• Haberler
  • Genel
  • AFJET: İddialar gerçeği yansıtmıyor – Kocatepe Gazetesi

AFJET: İddialar gerçeği yansıtmıyor – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ve AFJET Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Karaca, AFJET hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ile AFJET Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Karaca, Karahisar TV’de yayınlanan Yerel Gündem programına konuk oldu. AFJET yetkilileri, şirket hakkında gündeme [&hellip]

AFJET: İddialar gerçeği yansıtmıyor

İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ve AFJET Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Karaca, AFJET hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ile AFJET Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Karaca, Karahisar TV’de yayınlanan Yerel Gündem programına konuk oldu. AFJET yetkilileri, şirket hakkında gündeme gelen iddiaları yalanladı.
Şirket alımları ile ilgili 3g prensibiyle hareket ettiklerini söyleyen AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, “Bu bilgileri oraya sızdıran arkadaşımızın da bunları bilmesini istiyorum. Bizim şirketin kamu ihale kurumdan aldığı bir belge var. Bu belge stratejik konumda olan ve 3g istisnaları olan şirketlere veriliyor. Bu özel istisnadan İzmir jeotermal, SANJET ve YÜNTAŞ gibi şirketler kendi iştigal alanlarına göre yararlanmaktadırlar. 3g istisnasındaki alanlar kamu ihale kurumunun görevi ve yetki alanı dışındadır. Bizim şirketimiz şöyle bir kural koymuştur. Bin liraya kadar olan alımlarda 3 teklif alınır. Bin liradan 6 trilyona kadar olan alımlarını ise 3g ile doğrudan temin gibi alabilirsiniz” şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün ‘Plywood (kereste) alımı’ hakkında yönelttiği soruya da cevap veren Ulutürk, “Şimdi burada Plywood (kereste) 18 bin artı KDV diyor. Bu 3g’ye giriyor. Ben bunu 7 milyon TL’ye kadar alabilirim. İkincisi ise bütün teklifler burada biz bu alımların tekliflerini firmalardan almışız. Yaklaşık maliyetini oluşturmuşuz. Ve daha sonra en uygun teklifi veren şirketten alım yapmışız. İhaleye kimlerin katıldığını afjet.com.tr’den girerseniz, görürsünüz. Orada ihale usul alım esasları var. Orada ihale komisyonun isimleri yazıyor. Orada ismi yazılı olan arkadaşlar tekliflere bakarlar en uygun teklif vereni seçerler. Bu gizli saklı bir bilgi değil, isteyen herkes tıklayıp görebilir. Ben alacağım malzemenin en uygun teklif olduğuna bakarım. Hüseyin Karaca’nın bu alımlardan haberi olmamıştır. Çünkü benimde haberim yoktur. Bu alımlar ihale komisyonunda bulunan arkadaşlar tarafından yapılmaktadır. Kanunen genel müdürün ihale komisyonunda olması yasaktır. Ben burada kişiye değil, alınan ürünün uygun fiyata alındığına bakarım. Teklifi veren kim olursa olsun” şeklinde konuştu.
“YOLSUZLUĞA BULAŞMADIK”
Şahsına yönelik bazı iddiaları cevaplayan AFJET Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Karaca, “Burada kimse öküz altında buzağı aramasın” dedi. Şirketin Türk Ticaret Kanunu’na göre yönetildiğini söyleyen Karaca, “Ben bu göreve talip olmadım. 2009 yılındaki yerel seçimlerden önce AFJET’in genel durumu itibariyle olumsuz durumların olmasından dolayı belediye başkanımızın teknik bir kadro kurmak istemesinden dolayı bize teklif edildi. Bende usul açısından uygunsa görev alırım dedim.Evet, ben bir iş adamıyım. AFJET’te en ucuz teklifle ilgili bir takım olaylar geliştiği için bizde uzak doğudan senede 100 bin tane playwood getiriyoruz. Buraya ve toptan olarak satıyoruz. Bu satışı sadece AFJET’te değil, çevre illerede gerçekleştiriyoruz. Ve ticaret yapıyoruz. Burada kimse öküz altında buzağı aramasın. Ben şirkete buradan alacaksınız, oradan alacaksınız diye baskı kurmadım. Biz bunlarla ilgili Allah’a şükür hiçbir yolsuzluğa bulaşmadık. Yeğenimle ilgili bir takım konular geliştirilmiş. Afyonda Hüseyin Karaca isminde birden fazla kişi bulunmaktadır. Ben ailemin mensubu olduğu sülale ile ilgili hiçbir tarafa gidipte buradan alın demedim. Bunların hiç rızkını arama gibi hakkı yok mudur? Benim ismimi kullanarak beni suiistimal mi etmişler. Ben böyle bir şeyi tahmin etmiyorum. Biz 2009 yılında göreve geldiğimizde şirket iflas noktasındaydı. 2010 yılında biz 4 ayda izale hattını bitirdik. Önceden bu 2 senede yapılmış. Esas bunlar konuşulmalıdır. Meyveli bir ağacı karalama kampanyası yapmak hoş bir şey değildir. Kusurlar olmuştur. Hiç kimse kusursuz değildir. Ama asıl olan bizim bu kuruluşu sahip çıkmamızdır. Bunlarla ilgili suç unsuru var ise makam bellidir” diye konuştu.
SEL İSİM VERMEDİ AMA…
İGM Başkanı Salih Sel, “17 Aralık Türkiye’ye çok şeyler kaybettirdi. Burada kimin kazanıp, kimin kaybettiğini aklıselim herkesin düşünmesi lazım. Burada kazan kesim İsrail ve ABD olmuştur. Ve çok manidardır. Kılıçdaroğlu, 2 senedir ABD’ye gitmek için çaba sarf ediyor. Ama bir türlü randevu vermediler. Kılıçdaroğlu’na ne zaman randevu verdiler. Ve ABD’ye gitti. Ve orada yetkililerle ve cemaatin önde gelenleri ile görüştü. Deme kki orada bir takım hesaplar yapıldı. Afyondaki olaylar ise 17 Aralık’ın bir devamıdır. Ve Afyon ayağıdır” dedi.
Sel, “Vali Bey başkanlığında bu konular görüşüldü. Bilhassa 17 Aralık’tan sonra bakıyorsunuz birisi at gözlüğü takmış. Sadece burayı gösteriyor. Yani o kanalı izlediğiniz zaman fotoğraf karanlık çıkıyor. Diğer kanallara baktığınızda ise olayın farklı olduğu gözüküyor. Bak bu taraf daha aydınlıkmış. Bunlar hep bana karanlığı gösteriyorlar. Maalesef bu tür haberler yapılıyor. Ulusal basında yapıldığı gibi burada bir takım algı oluşturulma çabaları var. Bu olay hem ulusal basında var, hem de ilimizde farklı bir kanalda var. Onun küçültülmüş örneğini burada yaşıyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme