Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFRAY, hızlı trenle entegre olacak

AFRAY, hızlı trenle entegre olacak

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatleri arasında yer alan AFRAY projesi, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı ile yapılan ortak çalışmalarla Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile entegre oluyor

 

Projenin son hali ile ilgili olarak TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Başkan Mehmet Zeybek, Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Murat Öner ve Benol Kaplan’a hazırladığı 3 boyutlu animasyon videosu ile sunum yaptı. YHT ile entegre edilen AFRAY, gelen yolcuların Ali Çetinkaya Garı ile şehir merkezine ulaşımlarını daha hızlı hale getirecek. 7. Bölge Müdürü Sivri, proje ile ilgili sondaj ve etüt çalışmalarının sona erdiğini belirtti.
ŞEHİR MERKEZİNE NOSTALJİ TRAMVAY İLE ULAŞIM SAĞLANACAK
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde (ANS) eğitim gören öğrencilerin şehir içine ulaşımını kolaylaştıran AFRAY aynı zamanda Erenler, Karşıyaka, Yeşilyurt ve Ali Çetinkaya mahallelerinden de geçerek şehir içi ulaşımın rahatlamasına önemli katkı sağlayacak. AKÜ başta olmak üzere Erenler, Karşıyaka, Yeşilyurt ve Ali Çetinkaya mahallelerinden AFRAY’ı kullanan vatandaşlar Ali Çetinkaya Garı’nda şehir merkezine nostalji tramvayı ile ulaşacaklar.
“YHT İLE GELEN YOLCULARI MERKEZE AFRAY’LA TAŞIYACAĞIZ”
AFRAY projesinin 2021 yılı yatırım programına girmesinin planlandığını belirten Başkan Zeybek, projenin en kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacağı söyledi. AFRAY’ın yapımı ile ilgili olarak iş bölümü yapıldığını ifade eden Zeybek, “İstasyonları belediye olarak biz, diğer aksamı da devlet demir yollarımız gerçekleştirecekti. Proje ihalesi yapıldı ve projeyi alan firma bize geçtiğimiz ay bir sunum yaptı. Sunumun ardından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla istişare toplantısı gerçekleştirdik. Yapılan hat Afyon-Gazlıgöl ve Eskişehir demir yolu hattına paralel olarak düşünülmüştü. Çünkü öğrencinin üniversiteye yürüme mesafesi fazla olacağı için yeni bir güzergah belirlendi. Yurtlar bölgesinden üniversitenin önüne bir hat çekilmesi ve iki durak yapmak şartıyla yüksek hızlı tren hattına bir bağlantı gerçekleşirse çok daha verimli olacağını hesap ettik. Güzergahla ilgili proje tadilatına gidildi. 7. Bölge Müdürlüğümüz genel müdürlüğe proje tadilatını sundu ve ilgili proje firması da bunu gerçekleştirdi. Şuanda da istediğimiz tarzda ve herkesin kabullendiği bir güzergah belirlendi.” dedi.
“ŞEHRİMİZİN GELİŞMESİ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PROJE”
Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin rahatlıkla kullanabilecekleri güzergahın oluştuğuna dikkat çeken Başkan Zeybek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüksek Hızlı Tren istasyonuna gelen misafirlerimizin merkezle bağlantısını Banliyö hattı ile gerçekleştirmiş olacağız. Bizde istasyona kadar gelen misafirlerimizi ve ziyaretçilerimizi nostaljik tramvay ile merkeze taşımayı hedefliyoruz. Şehrimizin gelişmesi için çok güzel bir proje. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”
>> Kocatepe Haber Merkezi