• Haberler
  • Genel
  • AFJET taksitleri düşürdü – Kocatepe Gazetesi

AFJET taksitleri düşürdü – Kocatepe Gazetesi

AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk AFJET'in abonelerden istediği bedelin vadesini uzatıp, taksit oranlarını düşürdüklerini açıkladı AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, gazeteniz Kocatepe'nin yazarlarından D. Talha Emir'in 'Bakanımız Eroğlu'na açık mektup' başlıklı yazısı üzerine AFJET abonelerinin zihnini kurcalayan sorular üzerine açıklamalarda bulundu.Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret ederek ortaya konan sorulara cevap veren AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, [&hellip]

AFJET taksitleri düşürdü

AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk AFJET’in abonelerden istediği bedelin vadesini uzatıp, taksit oranlarını düşürdüklerini açıkladı

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, gazeteniz Kocatepe’nin yazarlarından D. Talha Emir’in “Bakanımız Eroğlu’na açık mektup” başlıklı yazısı üzerine AFJET abonelerinin zihnini kurcalayan sorular üzerine açıklamalarda bulundu.
Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek ortaya konan sorulara cevap veren AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, “İstenen bedellerden vaz geçmemiz söz konusu değil. Ama vatandaşın menfaati için 5 yıllık vadiyi 7 yıla çıkardık. Böylelikle ödenecek taksitler aylık 20 TL’ye düşürüldü” dedi.
AFET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk gündeme gelen sorularla ilgili olarak şu bilgileri aktardı:
İşin temelinde proje yanlış
AFJET sistemini kalp-damar sistemi gibi düşünecek olursak bir göreve geldiğimizde damarların büyük bir bölümü tıkanmış vaziyette idi. 3 kuyu devre dışı kalmış, 4. kuyu da eden çıkmak üzereydi. Biz iş başına gelince önce kuyulardan başlamak gerektiğine karar verdik, sonra isale hattına el atmayı düşündük. İşin aslına bakmak gerekirse projenin yapılış şekli yanlış. Sıcak suyu 14 kilometrelik bir isale hattı ile taşıyıp, sonra 14 kilometrelik bir isale hattı ile geri götüren bir sistemi dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz.
22 trilyon harcanmıştı
ama elde sadece borular vardı
Bizden önce hazırlanan projede 22 trilyonluk bir bedel vardı ama, bu proje kapsamında sadece döşenecek borular ortada vardı Ne işçilik, ne kazı çalışmaları, ne izolasyon projede yoktu. Oysa bizim neredeyse tüm hattımız ve pompalarımız çürümüş vaziyette idi. Bize bir borunun maliyeti 86-90 dolar arasında iken bu borunun izolasyonu için 100 Euro harcamak gerekiyor. Bizden önce hazırlanan çalışma böylesine yetersizdi.
Aylık toplam giderimiz 440 bin TL
AFJET’in aylık harcamalarını 38 personelimiz için 80 bin TL, elektrik masrafı için 90 bin TL ve avukatlık-danışmanlık, vergiler, ulaşım, yemek ve bunun gibi diğer giderler için de 260 bin liradır. Mesela diğer giderler dediğimiz kalemin içinde ortalama 60 bin TL KDV gideri bulunmaktadır. Toplam giderimiz aylık 440 bin lira civarında diyebiliriz. Biz göreve geldiğimiz tarihte eski yönetimden bize kalan 5.5. trilyonluk bir paradır. Biz bunun üzerine 25 trilyonluk banka kredisi kullandık. Böylelikle bugünkü seviyeye ulaşabildik.
Aylık ısınma gelirimiz 750 milyar
Bizim ücretlendirme sistemimiz 100 metrake-relik birimler üzerine kurulmuş vaziyette. Biz göreve geldikten sonra 242 bin metrekarelik ilave alan ısıtması sağladık. Bunu abone bazında değerlendirmek gerekirse 2450 aboneye denk gelir. Yeni bölge için 2 bin 720 TL ve buna ilave olarak 500 TL olmak üzere her yeni aboneden 3 bin 250 TL topladık. Toplam da 7.9 trilyon gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Bunun yüzde 30’unu vergiye çıktığımız zaman 5.5 trilyon gibi bir rakam elimizde kalıyor. Bunu 12 aya böldüğümüzde aylık olarak 458 milyar gibi bir rakam toplamış oluyoruz. Isınma bedeli olarak toplam 750 milyar lira gelirimiz var. 5 trilyon kadar yedek akçemiz bulunuyor.
32.6 kilometre hat yaptık
Mali durum böyle iken dışarıdan kullandığımız kredi ile birlikte 32.6 kilometre isale hattı döşemişiz tam izolasyonlu olarak. Yapılan çalışmalar tamamen son tekniklere uygun olarak gerçekleştirilmiştir. 7 yeni kuşu yapmışız, 2 yeni ısı merkezi kurmuşuz. Otomasyon sistemine geçmişiz. Eskiden 175 lt/sn ile ısınan bölgeyi bugün bu otomasyon sayesinde 40 lt/sn ile ısıtabiliyoruz.
Devlet desteği yok
AFJET’de devlet desteği tamamın sıfırdır. Piyasadaki herhangi bir şirket banka ile nasıl muhatap oluyor, nasıl kredi kullanıyorsa AFJET için aynı şartlar geçerlidir. Bir özel şirket Özel İdare’ye ne gibi bedeller ödüyorsa AFJET de aynı bedelleri ödemek zorundadır. Hatta bizim özel sektörden fazla olarak yapmak zorunda olduklarımız var. Örneğin MTA’dan biz 1 trilyon bedelle iki kuyunun etrafındaki alanı satın almak zorunda kaldık. Bunlar bizim karşımıza çıkan zorluklar oluyor.
Kafamıza göre para istemiyoruz
AFJET’in talep ettiği paralar Türkiye’nin her yerinde uygulanan bedeller kadardır. Biz buna özellikle dikkat ediyoruz. Türkiye’deki bu sistemin benzerlerini yakından takip ediyoruz. Isınmanın olmadığı aylarda fazladan bedel almamız gibi bir durum söz konusu değil. Bu ��sınmanın olmadığı aylardaki sabi bedeldir ve bu yönetmelikler gereği alınmak zorundadır. Devlet bizim bunu almamız için şart koşuyor. Bundan kurtulmanın yolu ısı ölçer sistemidir. Ne yazık ki ısı ölçer sistemi henüz tam olarak yaygınlaşmadığı için sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bir binanın yarısı ısı ölçerli sistem, kalanı metrekare usulu ise biz orada ücretlendirmeyi metrerake bazında yapmak zorundayız. Yönetmelikler bize öyle emrediyor. O zaman da belli bir sabit oran çıkıyor. Şimdi ısı ölçekli sistemi yaygın hale getirmek için çalışıyoruz.
AFJET bütçesinden yapılan diğer harcamalar genel müdürlük olarak bizim dışımızda gelişiyor. Onlarla ilgili bizim yorum yapmamız doğru olmaz.
Seçim dönemini
düşünmek
bizim işimiz değil
Diğer kurumlar sistem yenilerken bedel almıyor eleştirisi AFJET için gerersizdir. Yapılan sözleşmelerde altyapı ömrü olarak 10 yıl belirlenmiştir. Biz bu 10 yılı çoktan doldurduk. AFJET’in 16 yıllık faturalarını lütfen inceleyin. Hiçbir faturada sitem bedeli, eşanjör bedeli gibi bedeller yoktur. Bugüne kadar bununla ilgili bir bedel alınmamıştır. Biz bu bedeli almak zorundayız. Belediyeler su hizmeti verirken, yaptıkları masrafın bedelini zaten almaktalar. Benim teknik bir görevli olarak seçim zamanını düşünme lüksüm yok. Biz yaptığımız ihaleyi 10 gün içinde sonuca bağlamak zorundayız. Aksi taktirde çalışmamız gelecek seneye kalır. Sistemimiz “bugün 2 sokak yapalım, gelecek sezon 2 sokak yapalım” demeye müsait bir sistem değildir. Ya tamamı birden yapılır, ya da hiç müdahale edemezsiniz. Biz bugünlerde bu müdahaleyi yapmazsak bir iki sene içinde sistem tamamen kullanılamaz hale gelebilir.
Muhatabımız ev sahipleri
Sonuç itibariyle bizim bu bedelden vazgeçmemiz söz konusu olamaz. Ancak vatandaşa kolaylık sağlamak açısından bunun vadesini uzatabiliriz. Nitekim son yönetim kurulu toplantısında bunun vadisini 5 yıldan 7 yıla uzattık ve aylık ödenecek bedeller 20 TL’ye düştü. Kiraci ile ev sahipleri arasındaki konuya bizim müdahil olmamız doğru olmaz ama AFJET olarak bizim muhatabımız bina sahipleridir. Kiracı-ev sahibi ilişkileri kişiler arasında halledilmesi gerekir.
Avrupa’dan kredi yok
AFJET’in Avrupa kaynaklı kredi kullanması gibi bir durum söz konusu değildir. Kredi kullanırken piyasadaki normal bir şirket hangi şartlara uyuyorsa AFJET de bu şartlara uymak durumundadır. AFJET hesapları 2011 yılından itibaren SAYIŞTAY denetimine açık hale gelmiştir. Ayrıca yeminli mali müşavirimiz ile şirket içi unsurlar denetimleri sürekli yapmaktadır.
Ateşi düşürmedik, mikrobu kuruttuk
Biz bu tepkilere dürüstlüğümüz nedeniyle maruz kalıyoruz. Örneğin biz sene başında ısıtma bedellerine yüzde 20 zam yapsaydık, biraz tepki görürdük ama bugüne kadar bu tepkiler unutulmuş, ödemeler normale dönmüş olurdu. Biz de bu zammın içinden bugün istediğimiz bedelleri tahsil ederdik. Biz bu yolu tercih etmedik. Açık-seçik anlattık. Mevcut sistemi iyi-kötü müdahalelerle işler tutabilir, bu arada bu kadar sıkıntı yaşamazdık. 3-5 sene sonra sistem durduğu zaman, “biz ne yapalım” derdik. Biz bu yolu tercih etmedik. Biz idare yolunu seçmedik. Biz hastanın ateşini düşürelim, sonrası ne olursa olsun demedik. Biz mikrobu kurutup, tamamen sağlıklı bir bünye için çalıştık ve çalışıyoruz.

Bakmadan Geçme