'AFJET'i masaya yatıracağız'

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye ekiplerinin karla mücadele başarılı olduğunu söyledi. Şehiriçi minibüslerde yaş sınırının uzatılmasına sıcak bakmayan Başkan Zeybek, AFJET ısı düşüklüğü şikâyetlerinin detaylıca inceleneceğini açıkladı Afyonkarahisar Belediye Meclisi dün akşam toplandı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, 2 Kasım 2022 tarihinde 49 yıllık hat süresi dolacak olan araçlar için vizeleme işleminin 11 [&hellip]

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye ekiplerinin karla mücadele başarılı olduğunu söyledi. Şehiriçi minibüslerde yaş sınırının uzatılmasına sıcak bakmayan Başkan Zeybek, AFJET ısı düşüklüğü şikâyetlerinin detaylıca inceleneceğini açıkladı

Haber

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar Belediye Meclisi dün akşam toplandı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, 2 Kasım 2022 tarihinde 49 yıllık hat süresi dolacak olan araçlar için vizeleme işleminin 11 ay süre ile yapılmasına itiraz etti. Karataş, konunun tekrar incelenmesini talep ederek bazı minibüsçülerin mahkemeye başvuracağını belirtti. Öte yandan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılmak üzere arsadaki belediye hissesinin Milli Eğitim Bakanlığına 25 yıllığına tahsisine karar verildi. Murat Gürsan’ın Temizlik İşleri Müdürlüğüne görevlendirildiği bildirildi.
ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSTE YAŞ SINIRININ UZATILMASI İSTENİYOR
Belediye Meclis toplantısında Afyonkarahisar gündemindeki konular ele alındı. Şubat ayı gündeminin 10. maddesinde yer bulan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın şehir içi minibüs model değişikliği yaş sınırının 14’den 19 yaş sınırına çıkarılarak bir aracın toplu taşıma hizmetlerinde en fazla 19 yıl kullanılmasını uygun gören Trafik Komisyonu raporu Meclis’te enine boyuna tartışıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Trafik Komisyonu üyelerine 19 yıl yaş sınırını uygun görürken İscehisar’ın Çatağıl köyünde ki servis kazasını göz önüne almaları gerektiğini vurguladı. Zeybek, “Arkadaşlar bu süreyi uygun görürken İscehisar ilçesinin Çatağıl köyündeki öğrenci taşıyan minibüsü dikkate alarak karar verin. 19 yıl araç süresi nihayetinde taşınan insandır.” dedi.
Millet İttifakı’nın CHP’li Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer’de sürenin 14 yaştan 19’a çıkarıldığına dikkat çekti. Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş konu hakkında şunları söyledi: “Covid-19 salgın döneminde Şoförler Odamızdan geçici süreliğine talep geldi. Bunu geçici süre uygulayacağız. Salgından dolayı minibüs fiyatlarının yüksekliğinden dolayı böyle bir talep geldi. Sadece bu akut dönem için.”
Başkan Mehmet Zeybek, geçici süreliğine denilsede yaş sınırının 14 yıldan 19’a çıkarılması halinde bu durumun süreklilik arz edeceğinin altını çizdi. Karakuş, yeni bir karar alınabileceğini ya da konunun bir sonraki meclis toplantısında görüşülebileceğini kaydetti. Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı İbrahim Karataş şöyle konuştu: “İki yıldır pandemi şoför esnafına ciddi anlamda zarar verdi. Yeni araçlar çok sıkıntılı. Eski araçlarımız Türkiye şartlarına uygundur. Hepsi fenni muayeneden geçmiş araçlardır. Burada bir kolaylık sağlamanızı arz ediyorum. Diğer illerin birçoğunda süre kaldırıldı. Yaş sınırlaması kaldırıldı.” Karataş’ın sözleri üzerine Zeybek, “Çatağıl köyü servis kazandından sonra İscehisar Milli Eğitim Müdürü de görevden alındı. Bilemiyorum.” dedi. İbrahim Karataş, öğrenci servis kazası sürecine yönelik ‘Çatağıl servisi için ihalede gösterilen araçla öğrencilerin taşındığı araç farklı çıktı. Allah bir daha göstermesin.” diye konuştu. Yaş sınırlamasını 19’a yükselten komisyon kararına itirazların yükselmesi nedeniyle konunun Mart ayındaki meclis toplantısında görüşülmesine karar verildi.
“KARLA MÜCADELE EDEN ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDİYORUM”
Millet İttifakının CHP’li Üyesi H. Hüsnü Taşer, Belediye Başkanı H. Hüsnü Taşer, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e AFJET A.Ş’nin bu yıl ısı düşüklüğü şikâyetlerine karşı yuvarlak cevaplar verdiğini hatırlatarak, kar temizleme çalışmalarında Belediye’nin yetersiz kaldığı eleştirileri hakkındaki görüşlerini sordu. Karla mücadele konusunda Belediye ekiplerinin başarılı olduğunu vurgulayan Zeybek, “Ben arkadaşlarımı özellikle karla mücadelede tebrik ediyorum. Kar yağışı itibariyle 7/24 saat görevlerinin başındaydılar. Zannederim eleştiren arkadaşlar bizi İstanbul’la karıştırıyorlar. Bizim elhamdülillah kapalı bir tane yolumuz yoktur. Hıdırlık’tan inan bir yol var. Onu özellikle kapattık. Çünkü oradaki kar eriyişinden sonra gizli buzlanmaların önüne geçilemeyecekti. Hıdırlık’taki o yolu kazalara sebebiyet vermemek için kapattık. Fen İşleri Müdürlüğümüz 40 iş makinesi, 65 personelle karla mücadelede çalıştı. 21 Ocak 2022 tarihinde kar yağışı başladı. 24 saat kesintisiz kontak kapamadan çalışılmıştır. Nöbetçi ekiplerimizde çalışıyor. Mesela Anbaryolu’nda park eden araçları kaldıramıyor, altlarını temizleyemiyoruz. Gece vakti bizzat dolaşıyorum. Özellikle temizlik işleri ve kar küreme işindeki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Özveriyle çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.
AFJET ŞİKAYETLERİ
MASAYA YATIRILACAK
AFJET’in ısı düşüklüğü şikâyetlerinin ele alınacağını belirten Zeybek, “Biz Afyonkarahisar Belediyesi olarak AFJET A.Ş’de yüzde 26’lık hisseye sahibiz. Hissede büyük çoğunluk Özel İdare’ye ait. Yarın inşallah Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’le birlikte bunu tekrar masaya yatıracağız. Nedenini görüşeceğiz. Afyon ilk defa soğuk gören bir il değildir. Biz karasal iklime sahibiz. Daha önceki yıllarda da bundan daha fazla soğukların olduğu hava sıcaklığının sıfırın altına indiği günleri görmüş bir iliz. Bunun nedenlerini araştıracağız. İnşallah önümüzdeki toplantıda bunun cevabını da veririz.” diye konuştu.
ÇELİKBAŞ KÜÇÜKÇOBANLI
MAHKEME KARARINI SORDU
Belediye Meclisi CHP Üyesi Murat Çelikbaş, 2020 yılı Sayıştay Denetim raporu hakkında verdiği soru önergesine uygun zamanda yazılı cevap talep etti. Çelikbaş, Küçükçobanlı mahallesinin köy tüzel kişiliğine dönmesi yönünde Danıştay’ın verdiği karar hakkında bilgi vermek istediğini kaydetti. Çelikbaş, “Karar onaylandı. 5 Nisan 2021 tarihi itibariyle bu dosya üzerinde Küçükçobanlı’nın köy tüzel kişiliğine dönmesi gerekiyor. Karar kesinleşti. Belediye davalı konumunda esas kararı verecek olan İçişleri Bakanlığı’dır. Küçükçobanlı köy tüzel kişiliği hakkını kazandı ama benim bildiğim kadarıyla bu karar hala uygulanmadı. Mahkeme kararının uygulanıp uygulanmadığı, Valilikle bu konuda bir yazışma yapılıp yapılmadığını verdiği soru önergesiyle sordum. Minibüs hatlarıyla ilgi kararda olduğu üzere herkes bu karara uymak zorundadır.” ifadelerini kullandı.
Zeybek, Küçükçobanlı kararının sadece Küçükçobanlı köyünü bağladığını, diğer köylerle ilgili bir bağlayıcılığı olmadığını, Belediye olarak bu köyde tapu üzerindeki şerhleri kaldırma yetkileri olmadığını, köyün şehirle neredeyse bütünleştiğini söyledi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı yarın gazeteniz Kocatepe’de.

Bakmadan Geçme