AFJET’e büyük tepki

Afyonkarahisar'daki bazı konutların jeotermal enerji ile ısınmasını sağlayan AFJET'te yaşanan arıza ve arızanın uzun süre giderilememesi büyük tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz günlerde AFJET bedellerine ardı ardına yapılan zamların ardından yaşanan aksamalar AFJET abonesi vatandaşları çileden çıkardı. Yaz ayları boyunca bakım-onarım ve yatırım yapıldığı bilgisinin aktarıldığını, yapılan yüksek zamlara da maliyet artışları ile birlikte bu çalışmaların [&hellip]

Haber

Afyonkarahisar’daki bazı konutların jeotermal enerji ile ısınmasını sağlayan AFJET’te yaşanan arıza ve arızanın uzun süre giderilememesi büyük tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde AFJET bedellerine ardı ardına yapılan zamların ardından yaşanan aksamalar AFJET abonesi vatandaşları çileden çıkardı. Yaz ayları boyunca bakım-onarım ve yatırım yapıldığı bilgisinin aktarıldığını, yapılan yüksek zamlara da maliyet artışları ile birlikte bu çalışmaların gerekçe gösterildiğini hatırlatan vatandaşlar hem siyasilere, hem de AFJET yöneticilerine ateş püskürüyor.

Cuma günü AFJET abonelerine gönderilen mesajlarla Gecek Ana Isı Merkezi’ndeki İsale Hattı çıkış vanalarında oluşan arıza nedeniyle enerji düşümü yaşandığı bildirilmişti. Bu arızanın giderilmesi için Cuma günü saat 15:00 – 18:00 arasında arızaya müdahale edileceğinden enerji kesintisi olacağı da duyurulmuştu.

Bu durumu anlayışla karşılayan vatandaşlar gece saatlerinden itibaren ısı seviyesinde bir değişiklik olmayınca tepki göstermeye başladı. Cumartesi sabahı da AFJET’in ısısında bir değişiklik olmayınca tepkiler isyana dönüştü.

Yaz ayları boyunca yapılan yatırım ve çalışmaların neden işe yaramadığını sorgulayan vatandaşlar başta AFJET yöneticileri olmak üzere şehrin tüm idarecilerine büyük tepki gösteriyorlar.

Ardı ardına yapılan zamları hatırlatan Afyonkarahisarlılar “Böylesi bir günde tepkimizi dile getirmekten çekiniyoruz ama yaşanan sıkıntıların bilinmesi lazım. Resmen paramızla rezil oluyoruz, AFJET bu kış bizi yine mağdur etti. Yapılan yüksek zamlar için her seferinde gerekçeler bulunurken, şimdi de arızalar ve aksamalar için gerekçeler üretilmeye başlandı. Bu sorunlar aşılamayacaksa siyasiler ve şehrin yöneticileri alternatif yolları düşünmeli. Vatandaş soba yakması gerekiyorsa yaksın ama insanlarla dalga geçer gibi davranılmasın. AFJET’i aradığımızda muhatap bulamadığımız gibi arızanın ne olduğunu, ne zaman giderileceğini de öğrenemiyoruz. Ödenen yüksek bedellerin karşılığı bu olmamalı. Tüm Türkiye depremzedeler için tek yürek olmuşken bu tür tepkileri dile getirmekten çekiniyoruz ama; ses çıkarmayınca da yöneticiler herşey normal sanıyorlar galiba. Zam yapmadan olur mu diye soran siyasilerimize soruyoruz, kışın en ağır günleri ısınmadan geçer mi? Bu kadar rezillik olmaz. Geçen sene başlayan ısı problemi bu sene artarak devam etti ve ediyor. Fiyatı artarken sıcaklık düşüyor. Tüm yaz ne yaptınız? 2 haftaya bir ne arızası bu? Hem AFJET faturası ödeyip hem elektrik sobası yakmaktan bıktık. Isı verilmeyen günler için abonelerden sadece özür mü dilenecek? Bu arzalar sona erecek mi yoksa hep böyle mi devam edecek?”

Vatandaş nezdinde çok daha ağır tepkiler söz konusu iken, gazeteniz Kocatepe olarak Afyonkarahisarlıların tepkilerinden bazılarını aktarmaya çalıştık.

Bakmadan Geçme