• Haberler
  • Genel
  • AFJET ilerlemeye devam edecek – Kocatepe Gazetesi

AFJET ilerlemeye devam edecek – Kocatepe Gazetesi

Vali Hakan Yusuf Güner, jeotermal enerjiden yararlanan abonelerin konforlu bir kış geçirmeleri için AFJET A.Ş’nin tüm hazırlıkları yaptığını belirtti. Vali Güner, yüzde 400 büyüyen şirketin Türkiye’ye örnek olduğunu, yatırımların hazırlandığını, şirketle ilgili Sayıştay denetim raporunun henüz gelmediğini bildirdi AFJET A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Vali Güner, [&hellip]

AFJET ilerlemeye devam edecek

Vali Hakan Yusuf Güner, jeotermal enerjiden yararlanan abonelerin konforlu bir kış geçirmeleri için AFJET A.Ş’nin tüm hazırlıkları yaptığını belirtti. Vali Güner, yüzde 400 büyüyen şirketin Türkiye’ye örnek olduğunu, yatırımların hazırlandığını, şirketle ilgili Sayıştay denetim raporunun henüz gelmediğini bildirdi

AFJET A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Vali Güner, şirketin her yıl olduğu gibi bu yıl da abonelerine en iyi hizmeti vermek için üç aylık yaz sezonu içerisinde tüm çalışmaları tamamladığını söyledi.
KONFORLU ISINMA
İÇİN TEDBİRLER ALINDI
Jeotermal enerji ısıtma hizmeti sağlayıcısı AFJET A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vali Hakan Yusuf Güner, kış sezonu başlangıcında yapılan çalışma ve hazırlıkla konforlu ısınmanın sağlanacağı ve sorunsuz bir kış sezonu geçirileceğini kaydetti. Vali Güner; “Şehir içerisinde hizmet verdiğimiz yaklaşık 850 adet binanın bina altı eşanjör yani ısı değiştirici sistemlerinin, bakım, tamir ve tadilat işleri tamamlanmıştır. Daha verimli ve sağlıklı bir ısınma sağlamak için mevcut kapasitemize Gecek Isı Merkezimizde 16 bin 500 kalori saat kapasiteli yeni bir eşanjör ilavesi yapılmıştır. Buna ek olarak Uydukent Isı Merkezimiz de 10 bin kalori saat kapasiteli bir eşanjör ilavesi daha yapılarak verimli ve konforlu bir ısınma bütün tedbirler alınmıştır.” dedi.
AFJET HESAP
VEREBİLİR DURUMDA
AFJET A.Ş’nin enerji verimliliğini ön planda tuttuğunu ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner, Dervişpaşa ve Karahisar Isı Merkezlerinde ısı kaybının önlenmesi için komple izolasyon kaplaması yapılarak çalışmalarını tamamladığını dile getirdi. AFJET A.Ş’nin 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununa göre kurulan anonim bir şirket olduğunu hatırlatan Vali Güner; “Şirketimiz yaptığı bütün işlem ve alımlarda Kamu İhale Kurumunun kendisine verdiği 3-G istisnaları olarak bilinen ayrıcalıklar ile işlem yapılmaktadır. Yapılan bütün işlem faaliyetleri yönetim kurulu tarafından yönlendirilen, hesapları dışarıdan hizmet alımı yoluyla Yeminli Mali Müşavir tarafından denetlenen, yaptığı sözleşme diğer hukuksal konularda yine bağımsız hizmet alma yöntemi ile oluşturulan hukuk servisince yönlendirilen, kendi iç denetimi de olan kurumsal bir şirkettir. Buna rağmen son dört yılda yüzde 400 büyüyerek büyük bir başarıya ve ülkemizde bir ilke imza atmıştır. Şirketimiz Sayıştay kurumumuzca denetlenmiştir. On beş gün süren çalışma sonucunda şirketin ülke ve şehir ekonomisine katkıları, başarılı çalışmalarından dolayı teknik ve idari personelimize teşekkür edilerek denetleme sonlandırılmıştır. Denetim sonucu henüz gelmemiştir. AFJET her ne kadar anonim bir şirket olsa da kamu etiğinin gerektirdiği saydamlığı, şeffaflığı, hesap verilebilirliği her zaman her ortam ve durumda görev ve yetkisi olan her kurum ve kuruluşa vermeye hazırdır.” diye konuştu.
ENGELLEMELERE
RAĞMEN İLERLEME
KAYDEDİLECEK
Vali Hakan Yusuf Güner, AFJET A.Ş’nin son dört yılda yüzde 400 büyüyerek, ülkenin en büyük jeotermal şirketi olarak bu alanda en büyük mühendislik yapısı olmaya hak kazandığının altını çizdi. AFJET’in Türkiye ve Afyonkarahisar’a yatırım ve istihdam sağlamaya devam edeceğini kaydeden Vali Güner; “Bütün engellemelere rağmen önümüzdeki yıllarda da şirketimiz ülkemize ve şehrimize yatırım ve istihdam sağlamaya devam edecektir. Şirketimiz bölgesel ısıtma, termal turizm tesisleri ısıtması, teknolojik sera ısıtması ile yaklaşık 23 bin konut eşdeğeri güce ulaşmıştır.” şeklinde konuştu.
YATIRIMLAR HAZIR,
AKÜ “ÇEVRECİ” ANILACAK
İlerleyen dönemde AFJET A.Ş’nin devam eden yatırımlarını anlatan Vali Hakan Yusuf Güner sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıllarda devam eden yatırımlarımız; Artık enerjiden 3 megavat gücünde Organic Ranking Çevrimi (ORC) elektrik santrali 2016 yıl�� başında devreye alınarak yıllık 3. 600.000 TL milli ekonomiye katkı sağlanacaktır. Şehrimiz ve komşu illerin ihtiyacı olan özellikle termal turizm otellerine hizmet edecek, yaklaşık 60 kişinin istihdam edileceği günlük 20 ton kapasiteli çamaşır yıkama kurutma fabrikamız 2016 yılı sonunda hizmete sokulacaktır. 200 Bin metrekare alana sahip AKÜ ANS yerleşkesi yaklaşık üç yıl içerisinde tüm alt yapısı tamamlanarak ülkemizde ilk defa bir üniversite yerleşkesi jeotermal ısıtmaya kavuşturulacaktır. Bu sayede üniversiteler içinde AKÜ ‘Çevreci Üniversite olarak alınacaktır.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme