• Haberler
  • Gündem
  • AFJET, yeni Genel Müdür atanana kadar Güleç'e emanet

AFJET, yeni Genel Müdür atanana kadar Güleç'e emanet

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Büyük Taarruzun 100. yıldönümünde meclis üyelerine özel şehitlik gezi programı düzenlenebileceğini belirtti. Çoban, AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk'ün istifasının ardından yeni atama yapılıncaya kadar göreve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Güleç'in vekâlet ettiğini söyledi   İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimi dün Meclis Başkanı [&hellip]

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Büyük Taarruzun 100. yıldönümünde meclis üyelerine özel şehitlik gezi programı düzenlenebileceğini belirtti. Çoban, AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk’ün istifasının ardından yeni atama yapılıncaya kadar göreve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Güleç’in vekâlet ettiğini söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
YAĞCI ŞEHİTLİKLERİN VE AFJET A.Ş İDARESİNİN DURUMUNU SORDU
İYİ Parti İGM Merkez Üyesi Alper Yağcı, Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’a Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında meclis üyelerinin şehitlikleri ziyaret edebileceği bir program düzenlenmesi talebinde bulundu. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından şehitliklere düzenlenen geziye katıldığını belirten Yağcı, şehitlerin temizlikleri, düzenlenmesi gerektiği gözlemini aktararak meclis olarak ne yapılabileceğini sordu. Alper Yağcı, yerel medya da ve halk arasında AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk’ün istifasının gündeme geldiğini belirterek şirket yönetimindeki son durum hakkında bilgi istedi.
ŞEHİTLİKLERİN İHYASI İÇİN
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Büyük Taarruzun 100. yıldönümü kapsamında meclis üyelerine özel düzenlenecek bir programla şehitliklerin gezilebileceğini belirtti. Çoban, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden şehitliklerin tamamı hakkında bilgi sahibi olan bir Alan Klavuzu talep ederek klavuz eşliğinde şehitlikleri gezeceklerini dile getirdi. Afyonkarahisar’da iki tür şehitlik olduğunu söyleyen Çoban, “Bir tanesi gerçek şehitlikler biride farazi şehitliklerdir. Mesela Cumhuriyet Tesislerinin yanında bulunan Akören’e giderken sol tarafta 26 Ağustos Şehitliğimiz farazi bir şehitliktir. Birçok yerimiz ise gerçek şehitliklerdir. Kocatepe’de, Yıldırım Kemal’a ve birçok yerde var. Bunun yanında şehitlerimizin gömülü oldukları ama hala tam olarak şehitlik şeklinde düzenlenmemiş yerlerin olduğunuda biliyoruz. Tüm şehitliklerimizin ihyası için çalışmalar başladı. İnşallah çok kısa zamanda sonuçlanır.” dedi.
AFJET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
GÜLEÇ VEKÂLET EDİYOR
AFJET A.Ş’nin yüzde 60 oranda hissesinin İl Özel İdaresine ait olduğunu hatırlatan Çoban şöyle konuştu: “Şirketin yüzde 30 hissesi Afyonkarahisar Belediyesine, yüzde 5 hissesi Yüntaş A.Ş’ye ait, kalan hisseler ATSO ve daha küçük oranda AEV’na aittir. Yani AFJET A.Ş’nin yüzde yüzü kamuya ait olan bir şirkettir. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in zamanında AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk görevinden istifa etmeyi arzu etmiştir. Geçtiğimiz hafta valilikte bununla ilgili bir toplantı yapıldı. Sayın Ulutürk’ün istifasının kabulüne karar verildi. Yeni bir genel müdür ataması yapılıncaya kadar İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcımız İsmail Güleç’in AFJET A.Ş Genel Müdürlüğü görevine vekâlet etmesine oybirliğiyle karar verildi.”
TALEPLER ÖNCE KOMİSYONLARDA DEĞERLENDİRİLECEK
Meclisin Haziran ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündem dışı konular meclis üyelerini bilgilendirmek üzere okutulduktan sonra rapor hazırlanması için ilgili ihtisas komisyonlarına gönderildi. Mülkiyetleri İl Özel İdaresine ait Merkez, Dinar, Sultandağı, Bolvadin ve Sandıklı ilçelerinde bulunan, 12 adet arsa vasfındaki taşınmazların satılması konusu önce ilgili komisyonlarda değerlendirilecek. Çobanlar, Bolvadin ve Çay İlçesi civarında bulunan 142, 143 ve 144 No’lu Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı sahalar içerisinde, Doğal Mineralli Su araması ve sondajı için izin verilmesi konusunda ilgili komisyonlar rapor hazırlayacaklar.
SANDIKLI’DA 20 YIL SÜRELİ
TAHSİS KABUL EDİLDİ
Sandıklı ilçesi Ece Mahallesinde, 1511 ada 26 parsel numaralı taşınmazın İl Özel İdaresine ait 3.703,97 metrekare hissesinin, Hükümet Konağı ve Belediye hizmet binası yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı ve Sandıklı Belediye Başkanlığına verilmesine karar verildi. Taşınmazın tüm giderleri kendilerince karşılanma şartıyla 20 yıl süreli tahsisini uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.
İSCEHİSAR BELEDİYESİNE YÜKLEYİCİ VERİLMESİNE KARAR VERİLDİ
İl Özel İdaresine ait 94-40003 nolu 1994 model Caterpıller marka paletli ekskavatör ve 88-31115 nolu Cat marka lastik tekerlekli yükleyicinin, muhammen bedelleri karşılığında İscehisar Belediye Başkanlığına verilmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Meclisin Haziran ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün sabah saat 10.30 Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme