AFJET'in yeni pompası hizmete alındı

AFJET A.Ş. tarafından, şehrin ısınmasında yaşanan aksaklıkların giderilmesi amacıyla sipariş edilen yeni ithal pompalardan ilki Türkiye'ye getirilerek Ömer-Gecek havzasındaki kuyulara kurulumları gerçekleştirildi AFJET'in ısıtma hizmetlerinde geçen yıl yaşanan aksaklıklar büyük tepki görmüş, AFJET A.Ş. bu sıkıntıları aşmak için yurt dışından ısıya dayanıklı pompalar sipariş etmişti. 'İLK POMPA DÜN KUYUYA İNDİRİLDİ' Yeni pompalar ve yapılan çalışmalar [&hellip]

AFJET A.Ş. tarafından, şehrin ısınmasında yaşanan aksaklıkların giderilmesi amacıyla sipariş edilen yeni ithal
pompalardan ilki Türkiye’ye getirilerek Ömer-Gecek havzasındaki kuyulara kurulumları gerçekleştirildi

Haber

AFJET’in ısıtma hizmetlerinde geçen yıl yaşanan aksaklıklar büyük tepki görmüş, AFJET A.Ş. bu sıkıntıları aşmak için yurt dışından ısıya dayanıklı pompalar sipariş etmişti.
“İLK POMPA
DÜN KUYUYA İNDİRİLDİ”
Yeni pompalar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren AFJET Genel Müdürü İsmail Kara, “Şirketimize teslim edilen yüksek sıcaklığa dayanıklı ithal derin kuyu dalgıç pompalarının iki âdetiyle ilgili görüşme yapılmıştır. Firma yetkilileri ile yapılan görüşmede, pompaların ilkinin dün diğerinin ise birkaç gün içerisinde teknik olarak uygun görülen üretim kuyularına indirilerek, kuyuların üretime açılıp ısıtma sistemimize dâhil edilmesi planlanmıştır.” dedi.
“AFJET DOĞALGAZ VE
KÖMÜRDEN UCUZ ISITIYOR”
AFJET A.Ş Genel Müdürü İsmail Kara, AFJET tarafından yeni alınan yüksek sıcaklığa dayanıklı ithal derin kuyu dalgıç pompalarının ilkini jeotermal üretim kuyusuna indirdiklerini belirtti. Kara şu bilgileri aktardı: “Bilindiği üzere, ülkemizde Batı Anadolu Bölgesinde bulunan yüksek sıcaklıklı jeotermal sahalardan sonra, en önemli jeotermal sahalar, Orta Anadolu Bölgesinde Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde bulunmaktadır. Afyon ilinin en önemli jeotermal kaynak alanı ise, Ömer- Gecek jeotermal havzasıdır. Ülkemizde merkezi ısıtma sistemlerinin kullanılması, yerli ve yenilenebilir enerji kaynağımız olan jeotermal enerjinin kullanılması ile başlamıştır. 1994 yılında kurulan şirketimiz, ülkemizde sayısı az olan merkezi ısıtma çalışmalarına 1996 yılında başlamış, yeni yatırımlarını tamamlamış ve son teknolojiler de kullanılarak günümüzde de abone sayısını artırarak 29 bin konut eşdeğeri bölgesel ısıtma yapan bir şirket haline gelmiştir. Bunun yanında, şirketimiz, termal-sağlık turizm tesislerin ısıtılması, jeotermal kaynaklı teknolojik seraların ısıtılması ve 3 megavatlık elektrik üretimi ile de, jeotermal kaynakların entegre kullanımı için, en iyi örneklerden birisi haline gelmiştir. Afyon örneği gibi entegre kullanımı olan jeotermal işletme sahalarında, jeotermal kaynağın sürdürülebilirliğinin sağlanması için, tek elden bölgesel ısıtma planlamasının yapılması ve en önemlisi de, sürdürülebilir üretimin ve reenjeksiyon dengesinin mutlaka sağlanması oldukça önemlidir. Ülkemizde jeotermal kaynakların entegre kullanımını en iyi uygulayan örneklerden birisi olan ve halen benzer enerji yakıtları doğal gaz, kömür v.b daha ucuz jeotermal ısıtma yapan şirketimiz, yeni ısıtma sezonuna hazırlık çalışmalarınıda, Sayın Valimizin öncülüğünde tüm yönetim kurulu üyelerimizin destekleri ve koordinasyonu sayesinde hızlı bir şekilde yürüterek tamamlama aşamasına gelmiştir.”
“3. POMPANIN HAFTA İÇİ İZMİR GÜMRÜĞÜNE GELMESİ BEKLENİYOR”
“Yeni ısıtma sezonu için tüm mekanik, elektrik ve kuyu ekipmanlarının bakımları yapılmış ve ihtiyaç olan mekanik, elektrik ve kuyulara ait malzeme ve ekipmanların alımı için de ihale süreçleri tamamlanarak malzeme ve ekipmanların çoğunluğu temin edilmiştir.” diyen Kara şunları söyledi: “Yine, önümüzdeki ısıtma sezonunda sisteme daha fazla sıcaklık ve debide jeotermal akışkan sağlanabilmesi için, yeni kuyuların devreye alınması ve mevcut kuyuların üretim parametrelerinin artırılması amacıyla, ihtiyacımız olan üç adet yüksek sıcaklığa dayanıklı ithal derin kuyu dalgıç pompalarının temini için gerekli olan ihale Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilmiştir. Pompaların iki âdeti planladığımız tarihlerde İzmir Gümrüğüne getirilip, gümrük işemlerinin tamamlanmasından sonra da şirketimize teslim edilmiştir. Üçüncü pompanın ise önümüzdeki hafta içi İzmir Gümrüğüne gelmesi beklenmektedir. Şirketimize teslim edilen yüksek sıcaklığa dayanıklı ithal derin kuyu dalgıç pompalarının iki âdetinin, ilgili firma yetkilileri ile yapılan görüşmede, pompaların ilkinin dün diğerinin ise birkaç gün içerisinde teknik olarak uygun görülen üretim kuyularına indirilerek, kuyuların üretime açılıp ısıtma sistemine dâhil edilmesi planlanmıştır.”
“5 EKİM’DE BAŞLAYAN ISINMA SEZONUMUZ HAYIRLI OLSUN”
Kara sözlerini şöyle tamamladı: “Şirketimizin ihtiyacı olan yüksek sıcaklığa dayanıklı ithal derin kuyu dalgıç pompalarının alım bütçesinin sağlanmasında ve yeni ısıtma sezonu hazırlık çalışmalarının her aşamasını takip eden ve ekibimize destek olan başta Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederiz. Ayrıca 5 Ekim 2022 tarihinde başladığımız yeni ısıtma sezonunun, hayırlı geçmesini diler, sağlıklı ve teknik olarak sorunsuz yürütülüp tamamlanabilmesi için de, tüm ekip olarak gece-gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek isteriz. Bunun yanında, yönetim kurulumuz, mevcut ısıtma bölgelerinin verimliliğinin artırılması, termal turizm yatırımlarının teşvik edilmesi, mevcut jeotermal sahanın tek elden yönetilip, araştırılıp-geliştirilmesi, yeni jeotermal sahaların keşfedilmesi ve enerjinin verimli kullanımına yönelik projeler üzerindeki çalışmalarına devam etmektedir. Bu inançla, ülkemizin, şehrimizin ve şirketimizin gelişimine katkıda bulunmayı ilke edinmiş ve bu amaçla da çalışmalarına ara vermeden devam edecektir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme