'AFJET bir şirket, borç yapılandırması yapamayız'

AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, abonelerin borçlarının yapılandırılmadığı ve abonelere borçlarla ilgili resmi tebligat yapılmadığı şeklindeki şikayetleri değrelendirdi   Coronavirüs karantinasında olduğu dönemde kiralık dairesinde AFJET borcunun tebligatla kendisine bildirilmediğini iddia eden bir vatandaş gazeteniz Kocatepe'ye, pandemi döneminde borcun yapılandırılması gerektiğini ve AFJET A.Ş'den gönderilen telefon mesajının resmi tebligat yerine geçemeyeceği iddiasında bulundu. [&hellip]

AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, abonelerin borçlarının yapılandırılmadığı ve abonelere borçlarla ilgili resmi tebligat yapılmadığı şeklindeki şikayetleri değrelendirdi

Coronavirüs karantinasında olduğu dönemde kiralık dairesinde AFJET borcunun tebligatla kendisine bildirilmediğini iddia eden bir vatandaş gazeteniz Kocatepe’ye, pandemi döneminde borcun yapılandırılması gerektiğini ve AFJET A.Ş’den gönderilen telefon mesajının resmi tebligat yerine geçemeyeceği iddiasında bulundu. Kocatepe Gazetesi muhabiri konu hakkında AFJET A.Ş Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün de görüşünü aldı.
“AFJET BORÇLARI YAPILANDIRMADI”
Jeotermal sistemle ısınan kiralık dairelerinin olduğunu belirten AFJET abonesi vatandaş covid olduğu karantina döneminde telefonuna gelen mesajda abone numarası belirtilmediğini, bu mesajın tebligat anlamına gelmediğini öne sürerek AFJET’in kendisini mağdur ifade etti. AFJET abonesi vatandaş, “Benim AFJET’li dairemdeki kiracım otamatik ödeme talimatını bozdurmuş. Geçen yılki Ocak, Şubat, Mart dönemine ilişkin üç aylık kiracımın borcu vardı. Devletimiz ne yaptı? Pandemi nedeniyle Mart ayına kadarki borçları 6 ay öteledi. Ayrıca bir ay önce yapılandırma kanunu çıkararak herkes borcunu yapılandırsın dedi. Odalar’a, Borsa’lara, Maliye’ye, Belediye’lerde Türkiye çapında bir borç yapılandırma süreci başladı. Ama AFJET bu süreçte borç yapılandırmaya girmedi.” dedi.
“AFJET YANLIŞ YAPTI”
Konu hakkında AFJET A.Ş’ye yetkili ile görüşmek için gittiğinde kendisinin içeriye alınmadığını ileri süren vatandaş, “Beni içeriye almadılar. Avukata verdiler. Ben borç miktarını dahi öğrenemedim. Ben borcumu ancak UYAP Sistemi üzerinden öğrendim. Eğer UYAP’tan da öğrenemesem bana haciz gönderilecekti. AFJET’in borcu olanları icraya vereceğini yerel bir gazete aracılığıyla ilan etmesi gerekmez mi? Çok mağduriyet var. Kimse bilmiyor elektronik haciz geliyor. Bilen yok. Geçen sene yeni bir kanun çıkmış. Herhangi bir aboneliğiniz varsa elektrik, su, telefon, internet fark etmiyor artık direk icra işlemine konuluyor. Alacaklı kurum tarafından borçluya bir tebligat gelmiyor. Tebligat gelmediğini söylediğimde ‘Biz size mesaj attık.’ denildi. AFJET’ten abone numarası yazılmadan mesaj atılıyor. Benim üç tane AFJET aboneliğim var. Gerçekten bu noktada AFJET’in yaptığı yanlıştır. Cep telefonuna gönderilen mesaj tebligat değildir.” diye konuştu.
“YATIRIMCI DA AFJET YÜZÜNDEN GELMİYOR”
Mağdur olduğunu iddia eden AFJET abonesi vatandaşın bir diğer iddiası da yatırımcıların Afyonkarahisar’A AFJET A.Ş yüzünden gelmediği yönünde oldu. Vatandaş şunları kaydetti: “Afyon’a yatırımcı AFJET yüzünden gelmiyor. Neden? Çünkü AFJET izin vermiyor. Örneğin yatırımcı kişi ruhsat alıyor. Kazı yapmak için AFJET’e müracaat ettiğinde AFJET izin vermiyor. Burada da sıkıntı var.”
“ ŞİRKETİN BORÇ YAPILANDIRMA DURUMU YOK”
AFJET A.Ş. Genel Müdürü Jeoloji Mühendisi Dr. Yusuf Ulutürk abone vatandaşın şikâyetlerini ve iddialarını değerlendirdi. AFJET A.Ş’nin şirket olarak borç yapılandırma durumunun olmadığını vurgulayan Ulutürk, “Bizim şirket olarak borç yapılandırma gibi bir durumumuz yoktur. Şirketimizin yönetim kurulunun borç yapılandırma gibi bir kararı da yoktur. Kaldı ki nasıl bir borç yapılandırmaya gidebiliriz ki? Biz elektrik firmasına borcumuzu günü geldiğinde ödüyoruz. Bize de 3 ay sonra ödeyebilirsiniz denilmiyor. Geçen Mart ayı itibariyle biz AFJET A.Ş olarak 3 ay borç öteledik. Üç aylık öteleme demek, borçların hiç yatırılmaması anlamına gelmemektedir. Şirketimizin yaklaşık 20 bin abonesi bulunmaktadır. Biz ulaşabildiğimiz tüm abonelerimizin telefon, mail adresi üzerinden tüm gerekenleri gönderiyoruz. Bunları göstermek mümkündür. Ama abone kişinin telefon numarası değişmiştir, adresi değişmiştir gerekli güncellemeleri yapmamıştır. Böylesi durumları bilemem. Gönderilen mesajlarda tebligat yerine geçmektedir. Mesela kâğıt tasarrufu açısından kişiye göndenilen mail tebligat yerine geçmiyor mu? Abonelik sözleşmelerinde yer alır. Üç ay üst üste ödeme yapılmaması halinde borçlu abone direk avukata düşer.” şeklinde konuştu.
“1 OCAK 2021’DE
YAZILIM DEĞİŞECEK”
AFJET A.Ş’nin yazılım programının 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle değişeceğini belirten Ulutürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz tüm abonelerimizin bilgilerini çeşitli yollarla güncelleme gayretindeyiz. Şahsım üzerinden bir örnek verirsem; Ben elektrik faturası için bankaya otomatik ödeme talimatı verdim. Ama geçtiğimiz günlerde kesme ihbarnamesi elime ulaştı. Bir aksaklık sonucu otomatik ödeme gerçekleşmemiş. Durumu fark edince hemen borcu ödeyerek gerekeni yaptım. Vatandaşın kimse ile görüştürülmediği iddiasına gelince; Herkesin fiziksel temas ve kalabalıktan korunması gereken bir pandemi süreci yaşanmaktadır. Bu gerçek göz ardı edilemez.” >> Burcu AYDIN’IN Özel Haberi

Bakmadan Geçme