'AFJET zammı geri alınsın'

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, AFJET zammının geri alınmasını, kaçak göçmenlerle ilgili gerekenlerin yapılmasını istedi. Ertaş, gastronomi kenti Afyonkarahisar'da tanıtılmayı bekleyen yöresel lezzetler olduğunu söyledi   Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. 'ESNAF VE ÜRETİCİ ÇOK ZOR DURUMDA' 2021 yılında brüt asgari ücretin 3.577 TL iken [&hellip]

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, AFJET zammının geri alınmasını, kaçak göçmenlerle ilgili gerekenlerin
yapılmasını istedi. Ertaş, gastronomi kenti Afyonkarahisar’da tanıtılmayı bekleyen yöresel lezzetler olduğunu söyledi

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi.
“ESNAF VE ÜRETİCİ ÇOK ZOR DURUMDA”
2021 yılında brüt asgari ücretin 3.577 TL iken yapılan zamlarda 5.004 TL’ye yükseldiğini dile getiren Niyazi Ertaş, “İlk etapta yapılan zam sevindirici gibi görülse de kısa zamanda elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar ile asgari ücretli zamlar öncesinden daha kötü bir hale gelmiştir. Asgari ücretin işverene esnafa yansıması ise daha sert olmuştur. Şöyle ki 2021 asgari ücretin işverene maliyeti 4.203 TL iken 2022 asgari Ücret zamları sonrası 5.879 TL olmuştur. Esnafımız bir önceki aya göre 1.676 TL daha fazla bir ödeme yapmak zorunda kalmıştır. Bir taraftan aşırı yükselen genel fiyatlar seviyesi bir taraftan elektrik, doğalgaz, akaryakır, asgari ücret zamları diğer taraftan da bu fiyatlar karşısında azalan kar marjları esnafımızı ticaret yapmaktan bezdirmiştir. Esnafımız, üreticimiz çok zor durumdadır.” dedi.
“KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Ertaş, “1921 yılından bu yana tüm dünya ülkelerince kutlanan dünya kadınlar günü kutlu olsun. Bize hayata getiren annelerimiz dünyanın en güzel övgü ve değerlerini hak ediyorlar. Türk Kadını söz konusu ise öncelikle baş tacımız diye bahsetmemiz gerekiyor. Kadınlarımıza olan değer ve saygı ifadelerimi bir güne sığdırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Kurtuluş savaşında cepheye omzunda silah taşıyan bir taraftan da çocuklarına sahip çıkan, ailesine sahip çıkan kadınlarımız tüm büyük övgülere layıktır. Ne yazık ki son dönemde kadınlarımıza yönelik şiddetlerin artmasını kınıyoruz. Derhal caydırıcı önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bu vesile olarak ta tekrar tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.” diye konuştu.
“AFJET ZAMMI GERİ ALINSIN”
AFJET abonelerinin kullandıkları jeotermal tüketim bedeline yapılan zammın geri alınmasını talep eden Ertaş, “AFJET vatandaşı canından bezdirdi. AFJET’in soğuk havalarda yeteri kadar ısıtmaması ve son yapılan yüzde 35’lik bu büyük zam Afyon’da AFJET ile ısınan halkımızı canından bezdirdi. AFJET ile ısınamayan halkımız şimdi elektrik sobasını da yakamıyor. Elektrikte pahalı. Bu durumda doğal olarak ısınan ve dağıtımını yapan AFJET’e bu zammın geri alınması veya makul bir seviyeye geri çekilmesi istenmektedir. Zam zamzam bunaldık. Hiç olmazsa sizler biraz bu milleti düşünün ve bu zammı geri alın.” şeklinde konuştu.
“KAÇAK GÖÇMENLER
İÇİN TEDBİR ALINMALI”
Afyonkarahisar’da yabancı uyruklu göçmen sayısının resmi rakamlara göre sadece Suriyeliler için 12 bin 440 kişi olduğunu ifade eden Ertaş, “Ülkemizde 3.746.674 Suriyeli göçmen bulunmaktadır. Mülteciler Derneğinden alınan bilgiye göre ülkemiz genelinde Afyon 28. sıradadır. Resmi olarak Göç Müdürlüğüne kayıtlı göçmenlerin yanında akraba veya tanıdıklarını çağırıp yanlarında barındırdıkları çok sayıda kaçak göçmen olduğu da düşünülmektedir. Son yapılan denetimlerde yabancı uyruklu kaçak göçmenler yakalanarak göç idaresine teslim edilmiştir. Buna rağmen ilimizde daha çok sayıda göçmen barındığı iddia edilmektedir. Yetkililerden bu hususta tedbir almalarını istiyorum. Biz Suriyeliler problemini unutmadık. Ülkemizin demografik yapısını bozduklarına inandığımız Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmeleri tarafındayız.” dedi.
“KIZILAY’IN ŞİŞE VE KAN TORBASI FABRİKASI AFYON’A KURULMALI”
Kızılay şişe fabrikası ile kan torbası üretim fabrikasının Afyonkarahisar’a kurulmasını talep eden Ertaş şöyle konuştu: “Afyon Kızılay Fabrikasına ilave şişe fabrikası ve kan torbası fabrikası kurulmalıdır. Bu fabrikalar ile hem Afyonumuz ciddi bir istihdam kazanacak hem de ülkemiz yurtdışından ithal ettiğimiz kan torbasını Afyonumuzda üretmiş olacaktır. Ekonomimize sağlayacağı yüksek katma değer ile de bu ciddi projemizi şehrimize ve ülkemize kazandırmaktan memnuniyet duyarız.”
“GASTRONOMİ KENTİMİZDE TANITILMAYI BEKLEYEN LEZZETLER VAR”
Ertaş sözlerine şöyle devam etti: “Lezzetin başkenti Afyonumuzsa et ve et ürünlerinde gerek Afyon’da gerekse Türkiye’de isim yapmış önemli firmalarımız markalarımız var. Bunun yanı sıra keşfedilecek birçok lezzetimiz daha var. Sandıklı ilçemizde Sandıklı saç kebabı, Anıtkaya beldemizde sucuk gömme, sucuk göveç, Emirdağ’da testi kebabı gibi tanıtılmayı bekleyen yiyecek ve lezzetlerimiz var. Bunlar yöre halkına ekonomik değer kazacak gelir ve lezzet kaynaklarımız. Sucuk gömme lezzetimiz için yurdun her tarafından gelerek bu lezzetin tadına varmak istiyorlar. Bu konuda çalışan esnafımızın destekçisiyiz. Gıdanın başkenti Afyon sucuk gömmesi ve diğer yiyeceklerimizin Frig vadisi tanıtımına da katkı sağlayacağı inancındayız.”
“GELECEK PARTİSİ OLARAK
GİRİŞİMLERİN YANINDAYIZ”
“Afyonkarahisar ve ilçelerinde ihracatı geliştirmeye yönelik hazırlanan UR-GE projelerini bölgemizde ilk defa Afyon Ticaret ve Sanayi Odası uyguladı. Kendilerini bu hususta tebrik ediyoruz.” diyen Ertaş, “Gelecek Partisi adına bu ve bu gibi girişimlerin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Doğaltaş Sektörü Güç Birliği başta olmak üzere, makine sektörü, gıda sektörü Toprak Sanayi Sektörü alanlarında ATSO’nun desteklerine katılıyoruz.” >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme