AFJET sera yatırımlarına ve yeni sezona hazır

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, geçmiş sezonu değerlendirdi, yeni sezon çalışmalarını anlattı.Geçen yıl AFJET A.Ş.'nin ısıtma, otel ve sera ısıtmaya yönelik genel durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?Yusuf Ulutürk: Şu ana kadar Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) yerleşkesi ve şehir içerisinde ısıttığımız tüm abonelerimiz, otellerimiz ve seralarımızla birlikte yaklaşık 25 bin konut eş değeri ısıtma sağlıyoruz. Yani [&hellip]

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, geçmiş sezonu değerlendirdi, yeni sezon çalışmalarını anlattı.
Geçen yıl AFJET A.Ş.’nin ısıtma, otel ve sera ısıtmaya yönelik genel durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yusuf Ulutürk: Şu ana kadar Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) yerleşkesi ve şehir içerisinde ısıttığımız tüm abonelerimiz, otellerimiz ve seralarımızla birlikte yaklaşık 25 bin konut eş değeri ısıtma sağlıyoruz. Yani 2,5 milyon metrekarelik bir alanı ısıtıyoruz. Geçen yıl Allah’a şükür çok büyük bir problem olmadı. Bir iki defa münferit problemler meydana geldi. Onlarda beklenen geçici problemlerdi. Sonuçta canlı bir sistem işletiliyor. Bu sistem bazen bazı yerlerde ufak tefek sıkıntılar çıkartabiliyor. Hatırlanacağı üzere Uydukent’te bir problem olmuş onu da bir günün içerisinde gidermiştik. Onun dışında da çok büyük problemler olmadı.
Geçen sezonda başkaca problemler yaşandı mı? Önümüzde ki yıl için neler söylersiniz?
Yusuf Ulutürk: Geçen yıl kış sezonunda lokal binalarla ilgili problemler oldu. Önümüzde ki yıl için söylüyorum, yaptığımız Dervişpaşa, Dumlupınar mahallerine giden ana hatların bulunduğu alanda bilindiği üzere battı-çıktı çalışması yapılıyor. Sistemin bir kısmı onun altında kalıyor.

Battı-çıktı çalışması şehir için dolayısıyla jeotermal ısınma sistemi üzerinden geçeceğinden önemli bir konu. Buna ayrıca değinirsek neler söylersiniz?
Yusuf Ulutürk: Battı-çıktı çalışması doğrultusunda bizde eski borularımızı çıkarıp yenileceğiz. Yeni sezona bir hazırlık yapmış olacağız. Sadece karşıya geçişte ki ana borular değişecek. Yaklaşık 1 kilometreye yakın total boru bulunuyor. Bunu kendi ekiplerimiz düzgün şekilde değiştirecekler. Böylece orada ki battı-çıktı çalışmasını yapan müteahhide de yol vermiş olacağız.
Battı-çıktı projesinin dışında jeotermal ısınma sistemini ilgilendiren başka bir çalışma sözkonusu mu?
Yusuf Ulutürk: İşimiz battı-çıktı çalışması yapılan noktada ki boruları değiştirmekle bitmiyor. Bilindiği üzere Yüksek Hızlı Tren Hattı çalışması var. Bu çalışma Susuz Boğazı’ndan, Ömer-Gecek hattına doğru gidiyor. Bu hat orada ki isale hattımızın borularını da birkaç yerde kesiyor. Bu konu hakkında firma ile görüşmelerimiz sürüyor. Bununla ilgili olarak yeni dönemde bunları bir kutu içerisine alarak onları da yenilemiş olacağız. DDY’nın köprü yapımlarıyla ilgili bazı kesişmeler sözkonusu. İlgili arkadaşlarımız onlarla ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Onları da kısa sürede yenileyerek yeni sezona hazır hale getirmiş olacağız. Yeni sezon için temennimiz ve gayretimiz daha az problemle sezonu geçirmek. Bu anlamda ekiplerimizin büyük bir kısmı yeni döneme hazırlık olarak bina altlarında eşanjör temizliği yapıyorlar. Isı merkezlerimizde eşanjör ve tadilatlarımız hızlı şeklide devam ediyor. İnşallah yeni dönemi bunu yetiştirmiş olacağız.
Şehrimizde jeotermal anlamda yatırımlar var mı?
Yusuf Ulutürk: Şehrimizde sera yatırımları var. Aboneliğini yaptığımız bir sera yatırımı 50 dönümlük alanda Ömer-Gecek’te yapılıyor. Onlar devam edecek ve bir yatırımcı daha var. Yine 50 dönüm gibi bir sera projesi var. Tekno Sera diye bir şirketimiz var. Gecek’te köprülü civarında yapılıyor. Şirket Bursa şirketi ama yatırımını Afyon’da yapıyor. Bu şirketin yerine şu anda konstrüksiyon malzemeleri geliyor. Biz onun çalışmalarını üstlendik. Kuyu açım çalışmalarımız devam ediyor. Bir de Bayatcık-Fethibey tarafından bir yatırımcı daha var. Sanıyorum o da 50 dönümlük alanda seracılık yapacak. Görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah önümüzde ki günlerde onları da abone yapmış olacağız.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme