Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFJET’teki usulsüzlük iddiaları araştırıldı mı?

Millet İttifakının CHP’li Belediye

Millet İttifakının CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Hüsnü Taşer, Belediye’nin ortağı olduğu AFJET A.Ş ile ilgili olarak şirket içerisinde vuku bulan bazı usulsüzlük iddialarının araştırılıp araştırılmadığını sordu. Taşer, gelecek oturumda meclis üyelerinin konu hakkında detaylı bilgilendirilmesini talep etti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını önceki gün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başlayan toplantı, Belediye’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri hesap kayıt ve işlemlerinin kontrolü için Denetim Komisyonu oluşturulması için gizli oylama açık tasnifle devam etti.


MECLİS BU DÖNEMDE TATİL YAPMAYACAK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2020 yılının hayırlar getirmesini diledi. Zeybek, “İnşallah barışın hâkim olduğu, kardeş kavgasının olmadığı sağlıklı bir yıl geçiririz. Ocak ayı toplantı gündemimiz bir hayli yoğun. Toplam 46 gündem maddemiz var.” dedi. Belediye’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri hesap kayıt ve işlemlerinin kontrolü için Denetim Komisyonu Üyeliklerine; Semai Kaya, Şükrü Tunçbilek ve Murat Çelikbaş seçildi. 2020 yılı Meclisin tatil döneminin belirlenmesi ve Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü kayda alınması teklifi gereğince Meclisin geçmişte olduğu gibi tatil yapmamasına toplantıların kayda alınmasına oybirliği ile karar verildi.
7 ADET ARAÇ ALINACAK
Belediyenin zabıta ve itfaiye personellerine 2020 yılında verilecek fazla mesai ücretinin tespiti teklifi Plan Bütçe komisyonuna rapor hazırlanmak üzere gönderildi. Sözleşmeli olarak çalışan personellerin sözleşmelerinin yenilenmesine ve ücretlerinin belirlenmesine karar verildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet kapalı kasa kamyonet, 2 adet kapalı kabinli ve damperli traktörle, 1 adet servis minibüsü alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Belediye’ye hibe edilen 1 adet 2019 model Fod Cargo marka kombine kanal açma ve temizleme aracı hibesi oybirliği ile kabul edildi.
YEMEK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
2020 Yılı gelir ve su tarife cetvelindeki kamu kurum ve kuruluşlarından okul pansiyonları, hastaneler ve Sağlık Ocaklarında yeni fiyat düzenlemesi teklifi karara bağlandı. Buna göre; tüm kamu kurum kuruluşları için 2 lira 90 kuruş olan ücretin 2 lira 70 kuruşu geçmeyecek şekilde fiyat düzenlemesine karar verildi. İşletme Müdürlüğü’nce işletilecek olan Belediye Yemekhanesinde 2020 yılında uygulanacak fiyat listesi belirlendi. Bu doğrultuda; Personel yemek tarifesi olarak 8 TL, misafir yemeği 13 TL, etkinlik yemeği 10 TL, iftar yemeği 6 TL, cenaze yemeği 6 TL, fakir yemeği 6 TL, personel yemeği 10 TL olarak uygun görüldü. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2019 yılında Belediye Yemekhanesinin ihale edildiğini yeni yılla birlikte yemekhaneyi Belediye İşletme Müdürlüğü’nün işletmesi yönünde bir karar alındığını söyledi.
EĞİTİM TESİSİ ALANI DEVLET YOLUNA BAĞLANACAK
İl merkezinde Akçin Veysel Karani Mahallesi 411 ada, ve 364 adaların bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılmasını talebi ile ilgili Bayındırlık ve İmar Komisyonu imar planında belirlenmiş yapılaşma koşullarını kullanılması yönünde verdiği karar oybirliği ile kabul edildi. Çetinkaya, Battalgazi Mahallesi 172 ada, 85 nolu parselin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Söz konusu alan imar planlarında eğitim tesisi olarak yer alırken Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi de bu alanda bulunuyor. Eğitim tesisi alanının Afyonkarahisar- Eskişehir devlet yoluna bağlantı sağlayabilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü’nün isteği üzerine Toplayıcı Yollar bölümüne göre revizesi kavşak projesine göre imar plan değişikliği yapılacak. Milli Eğitim Müdürlüğünün Şahitler Kayasının olduğu alanı eğitim kampüsü alanı olarak ilan ettiğini belirten Mehmet Zeybek, çöp alanının boşaltılarak yanına bir engelli okulu inşa edileceği için bu alana bir kavşak yapım ihtiyacının doğduğunu açıkladı.
YENİCE MAHALLESİNİN YOL AÇIM TALEBİ KABUL EDİLDİ
Sahipata Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 1213 adada emsali sabit kalmak üzere yükseklik ençok serbest olarak imar plan değişikliği yapılması talebi Belediye elemanlarınca yapılacak teknik inceleme sonrası tekrar meclis gündemine gelecek. Yenice Mahalle Muhtarının müselles içindeki imar planında gösterilen DDY hattı üzerinde bulunan yolun iptal edilerek planda işaretli yerden yol açılması talebi uygun görüldü. Nüfus sayısı artışına paralel araç sayısının artması, kent merkezine doğru artan yoğunluk neden sonuç ilişkileri göz önüne alınarak kamu yararına ve rasyonel çözüm dikkate alınarak yeni bağlantı yolunun yapımına karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Yenice Mahallesine gittiklerinde muhtarın ve mahalle sakinlerin yol açılmasını özellikle talep ettiklerini dile getirdi. Hamidiye Hasan Karaağaç Mahallesi 290 ada, 62 nolu parsele konut amaçlı ilave imar planı yapım isteği alınacak kurum görüşlerine göre gerekli etütler yapıldıktan sonra tekrar meclis gündemine alınacak. Deper Ali İhsan Paşa Mahallesinde Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar-Konya devlet yolu üzerinde bulunan kavşağın revize edilmesini uygun gören komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
N PLAKA SAYISI 100’E TAMAMLANACAK
Trafik komisyonu raporları kapsamında; Karşıyaka Minibüs Durağında faaliyet gösteren şoförler için Erenler Mahallesi, Çayır mevkii, 155 ada, 18 parsel üzerine Minibüs Durağı konulması talebi gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması sonrası rapor meclis gündemine gelecek. Emek Taksi Durağı yerinin eski yerine taşınması talebi doğrultusunda; 3 aracın Zafer Meydanında Ordu Bulvarına dik bir şekilde doğru park etmeleri, 3 araç dışında diğer araçların Oruçoğlu İşhanı yönünde kalmaları uygun görüldü. Zafer Meydanı yanında ki üç araçtan eksilen olduğunda İşhanı önünde bekleyen diğer araçlardan takviye edilmesi, Zafer Meydanı yanına Belediye tarafından belirlenecek projeye uygun bekleme kulübesi yapılmasına karar verildi. N ticari plakaların 1 Ocak 2022 yılına kadar ihale edilmesi hususunda Belediye Encümenine yetki verildi. Şehir içi nakliye araçlarından toplam 76 kişiye N plaka verildiği, bu araçlardan 4’nün Belediye kayıtlarında boş olduğu bildirildi. N plaka sayısının yüze tamamlanması için Encümen’e yetki verildi. Ticari taksilerin tavan kısımlarına Led Mobil İlan Panosu yaptırım tanıtım ilanı yapılması talebi uygun görülmedi. Çavuşbaş minibüslerinin Devlet Hastanesine çalışan araç sayısının 9’dan 11’e arttırılması talebi reddedildi.
İLLER BANKASINDAN 5 MİLYON TL KREDİ ALINACAK
Kullanılmaz hale gelen bilumum motorlu kara v.s nakil araçlarını ya da bunların parçalarını sokağa veya kamuya ait bir yere bırakanlarla ilgili yapılacak işlemlerin Belediye Trafik Komisyonu tarafından değerlendirilmesi ile ilgili Trafik Komisyon raporu kabul edildi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin üyesi olduğu Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği’ne güneş enerji santrali kurulması işine kaynak tahsisi için İller Bankası’ndan 5 milyon TL kredi alınması ve bu konuda protokol yapılması ve yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesine karar verildi.
ÇÖP KONTEYNIRLARI ALIMI İÇİN 800 BİN TL ŞARTLI YARDIM KABUL EDİLDİ
Belediye tarafından işletilen reklam araçları fiyat tarifeleri konusu fiyat belirlenmesi için komisyona gönderildi. Mehmet Zeybek, bilboardların bundan sonra kiraya verilmeyip Belediye tarafından işletileceğini açıkladı. Belediye sınırlarında faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine ve Belediye Spor Kulübüne nakdi yardım yapılması teklifi doğrultusunda 1 milyon 935 bin TL nakdi yardım yapılma kararı verildi. Fen İşleri Müdürlüğüne Yapım Şube Müdürü Onur Sadioğlu’nun görevlendirildiği hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Akçin Mahallesinde çevre yolu üzerinde Belediye’ye ait 6 dükkânın satışı için fiyat belirlemek üzere Belediye Encümenine yetki verildi. Etüt Proje Müdürlüğünün kaldırılmasına oybirliği ile karar verildi. Çöp konteynırları alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Belediye’ye gönderilen 800 yüz bin TL şartlı nakdi yardım olarak kabul edildi.

  
JANDARMA KAVŞAGINDAKİ BAYRAK MOTOKROS ALANINDA DALGALANIYOR
Toplantı sonunda söz alan Millet İttifakının CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Hüsnü Taşer, Belediye’nin ortağı olduğu AFJET A.Ş ile ilgili olarak şirket içerisinde vuku bulan bazı usulsüzlüklerin gündeme geldiğini belirtti. Taşer, şirketle irtibatlı kişilerden alınan duyumlara göre konu hakkında araştırma yapılıp yapılmadığı yönünde meclisin bilgilendirilmesini talep etti. Taşer, konuyla ilgili ciddi rakamların dillendirildiğini söyleyerek konu hakkında gelecek oturumda detaylı bilgilendirmesi gerektiğinin altını çizdi. Millet İttifakının İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Harun Sağlam, yaklaşan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Gününe özel çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. İttifakın İYİ Partili Üyesi Ahmet Hastürk, aşılanıp küpe takılmasına rağmen sokak hayvanlarının gece yarısından sonra ve sabah namazına giden kişilere saldırdığını belirterek önlem alınmasını istedi. Hastürk, Hamidiye Pazar yeri ile ilgili çalışmaların akıbetini sorarak, İl Jandarma Komutanlığı kavşağında yürütülen çalışma sırasında kaldırılan Türk Bayrağı direğinin neden yerine konulmadığını sordu. Mehmet Zeybek, Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binasına taşınması sonrası buraya bir pazar yeri yapılabileceğini ifade etti. Sokak hayvanları ile ilgili çalışmaların yürütüldüğünü belirten Zeybek, haddinden fazla sokak hayvanı olduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı kavşağındaki kavşak çalışması sonrası bayrak direğinin statik açıdan uyum sağlamaması nedeniyle tekrar yerine oturtulmadığı açıklandı. Ayyıldızlı Türk Bayrağının Motokros alanına bakım yapılarak güzel şekilde monte edildiği açıklandı. Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısı 3 Şubat Pazartesi günü saat 18.30’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi