AFRAY'da ücretsiz taşıma gündemde

AFRAY temel atma töreninde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ali Çetinkaya Garına gelen yolcuları, öğrencileri gar ve Zafer Meydanı arasında ücretsiz taşımayı hedeflediklerini açıkladı AFRAY Projesinin temel atma töreni AKÜ ANS Kampüsü toplu taşıtlarının bulunduğu alanda töreni dün öğleden sonra yapıldı. Törene Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Enver Mamur, [&hellip]

AFRAY temel atma töreninde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ali Çetinkaya Garına gelen yolcuları, öğrencileri gar ve Zafer Meydanı arasında ücretsiz taşımayı hedeflediklerini açıkladı

Haber

Haber

AFRAY Projesinin temel atma töreni AKÜ ANS Kampüsü toplu taşıtlarının bulunduğu alanda töreni dün öğleden sonra yapıldı. Törene; Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Enver Mamur, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Ayonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Milletvekili adayları Hasan Arslan, Ferda Ertürk, Hakkı Öztürk, Ethem Karahan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve vatandaşlar katıldı.
“ÜNİVERSİTE İLE ŞEHİR
MERKEZİ BİRBİRİNE BAĞLANACAK”
Temel atma törenin açış konuşmasını Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Enver Mamur yaptı. Mamur, Ankara-İzmir hızlı demir yolu hattının bir parçası olarak ele alınan AFRAY projesinin 500 kilometrelik bir mesafeyi kapsadığını belirtti. Mamur, “Ankara- İzmir demir yolu projesi Afyon ilimizde yer alan konvansiyonel demir yolu hattı garından yaklaşık 10 kilometre bir mesafeden geçen bir güzergahtaydı. Belediye Başkanı ve Afyon ili yöneticilerinin talebi üzerine böyle bir projenin çok büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük. Bu proje Ankara- İzmir hızlı demiryolu projesinin Afyon’un içerisine girmesini sağlayacak ve burada yer alan demiryolu garına da direk bağlantı sağlamış olacak. Bununla da kalmayacak, Belediye Başkanımız ve yöneticilerimizin talebi üzerine şehrin merkezinde yer alan üniversite ve önemli yerleşim birimlerini de birbirine bağlayan aynı zamanda mevcut Ankara garına bağlantısını sağlayacak. Bu proje kapsamında yaklaşık 7 buçuk kilometre uzunluğunda bir demiryolu hattı, 6 adet yaya üst geçişti, 6 adet istasyon ve 4 adet karayolu geçişi de hizmete alınacak. Bu sayede yaklaşık 50 bin öğrencisi olan üniversite ile şehir merkezi birbirine bağlanmış olacak. Yine hattın üzerinde bulunan Karşıyaka ve Erenler Mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 15 bin vatandaşın şehir merkezi ile ulaşımı sağlanacak. Şehrin gelişiminde ve bütün Türkiye’de ki ulaşım sistemine entegrasyonunda çok büyük bir katsı sağlayacak. Ben AFRAY projemizin Afyonkarahisar’a ve bütün ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
“GAR VE ZAFER MEYDANI
ARASI ÜCRETSİZ TAŞIYACAĞIZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Devlet Demir Yolu Bölge Müdürü ile Afyonkarahisar’ın ulaşımını daha kolay hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Zeybek temel atma töreninde şunları söyledi: “AFRAY projesi ile bu çalışmalarımızı taçlandırabileceğimizi anladık ve milletvekillerimizin desteği ile DDY Genel Müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bir anlaşmaya vardık. Proje ihalesi yapıldı. Bizim ilk etabımız Erenler bölgesi ile Ali Çetinkaya garı arasındaydı. İkinci etap ise Ali Çetinkaya garı ile İscehisar arasında devam edecekti. Tabi hızlı tren projemizi ihaleye alan firma tasfiyeye gittiği için gündemde yoktu. Yeni ihale yapıldıktan sonra Ulaştırma Bakanımızın Afyon’u ziyaretinde hızlı tren istasyonu Sandıkbey Mahallemizin arazileri içerisinde bir istasyon için imtilakı yapılmış büyük bir alan vardı. Hızlı trenle birlikte Afyon’a gelen ziyaretçilerin, hemşehrilerimizin şehre ulaşımını daha kolay sağlayabilmek için projemizi hızlı tren istasyonuna kadar uzattık. Ulaştırma Bakanımız bu proje ile ilgili şöyle dedi; ‘Bir taşla iki kuşu birden vurduk. Bu proje bizim projemiz hızlı tren projemizin içerisine dâhil ediyoruz.’ Bu proje Afyonkarahisar’ın gelişmesi için gerçekten önem arz ediyordu. İstanbul’da tünelle taksim arasında çalışan bir set var tarihi, nostaljik bir set. Bunun lastik tekerleksini İzmir’de bir firma üretmiş. Bizde belediye olarak onlardan iki tane alarak inşallah Ali Çetinkaya garına gelen yolcuları, öğrencilerimizi şehir merkezimize gelenleri Ali Çetinkaya Garı ile Zafer Meydanına kadar ücretsiz taşımayı hedefliyoruz. Afyonumuza hayırlı olsun.”
“BAŞKANIMIZ ÜCRETSİZ TAŞIMA SÖZÜ VERDİ”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “İnşallah Belediye Başkanımızın sözlerinden bir tanesi olan, hepimizin de arkasında kale gibi dimdik durduğu AFRAY projesinin temelini atma törenindeyiz. İnşallah bu yaptığımız AFRAY projemiz hayırlara vesile olur. Bu vesileyle bu temel atma töreniyle birlikte AFRAY ile birlikte bir birkaç şeyi bir arada gerçekleştiriyoruz. Neler yapacağız? Öncelikle öğrenci kardeşlerimizi buradan çarşıya, çarşıdan da geri okullarına geri dönemesini sağlayacağız. Sayın Başkanımız ücretsiz taşımada sözünü verdi. Böylece genç kardeşlerimiz eskiden bize kızıyorlardı. ‘Biz dolmuşlarla rezil oluyoruz. Buradan çarşıya gitmek istemiyoruz.’ diyorlardı. Esnaf da bize kızıyordu. ‘Öğrenciyi oraya hapsettiniz. Bize çarşıya gelemiyorlar. Biz burada mağdur oluyoruz.’ diyorlardı. İnşallah bunu çözmüş olacağız. Yol üzerinde bulunan Eşrefpaşa Mahallesindeki hemşehrilerimiz de inşallah tekrar çarşıyla burayı evleriyle buluşturacağız. Söz uçar, eser kalır. İnsanlar yaptıkları eserler ile anılırlar. İnşallah Mehmet Başkanımız bu söz verdiği, üstüne söz verip de fazlasıyla yaptığı eserleriyle anılacak. Biz bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz kendisine. Muhalefetin yaptığını yapmıyoruz. Sadece konuşup, konuşup gitmiyoruz. Afyonluca tabirle; konuşup da dere dökmeyenlerden olmuyoruz. Biz inşallah hem denemizi döküyoruz, hem tanemizi döküyoruz, hem hizmetimizi yapıyoruz. Hem açılışlarla inşallah sizlerle buluşuyoruz. Biz eser yapma derdindeyiz. Hizmet yapma derdindeyiz. Çalışma derdindeyiz. Bunu da inşallah 14 Mayıs’ta sizler ve tüm hemşehrilerimiz de takdirleriyle 15 Mayıs sabahında yeni Türkiye yüzyılında yeni yüzyılda hizmet etmeye devam edeceğiz.”
“ŞEHRİN TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”
Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Ali Özkaya şu ifadeleri kullandı: “Trafik sorununun bir parçasının da üniversite- şehir arasında ki sorun olduğunu gördük. O zaman kendi geliştirdiğimiz projeyi Devlet Demiryollarıyla müzakere etmiştik. Daha sonra Bakanlığımız bu konularda Altyapı Genel Müdürlüğüne görev verdiği için proje Altyapı Genel Müdürlüğüne aktarıldı ve Sayın Bakanımız Afyonkarahisar’a geldi. Biz defalarca bakanlığa gittik. En sonunda Ankara, Afyonkarahisar, İzmir hızlı trenine bu proje dâhil edildi. Dolayısıyla belediyemiz açısından da çok önemli bir katkıyı, desteği bakanlığımız üstlenmiş oldu. Bu töreni aslında biz yaklaşık iki ay kadar önce atacaktık programda o zaman olacaktı. Maalesef 6 Şubat depremi olması nedeniyle Sayın Bakanımız Adıyaman’da görevlendirildi ve çok uzun süre Adıyaman’dan başka yere çıkamadılar. Akabinde seçim süreci başlayınca da mecburen bu temeli iki ay gecikmeli olarak atmış oluyoruz. İnşallah ilgili firmanın, bu projeyi mümkün olan en hızlı sürede yapması temenni ediyorum. Gelecek yıllarda gençlerimizin şehir merkezine çok daha rahat bir ulaşıma kavuşmasını, trenin içinden geçtiği mahallelerimizle; hem üniversitenin hem şehrin birbiriyle bağlantısının tamamlanmasını bir adım sonraki süreçte de, Gazlıgöl havzasındaki Yaylabağı havzasındaki turizm ve termal merkezleriyle bu hattın tamamlanarak şehir merkezinden turizm merkezine de yolcuların devam etmesini arz ediyoruz. Allah bize o günleri de yapmayı, tamamlamayı ve hizmete açmayı göstersin diyorum.”
“AFYON HIZLI TRENDE DE KAVŞAK NOKTA OLACAK”
Deprem Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, törenin son konuşmasını yaptı. Eroğlu şunları kaydetti: “Bir şehirdeki en önemli mesele trafik ve ulaşım meselesidir. Sayın Başkanımız da bu meseleye el attı. Hakikaten Ulaştırma Bakanlığımızla gurur duyuyoruz. Çünkü kendisine bağlı olan karayolları, DDY, Alt Yapı Genel Müdürlüğü gibi genel müdürlükler vasıtasıyla Türkiye’de muhteşem yatırımlar yapılıyor. Bakın kara yollarına baktığımız zaman eskiden buradan İstanbul’a gitmek neredeyse 12 saat alıyordu. Ama şimdi 4-4,5 saatte gidiyoruz. Ankara’da Köroğlu Belini aşamazdık. Ankara’ya altı saatte giderdik. Şimdi üç saatte gidiyoruz. Şuanda Afyonkarahisar’da 600 kilometre bölünmüş yol yapıldı. İşte en sonda Afyonkarahisar Şuhut yolu tamamlandı. Muhteşem bir şey. Bunun dışında burada DDY Bölge Müdürlüğü var. Afyon karayollarının kavşak noktası dolayısıyla inşallah hızlı trenlerinde kavşak noktası olacak. Zaten Devlet Demiryollarının merkezi bu bakımdan ben Ulaştırma Bakanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Afyon’u gerçekten merkez yaptı. Eskiden şöyle bir söz vardı. Bütün yollar Roma’ya çıkar. Biz bunun üzerine bir şark koyduk, bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar. Buradaki üniversitemizde 40 bin kadar gencimiz var. Ayrıca Erenler Mahallesi ve Karşıyaka’daki vatandaşlarımızın da şehre, şehrin merkezine gelişi gerçekten sıkıntı oluyor. Dolayısıyla yıllardan beri bu meseleyi çözüm için gayret ediyorduk. Bu projenin çok büyük faydası olacağına ben inanıyorum. Bu proje beş yüz kilometrelik bir mesafede yapılıyor. Bunun çok süratli şekilde yapılacağına ben inanıyorum. Biz Bakanımızla da konuştuk. Dedik ki bu 500 kilometrelik kısmı olarak hepsini bitirmek gayretinde olmayayım. Öncelikle Ankara Afyonkarahisar kısmına kadar Banaz’a kadar tamamlayalım, ondan sonra Banaz- Manisa-İzmir şeklinde böyle üç kısımda tamamlarsanız. Böylece Afyonkarahisar’a bir an önce hızlı tren gelmiş olur dedik. Böylece trenin temeli hızlıca atımı oldu. Bunun çok büyük faydası var. Bundan bahsetmeye gerek yok. Afyon için gerçekten muhteşem bir yatırım. Aynı zamanda Sayın Başkanımızın seçim vaadinde olan bir yatırım. Bizler de hakikaten milletvekilleriyle birlikte çok sıkı takip ettik. Takip etmeye devam edeceğiz. Bu tesis hayırlara vesile olsun. İnşallah aynı zamanda üniversitemiz için Erenler’de ve Karşıyaka’da oturan vatandaşların için de hayırlı olsun. Muhtarlarım sizler için de hayırlı olsun.” Tören temel atma ile tamamlandı.

Bakmadan Geçme