'Afrika ülkelerine su temin etmeye devam edeceğiz'

AFRİKA'DA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN SU MİKTARI DÜNYA ORTALAMASININ DÖRTTE BİRİBinlerce insanın temiz suya ulaşamadığı, kişi başına kullanılan su miktarının Dünya ortalamasının dörtte birinden az olduğu Afrika'da, ülkemiz insani yardım projeleri çerçevesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde Afrika'nın çeşitli ülkelerinde zor [&hellip]

AFRİKA’DA KİŞİ BAŞINA
 DÜŞEN SU MİKTARI DÜNYA ORTALAMASININ DÖRTTE BİRİ
Binlerce insanın temiz suya ulaşamadığı, kişi başına kullanılan su miktarının Dünya ortalamasının dörtte birinden az olduğu Afrika’da, ülkemiz insani yardım projeleri çerçevesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde Afrika’nın çeşitli ülkelerinde zor şartlarda yaşayan insanlar için 2.600 adet kuyu açılarak yaklaşık 9 milyon kişiye  sağlıklı ve temiz içme suyu sağlandı.
“MORİTANYA VE
SENEGAL İLE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALADIK”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 5-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği Afrika programı çerçevesinde Moritanya ve Senegal’de ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler kapsamında Türkiye ile Moritanya ve Senegal arasında ormancılık, su ve meteoroloji alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Bu üç ayrı anlaşma ile ağaçlandırma, fidan üretimi, çölleşme ve erozyonla mücadele, coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama, yangın yönetimi, doğa koruma, su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimi, su ve atıksu arıtma teknolojileri, su kalitesinin izlenmesi ve yönetimi, sulama, taşkın yönetimi, su sondaj kuyusu açılması, baraj inşaatı, meteorolojik gözlem sistemleri, meteorolojik tahmin ve erken uyarılar, meteorolojik veri işleme ve meteorolojik araştırma çalışmalarında ülkeler arasındaki işbirliği daha da geliştirilecek.
“HEDEF 2019’DA
3 MİLYON KİŞİ”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afrika ile kurduğu “Dostluk Köprüsü” kapsamında yürüttüğü projelere hızla devam ediyor. Afrika’da başlattıkları öncülüğü devam ettireceklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Türkiye olarak bu çerçevede hedefimizi belirledik. Şu ana kadar 8 Afrika ülkesine su temin ettik. Şimdi de 9 Afrika ülkesinde daha su temin etme çalışmalarına başlayacağız. Böylece Bakanlık olarak Afrika’da su temin ettiğimiz 1,7 milyon kişi sayısını 2019 yılında 3 milyon kişiye yükselteceğiz” dedi.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu 2019 yılına kadar Çad, Togo, Benin, Gana, Gine, Senegal, Gine Bissau, Gambiya ve Kenya’ya su temin edeceklerinin bilgisini vererek sözlerini tamamladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme