AFJET'ten 'soruşturma' AÇIKLAMASI

AFJET Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, AFJET’in hesapları üzerinden kendi hesabına para aktardığı tespit edilen personel hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı bildirilirken, iş akdi bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesh edilen personelin kuruma verdiği zararın giderilmesinin de sağlandığı kaydedildi   AFJET Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 'AFJET A.Ş. nezdinde çalışan bir personelimizin, muhasebe programımızda kendisi için [&hellip]

AFJET Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, AFJET’in hesapları üzerinden kendi hesabına para aktardığı tespit edilen personel hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı bildirilirken, iş akdi bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesh edilen personelin kuruma verdiği zararın giderilmesinin de sağlandığı kaydedildi

AFJET Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “AFJET A.Ş. nezdinde çalışan bir personelimizin, muhasebe programımızda kendisi için daha önce belirlenen yetkilendirmeden yararlanarak bir kısım paraları uhdesine aldığı yine şirketimiz yetkilileri tarafından saptanmıştır. Bunun üzerine, derhal idari tahkikat başlatılarak işin boyutu ve niteliği incelemeye alınmış ve bu aşamada belirtilen personelin iş akdi bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesh edilmiştir.” denildi.
OBJEKTİF SORUŞTURMA İÇİN KURUM DIŞINDA ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU
Konu ile ilgili olarak, İdari soruşturmanın daha objektif yürütülmesi için kurum dışında bir araştırma komisyonu da kurulduğu bildirilen açıklamada, “Bundan sonra tahkikatı bu komisyon yürütecektir. Bu husus yargıya da intikal ettirilmiş ve bu şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Suç duyurusu ekinde, idari tahkikat sırasında saptanan tüm deliller sunulmuş olup, devam eden tahkikat sürecinde ortaya çıkacak başka bilgi ve delil olursa bunlar da derhal bildirilecektir.” ifade edildi.
KURUMA VERİLEN ZARARIN GİDERİLMESİ SAĞLANDI
Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:
“Ayrıca, bu safhada belirtilen şirket çalışanının kuruma verdiği zararın giderilmesi de sağlanmıştır. Savcılık Soruşturma sahasının gizli olması nedeni ile şimdilik bu bilgilerin paylaşılması mümkün olmayıp soruşturma tamamlandığında detaylar da açıklanacaktır. Kamoyuna saygı ile duyururuz.”

Bakmadan Geçme