• Haberler
  • Genel
  • AFJET'in Kalan Borcu 24 Eşit Taksitte Ödenecek

AFJET'in Kalan Borcu 24 Eşit Taksitte Ödenecek

AFJET A.Ş.'nin 13 milyon 764 bin TL'lik borcunun İl Özel İdaresi tarafından 24 taksitte ödenerek, şirket sermayesinin 50 milyon TL şeklinde güncellenmesine karar verildi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) 2023 yılının son toplantısını tamamladı. Meclis üyeleri 2024 yılı Ocak ayı toplantılarının ilk birleşimi için 2 Ocak 2024 Salı sabah saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelecek.

Toplantıda AFJET Afyon Jeotermal Elektrik Üretim Tesisleri A.Ş.’nin, sermaye artırımı yapılarak yüzde 25’i, 10 milyon lira olan tutarın İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen ödenekten karşılandığı belirtildi. Geriye kalan 13 milyon 764 bin TL’nin 24 taksitte ödenerek, şirket sermayesinin 50 milyon TL olarak güncellenmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Şuhut İlçesinin Balçıkhisar köyünde mülkiyeti idareye ait taşınmaz üzerine Aile Sağlığı Merkezi yapılması için tüm giderleri kendilerince karşılanma şartıyla taşınmazın 20 yıl süreyle tahsisine karar verildi.

 “SÜLÜMENLİ KAVŞAĞI”NA EDS KURULMASI İSTENİYOR”

AK Parti Merkez İGM Üyesi Hasan Hüseyin Düşgün, meclis toplantısı sonunda söz alarak Sülümenli kavşağında sıkça meydana gelen kazalarla ilgili çevre sakinlerinin EDS kurulması talebini iletti.

Düşgün, şunları söyledi: “Sülümenli, Işıklar Belediyesi’nden bir talep geldi. Şeker Fabrikası kavşağında bir ayda yaklaşık üç ayrı kaza olduğunu söylediler. Bu kavşak bir ilçe ve iki beldeyi birbirine bağlayan bir kavşaktır. Özellikle vatandaşlarımız İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Komisyonundan Elektronik Denetleme Sisteminin bu kavşağa kurulmasını talep ediyorlar.”

Bakmadan Geçme