• Haberler
  • Genel
  • AFJET faturalarına Özdilek’ten çare – Kocatepe Gazetesi

AFJET faturalarına Özdilek’ten çare – Kocatepe Gazetesi

Demokrat Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, Belediye Başkanı olması hâlinde AFJET faturalarının düşeceğini belirtti Demokrat Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, Afyon Jeotermal Turizm Anonim Şirketi’nin faturalarının kabarık olduğunu, bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Özdilek, “Afyonumuz’a belediye başkanı olursam AFJET aylık ödemeleri yarıya indirilecek diye bir taahhütte bulunmuştum. AFJET'in, [&hellip]

AFJET faturalarına Özdilek'ten çare

Demokrat Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, Belediye Başkanı olması hâlinde AFJET faturalarının düşeceğini belirtti

Demokrat Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özdilek, Afyon Jeotermal Turizm Anonim Şirketi’nin faturalarının kabarık olduğunu, bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Özdilek, “Afyonumuz’a belediye başkanı olursam AFJET aylık ödemeleri yarıya indirilecek diye bir taahhütte bulunmuştum. AFJET’in, fiyatlandırma ve ödeme esaslarını belirleme konusunu AFJET ile ilgili olarak konunun uzmanı bir arkadaşımla faturalar üzerinden konuştum ve yüzde 40’a varan miktarlarda fazla ödeme yapıldığını bana ifade ettiler” dedi.
KAR PAYI
DAĞITILMALI
Özdilek, şöyle konuştu:
“AFJET, kamu yararı gözeten bir kurumdur. Yasal çerçevede kar oranı yüzde 7 geçmez. AFJET, 100 metrekarelik dairelerin yüzde 30 karşılığı olarak 3 bin lira, 150 metrekare dairelerinde yüzde 30 olarak 4 bin 500 lira katılım payı olarak paralar alındı. Yasal çerçevede AFJET katılım payını hangi gerekçe ile aldığını açıklamalıdır. Katılım payı veren herkes yasal olarak AFJET’in doğal ortağı ve üyesidir. AFJET bu ortaklarına her yıl kar payı dağıtması gerekir. Bugüne kadar üyelerine kar payı dağıtımı yapıldı mı?”
32 BÖLÜM BOŞ
Faturalar hakkında da konuşan Özdilek, “Geçen ay gelen AFJET faturasın baktığımda adı soyadı, abone numarası, ödeme tarihi hariç 32 adet yazılması gereken bölüm vardır. Burada dolu olan bölümler, evin m2, birim bedeli, tutarı, KDV’si ve toplam ödenecek tutar var olup 28 adet bölümündeki hanelerde, ısı payı ölçer değerleri ve bina ana sayaç değerlerine ait hiçbir rakamsal değer yazılmamış ve boştur.Evim 108 metrekare, birim bedeli(1m2) 1,06 TL Tutarı 114,91 TL ve KDV’si 20.69 TL ve ödenecek tutar 135,61 TL’dir. Faturalarımızda evin metrekerisinin çarpıldığı 1m2 birim bedeli olan 1,06TL’nin içerisine 5 Kuruş ve KDV vardır. 5 kuruş ve KDV’yi çıkarırsak, arta kalan 1.01 TL’nin içerisinde bizden talep edilen paranın neler olduğu açıklamalı olarak yazılmalıdır. Ben, Belediye Başkanı olursam ve gerekiyorsa, hukuki yolları da kullanarak AFJET’i Afyonkarahisar Belediyesi bünyesine katıp işin ehli olan profesyonel kadrolarla yöneteceğim” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme