AFRAY'ın temeli bu ay atılacak

  AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, genel bayramlaşma töreninde müjde verdi. Eroğlu, 'İnşallah Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu bu ay şehrimize gelecek. Hızlı tren projemizin ray döşeme merasimi yapılacaktır. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek bahsetmedi, inşallah AFRAY'ın temeli atılacak.' dedi. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve protokol üyelerinin [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, genel bayramlaşma töreninde müjde verdi. Eroğlu, “İnşallah Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu bu ay şehrimize gelecek. Hızlı tren projemizin ray döşeme merasimi yapılacaktır. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek bahsetmedi, inşallah AFRAY’ın temeli atılacak.” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve protokol üyelerinin katılımıyla Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) Ramazan Bayramı bayramlaşma töreni yapıldı.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA GENİŞ KATILIM

Törene; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, Gültekin Uysal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, protokol üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, kurum ve daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN”

Törenin açış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Kardeşliğin, paylaşmanın tavan yaptığı Ramazan ayının geride bırakıldığını söyleyen Zeybek, “Ramazan Bayramı hepimize tüm insanlığa huzur, mutluluk, bereket getirsin. Mazlum coğrafyada ki kan ve gözyaşı son bulsun dileklerimizle herkesin bayramını tebrik ediyorum. Bayramımız mübarek olsun diyorum.” dedi.

“GÖNÜLLERİMİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİN DEVAMINI İSTİYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma ayı olduğunu belirtti. Ramazan ayının başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun cehennemden kurtuluş olduğunu dile getiren Taytak, “Rabbimiz rahmetini, mağfiretini ve cenneti bizlere nasip eylesin. Bir mübarek Kadir Gecesi yaşadık. 30 gün orucumuzu tuttuk, ibadetlerimizi yerine getirdik. Covid-19 pandemisi ile birlikte gerçekten ülkemizde rahmeti, bereketi, birliği ve beraberliği gördük. Her yerde kalbi güzel insanlarımızın, iş insanlarımızın, devletimizin, belediyelerimizin, komşularımızın birbirlerine olan desteklerini, yardımlarını ve paylaşımlarını gördük. Bu güzelliğin bu yaşanmışlığın bundan sonrada devam etmesi gönüllerimizin istediğidir. Türk Milleti bir ve bütündür. Türk Milleti Selçuklu Sultanı Alparslan’la birlikte Anadolu’ya sahip olmuş onla bugüne kadar bu millet tektir, adı da Türk’tür. Bizde dünya ile birlikte sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ama Allah’a şükürler olsunki Covid-19 pandemisi döneminde ve daha sonraki dönemlerde devletimiz milletimizi mağdur etmeden aşılarımız geldi. Hiçbir hastamız ihmal edilmedi. Centilmen bildiğimiz Avrupalılar birbirlerinin aşılarına el koyarken, yaşlılarını huzurevlerine kilitleyip orada ölmelerini beklerken devletimiz önce yaşlılarımıza sonra herkese sahip çıkmıştır. Şimdi de bazı sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Özellikle Türkiye’de birlik ve beraberliği gören emperyalist güçler ekonomik kuşatma ile bir günde doları 18 TL’ye çıkardılar. Baktılar ki ülke buna rağmen parçalanmıyor, Allah’a şükürler olsun ki kimse sokaklara dökülmüyor. Elbette sıkıntı çeken esnaflarımız, fakirimiz, fukaramız vardır. Önce birlik ve beraberliğimiz gelmektedir. Öncelik vatandır. Ne mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.

“BAYRAMLARI BAYRAM GİBİ KUTLAYABİLMEYİ DİLİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, rahmet ve bereket ayı olan dayanışma hissiyatının en yüksek düzeyde hissedildiği mübarek Ramazan ayından sonra bayrama kavuşma heyecanının yaşandığını vurguladı. Köksal, “Bu bayramın ayrı bir özelliği vardır. Covid-19 pandemisinden de yavaşça kurtulmaya başladığımız bir bayram, yüz yüze bayramlaşıp sevdiklerimizi ziyaret edebildiğimiz bir bayramı geçiriyoruz. Covid-19 bize sevdiklerimizle birarada olabilme kıymetini bir kez daha gösterdi. Öncelikli dileğim ülkemizin ve tüm dünyanın bir daha böyle bir pandemi yaşamamasıdır. Bu Ramazan Bayramında Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu toprakları vatan yapan, bu topraklar için canlarını ortaya koyan ve bugün bu topraklarda huzur içerisinde yaşamamızı sağlayan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sağlıklı bir ömür diliyorum. Yoksulluğun, yolsuzluğun, terörün, işsizliğin sona erdiği bir Türkiye dileğiyle, herkesin insanca yaşadığı, yoksulluk sınırının üstünde ücret aldığı, alın terinin karşılığını alabildiği sorunlarının çözüldüğü bir Türkiye dileğiyle bayramları bayram gibi kutlayabilmeyi diliyorum. Herkesin mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“DAHA GÜZEL GÜNLERDE BULUŞMAYI ÜMİT EDİYORUM”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, bir muhasebe ayı olan Ramazan ayının geride kaldığını ifade etti. Uysal şu ifadelere yer verdi: “Bayraklaştırdığımız her değerin içinin boşaldığı, boşaltıldığı böyle bir dönemde, ülkemizden götürülenlerin alınabildiği her birimize nasip olsun. Bu vesileyle tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam Âleminin bayramını tebrik ediyorum. Daha güzel günlerde buluşmayı ümit ediyorum.”

“RAHATÇA YAŞAYABİLMEYİ ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, bayramlaşmayı nasip eden Allah’a ne kadar hamd edilse az olacağını dile getirdi. Yurdunuseven, “Özellikle tuttuğumuz oruçlarımızla birlikte Allah tüm ibadetlerimizi kabul etsin. Uzun süredir kucaklaşarak, tokalaşarak selamlaşamıyorduk, bayramlaşamıyorduk. Ama elhamdülillah geldiğimiz noktada Covid-19 pandemisinin geldiği noktada biraraya gelebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle Allah’a ne kadar şükür etsek azdır. Pençe-Kilit Operasyonumuz da şehitlerimiz var. Malazgirt’ten bugüne kadar tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah-u Teâlâ eksikliğini göstermesin. Bizler rahatça yaşayabiliyorsak rahatça bayramlaşabiliyorsak bu şehitlerimizin dökülen kanlarının karşılığıdır. Onlara ne kadar dua edip rahmet dilesek azdır. Allah sayılarını azaltsın. Sözümün başında ağzımdan yanlış bir kelime çıktı belki ama Allah şehitlerimizin sayını az etsin. Ama milletimizi de var etsin diyorum.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, herkesin Ramazan Bayramını kutlayıp, Allah’tan sağlıkla nice bayramlara erişebilmeyi temenni etti. Özkaya şöyle konuştu: “Pençe-Kilit Operasyonu’nda ve terörle mücadele de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize acil şifalar niyaz ediyorum. Bizlerin huzurla bayram yapması için eli tetikte nöbet tutanlara selam gönderip onlarında bayramlarını kutluyoruz. İki yıl sonra ilk defa geniş bir ortamda, yakın bir mesafede beru beru bir bayram yapıyoruz. Bunun ne büyük bir nimet olduğunu hep beraber yaşayarak gördük. Ailelerin, anne, babanın, kardeşin birbiriyle uzaktan selamlaştıkları canı gönülden kucaklaşamadığı bir süreçten geçtik. Allah’ın bizlere ne kadar çok nimetler verdiğini bu süreçte daha iyi idrak ettik. İnşallah bir daha böylesi bir salgın hastalıkla karşılaşmayız. Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ İlçe Başkanımızla birlikte geçtiğimiz hafta Belçika’nın üç ayrı kentinde temaslarda bulunduk. Hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Dediler ki ‘Pandemi döneminde buralardaki hastaneler o kadar çok yetersizdi ki yaşlılarımızın büyük kısmı maalesef evde ölüme terk edildi ve hastanelerde yer bulamadıkları için öldüler.’ Bu süreçte ülkemizin sağlık alt yapısıyla, doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımızla ne kadar övünsek azdır. İnşallah bunları daha güzel ve geniş biçimde devam ettiririz. Ülkemizin çevresindeki tüm savaşlara ve çatışmalara rağmen bizim büyük bir milletin temsilcisi olduğumuzun ve tüm değerlerimize sahip çıktığımızı gösteriyor. Dünyanın neresinde ay yıldızlı bayrak dalgalanıyorsa orada bir müşfiklik vardır. Bir iyilik, güzellik, muhabbet bir bayram vardır. Bu bayramları dünyada ki tüm mazlumlara götürmek dileğiyle bir kez daha Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”

“BU AY AFRAY TEMELİNİ ULAŞTIRMA BAKANIMIZ ATACAK”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, herkesin bayramını kutladı. Covid-19 pandemisi nedeniyle birarada kutlanan bayramlara hasret kalındığını belirten Eroğlu şunları söyledi: “Hakikaten biraraya gelip kucaklaştığımız bayramlara hasret kalmıştık. En son biraz çekinerek geçen sene ki Kurban Bayramı’nda biraraya geldik. Ama orada da kucaklaşamadık. Bu Ramazan Bayramında kucaklaşmanın, biraraya gelebilmenin hazzını yaşadık. İnşallah Allah daha başka bayram mutlulukları yaşamayı nasip etsin. Bu Ramazan Bayramı inşallah tüm milletimizin birlik beraberlik ve kardeşliğinin daha da pekişmesine vesile olur. Tek arzumuz budur. Çünkü gerçekten Türkiye gönül coğrafyamızın son kalesidir. Bu kaleyi ayakta tutmanın yegâne yolu güçlü olmaktır. Güçlü Türkiye birlikte çalışırsak daha muvaffak oluruz diye düşünüyorum. Onun için birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmemiz şarttır. Bu sene Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümüdür. İnşallah Valimiz Gökmen Çiçek’in riyasetinde güzel bir program yapıldı. Dolayısıyla coşkuyla zaferimizin 100. yıldönümünü hep birlikte kutlayacağız. 25-30 Ağustos Zafer Haftası kutlamalarına inşallah hep beraber hazırız. Bu topraklar şehitler diyarıdır. Hakikaten istiklalin kazanıldığı topraklardır. 1071 yılında Malazgirt Meydan Muharebesi’nden bugüne Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitler ölmez. Bu topraklar ilelebet payidar kalacak, ezanlar minarelerden okunacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Afyonkarahisarımız büyük bir gelişme kaydetti. Nereden nereye geldiği malumdur. Afyonkarahisar imrenilecek bir şehir haline geldi. Yollar, sulama tesisleri, hastaneler v.d herşey muhteşem oldu. İnşallah Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu bu ay şehrimize gelecek ve hızlı tren projemizin ray döşeme merasimi yapılacaktır. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek bahsetmedi, inşallah AFRAY’ın temeli atılacak. Afyon nereden nereye ulaştı. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak hep birlikte Afyon’u uçururuz inşallah.”

“BÜYÜK TAARRUZUN 100. YILINI ZAFERE YAKIŞIR KUTLAYACAĞIZ”

Bayramlaşma programının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek yaptı. Çiçek şunları kaydetti: “Herkesin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bir bayrama daha kavuştuk. İnşallah bundan sonrada birlik beraberliğimizle nice bayramlara kavuşuruz. Ayrıca bende bu yıl Veysel Eroğlu Bakanımızın dediği gibi Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümü olması vesilesiyle Mayıs ayından itibaren büyük bir coşkuyla kutlamaları başlatıyoruz. Özellikle Uluslar arası Kısa Film Festivali ile başlayacak olan etkinliklerimiz Eylül ayına kadar hiç durmadan sürekli organizasyonlarla devam edecek. İnşallah Afyonkarahisar’da toplumun tüm katmanlarıyla beraber, sivil toplum kuruluşlarının tümü, siyasi partilerimizin tamamıyla birlikte coşkulu bir şekilde zafere yakışır şekilde Büyük Taarruzun 100. yıldönümü kutluyacağız. Ben bu duygularla tüm Afyonkarahisarlıların bayramını tebrik ediyorum.” Genel bayramlaşma töreninin ardından prokol üyeleri sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli polisleri ve askerleri ziyaret ederek Ramazan Bayramını kutladılar.

> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme