, birilerine ben de buradayım demek için mi cenazeye geldiler? Yoksa oradaki şehidimize son görevlerini yerine getirmek için mi geldiler? Ülke olarak biraz duyarlı olmamız gerekiyor, biraz hassas olmamız gerekiyor. Çünkü burası Türkiye ve bizim gidecek başka bir ülkemiz yok.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme