• Haberler
  • Siyaset
  • 'AFJET'te yaşanan sıkıntının nedeni paraların başka mecralara aktarılması mı?'

'AFJET'te yaşanan sıkıntının nedeni paraların başka mecralara aktarılması mı?'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, AFJET abonelerinin bu yıl bir türlü ısınamadıkları şikâyetlerinin arttığını belirtti. Mısırlıoğlu, 'Yaşanan olumsuzlukların nedeni yıllardır AFJET paralarının başka mecralara aktarılmasından dolayı mıdır? AFJET yatırım yapamıyor mu? Sayın AFJET yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz' dedi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, AFJET abonelerinin bu yıl bir türlü ısınamadıkları şikâyetlerinin arttığını belirtti. Mısırlıoğlu, “Yaşanan olumsuzlukların nedeni yıllardır AFJET paralarının başka mecralara aktarılmasından dolayı mıdır? AFJET yatırım
yapamıyor mu? Sayın AFJET yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu. Muhammed Mısırlıoğlu, sözlerine 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak başladı.
“TÜRK TELEKOM’DAN
PİS KOKULAR GELİYOR”
“Türk Telekom’dan pis kokular geliyor.” diyen Mısırlıoğlu, “Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon A.Ş. arasında, Türk Telekom’un toplam sermayesinin yüzde 55’ni temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzaladı. Zaten 2026’da sıfır bedelle Hazine’ye devredilmesi gereken Türk Telekom’u iddiaya göre değerinin de üzerinde bir rakamla devralınmasını yorumlayan ekonomistler ‘Tam 4 yıl sonra sıfır bedel ile geri alacağınız bir şirketin hisselerine 1,6 milyar dolar ödemek dünyanın hiçbir yerinde ticari mantıkla izah edilemez. 2026 yılında zaten Türk Telekom Hazine’ye yeniden devredilecekti.’ diyor. Bu operasyon söz konusu şirketin hisselerini zorunlu olarak elinde bulunduran bankalara yapılmış bir jesttir. Tabii ki bu jest 84 milyon Türk insanının cebinden karşılanacak. Diğer bir neden ise uzun süredir kulislerde dolaşan Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış konusu. İddialara göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Türk Telekom’a talip. Ancak devir süresine 4 yıl kalmasından dolayı satın almaya yanaşmıyor. Hukuken ilave süre verilemediği için söz konusu hisseler bankalardan satın alınıp Varlık Fonu tarafından Birleşik Arap Emirlikleri’ne yeni bir özelleştirme ihalesi ile 20 yıllığına satılacak. Bundan önce de Turkcell’deki hisseleri almıştı. Yani Varlık Fonu şöyle bir yaklaşımı içinde; Telekomünikasyon önemli bir sektör. Bunun yabancıların kontrolüne geçmesini istemiyor. Yani bu akıl ne zaman başlarına geldi? Nasıl gökten bir vahiymi indi? Nasıl olduysa daha önce haraç mezat sattıklarını bu kez satın almaya karar verdiler.” diye konuştu.
“AFJET A.Ş MAZERET
DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMELİ”
AFJET A.Ş abonelerinin ısınamama şikâyetlerine değinen Mısırlıoğlu, “Bütün bu dertler yetmezmiş gibi insanlarımız AFJET sayesinde soğukta titriyorlar. Yüzde otuz beş zam yaparken bir dakika düşünmeyen AFJET çözüm noktasına gelince bahane üretiyor. Efendim kış şartları ağırmış o yüzden yeterli ısı sağlanamıyormuş. Beyler AFJET kaç yıldır var? İlk defamı kış bu kadar sert geçiyor? Vatandaşımızı bu soğukta sokaklara döktünüz. İnsanlarımız ısınamadığı AFJET faturalarını ödüyor. Sizler mazeret değil çözüm üreteceksiniz. Vatandaşlarımız evlerinde çocukları, yaşlı anne babaları üşümesin diye elektrik sobası yakıyor. İnsanlarımız dün sokaklara çıkarak isyan etti. Tüm bu yaşanan olumsuzlukların nedeni yıllardır AFJET paralarının başka mecralara aktarılmasından dolayı, AFJET yatırım yapamıyor mu? Sayın AFJET yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞ ÜST GEÇİT ASANSÖRLERİNDEN
ŞİKAYET EDİYOR”
Kendilerine iletilen şikâyetler doğrultusunda üst geçit asansörlerini kontrol ettirdiklerini söyleyen Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Bize gelen şikâyetler üzerine ilimizde bulunan üst geçitlerde bulunan asansörlere kontrol ettirdik. Maalesef Kamil Miras Anadolu Lisesi önünde bulunan üst geçit asansörleri çalışmıyor. Eski Devlet Hastanesi önündeki asansör çalışıyor, fakat çevrede bulunan esnafımız bu asansörün sık arızalandığını, hatta geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımızın asansör içerisinde yarım saatten fazla mahsur kaldığını ifade ettiler. Engelli kardeşlerimiz, yaşlılarımız asansörlere mahkûm. Okul ağının ve şehir içi trafiğin yoğun olduğu bölgede engelli vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için bu asansörün biran önce hizmete alınması gerekiyor. Asansörü kullanamayan vatandaşlar mecburen yoldan geçmeye çabalıyor. Burada yaşanacak bir can kaybının sorumlularının hiç mi vicdanı sızlamayacak? Yanlış asansör seçimi, bakımsızlık, servisin ihmalkârlığı, çöpe atılan milyarlar. İşte AKP Belediyeciliğinin eseridir. Elbet Afyonkarahisar halkı ilk seçimde sizin kendilerine yaşattıklarınızın hesabını sandıkta soracaktır.”
“ÖNLEM ALMAYANLAR KAZADA SORUMLULUK SAHİBİ”
Muhammed Mısırlıoğlu, İscehisar ilçesi Çatağıl köyünde ortaokul öğrencilerini taşıyan servis aracı, kazası sonrası yargılama sürecinde servis araç sahibinin tahliyesine değindi. Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Kazada Alanyurt Ortaokulu öğrencileri İsmail Eser, Nisa Eser kardeşler ile Teslime Eser, Melisa Demirel ve Damla Duran hayatını kaybetmiş, 5 yavrumuzda yaralanmıştı. Kazada çocuklarını kaybeden ailelerin tek tesellisi sorumluların adalet önünde hesap vermesidir. Taşıma ihalesini alan firma yetkilisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gerekli denetimi yapmayan baş sorumlu Milli Eğitim yetkilileri de elini kolunu sallayarak geziyor. O aracı trafiğe çıkaran, denetimi yapmayan, velilerin uyarılarına rağmen önlem almayanlar bu işte sorumluluk sahibidir.”
“OEDAŞ GEREKLİ
DUYARLILIĞI GÖSTERDİ”
Ordu Bulvarında elektrik direklerinde alt kısımları açık bir şekilde olan ve kabloları dışarı sarkan elektrik panolarının tehlike oluşturduğu açıklamasının dikkate alındığını söyledi. Mısırlıoğlu, “Tehlike arz eden elektrik panolarıyla ilgili OEDAŞ yetkililerine yaptığımız uyarı dikkate alındı. Bu nedenle OEDAŞ yetkililerine gerekli duyarlılığı göstererek açık olan panoların kapatılıp, emniyeti sağladıkları için duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ederim.” dedi.
“BERAAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN”
Yarın idrak edilecek Beraat Kandilini kutlayan Mısırlıoğlu, toplantı sonunda İYİ Parti Fetibey Belde Başkanlığına atanan Mustafa Karayaka’ya parti rozetini taktı.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme