AFJET’e 4 ayda 3 dilekçe yazdı

Dumlupınar Mahallesi’nde oturan Vural Çetinel, Mart’tan bu yana AFJET’in fatura uygulamasını konu alan 3 şikayet dilekçesi yazdı ve kuruma iletti. Çetinel’in Mart’ta ve Nisan’da verdiği dilekçe üzerine yetkililer, Çetinel’i ziyaret edip kalorifer üzerindeki peteklerin nasıl kullanılması gerektiğini anlattılar. Çetinel’e, vanaları kapattığı halde yüksek meblağda fatura geldi Dumlupınar Mahallesi’nde oturan ve AFJET abonesi olan Vural Çetinel, [&hellip]

AFJET'e 4 ayda 3 dilekçe yazdı

Dumlupınar Mahallesi’nde oturan Vural Çetinel, Mart’tan bu yana AFJET’in fatura uygulamasını konu alan 3 şikayet dilekçesi yazdı ve kuruma iletti. Çetinel’in Mart’ta ve Nisan’da verdiği dilekçe üzerine yetkililer, Çetinel’i ziyaret edip kalorifer üzerindeki peteklerin nasıl kullanılması gerektiğini anlattılar. Çetinel’e, vanaları kapattığı halde yüksek meblağda fatura geldi

Dumlupınar Mahallesi’nde oturan ve AFJET abonesi olan Vural Çetinel, Mart ayında Ocak ayına ilişkin 260 liralık faturanın gelmesi üzerine faturaya itiraz dilekçesi yazdı. Şikayeti değerlendirilen Çetinel’i yetkililer ziyaret etti. Ancak Şubat ayına ilişkin faturanın 332 lira gelmesi üzerine Çetinel, bir dilekçe daha yazarak durumun izah edilmesini istedi. Çetinel, Nisan ayında yazdığı dilekçede şu ifadelere yer verdi:
“Sevinerek, takdir ederek ve çok ucuza temiz bir şekilde ısınacağımızı umarak abone olduğumuz AFJET, gelen çok anormal faturalarla bizi ve yakınlarımızı adeta şok etti. Kömürle ısınmayı mumla arayıp doğalgaza geçmediğimize pişman olduk. Ocak ayı faturası olan 260 liraya itiraz edip hem ısınamadığımızı, hem de çok para verdiğimizi söylediğim zaman vanaların hepsi açıktı. En son seviyedeydi ve üşüyorduk. Gelip durumu tespit edip bir şeyler yaptılar. Çocukların dışarıda olduğu için vanaların yüzde 60’ını kapattım. Adeta misilleme yaparcasına Şubat ayı faturası 332 lira geldi. Anlayamadığım bir sürü rakam detayı vardı.”
Bu dilekçenin verilmesinin ardından da yetkililerin kendisini ziyaret ettiğini ve vanaların nasıl kullanılması gerektiğini gösterdiğini, kendisinin de anlatılanlara uyduğunu belirtti. Çetinel, Haziran ayında yazdığı 3’üncü dilekçesinde de şunları yazdı:
“Nisan ayında 12 petekten 8’ini kapattım. Öyle olduğu halde 296 lira fatura geldi. AFJET için milyarlar sarfedildi. Ama abonelerden de milyarlar tahsil ediliyor. Doğalgaz Rusya’dan getiriliyor, daha ucuz. Su Afyonkarahisarımız’dan çıkıyor, çok daha pahalı. Vanaları kapattığımız halde bu anormal faturalarda bir adaletsizlik, düzensizlik, teknik bir hata var ve devam ediyor.”
Çetinel, faturaların 2 ay sonra gelmesine de bir anlam veremediğini belirterek faturalardaki adaletsizliklerin devam etmesi hâlinde AFJET aboneliğini iptal etmeyi düşündüklerini kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme