• Haberler
  • Spor
  • AFJET AFYONSPOR'UN GÜNAHI NEYDİ: BALKES'e acımayan TFF, ESES'i korudu

AFJET AFYONSPOR'UN GÜNAHI NEYDİ: BALKES'e acımayan TFF, ESES'i korudu

2018-2019 sezonuna transfer yasağı ile başlayan ve mali açıdan oldukça zor günler geçiren takımlardan Eskişehirspor ve Balıkesir Baltok'a Türkiye Futbol Federasyonu eski oyuncularına olan borçlarını zamanında ödemedikleri gerekçesiyle 6'şar puan silme cezası verdi.Sezona transfer yasağıyla başlayan takımlardan Balıkesir Baltok, sezon içerisinde çizdiği grafikle ligde kalma şansını yakalasa da ligin bitimine 2 hafta kala 2014-2015 sezonunda [&hellip]

2018-2019 sezonuna transfer yasağı ile başlayan ve mali açıdan oldukça zor günler geçiren takımlardan Eskişehirspor ve Balıkesir Baltok’a Türkiye Futbol Federasyonu eski oyuncularına olan borçlarını zamanında ödemedikleri gerekçesiyle 6’şar puan silme cezası verdi.
Sezona transfer yasağıyla başlayan takımlardan Balıkesir Baltok, sezon içerisinde çizdiği grafikle ligde kalma şansını yakalasa da ligin bitimine 2 hafta kala 2014-2015 sezonunda Süper Lig’deki kadrosunda yer alan Nuno Andre Coelho’nun alacaklarının zamanında ödenmemesi nedeniyle kulübe 6 puan silme cezası geldi. Ligin bitimine 2 hafta kala kulübün Nuno Andre Coelho’ya olan yaklaşık 5 milyon lira borcunun tanınan zaman dilimi içinde ödenmemesi üzerine, FIFA’nın verdiği puan silme cezası TFF tarafından uygulandı.
Aynı sezon içerisinde transfer yasağı konulan Eskişehirspor ise ara transfer döneminin son gününde lobisini kullanarak transfer yasağını kaldırmayı başardı. Ligin ikinci yarısında kadrosunu takviyelerle güçlendirerek topladığı puanlarla ligde kalmayı başardı. İlginç olan ise Eskişehirspor’un da tıpkı Balıkesir Baltok gibi sezon bitmeden eski oyuncusu Pinto’ya olan borcu nedeniyle FİFA’ya şikayet edilmişti. 2 sene önce kulübü FIFA’ya şikayet eden Pinto’nun şikayetini inceleyen FIFA tarafından Eskişehirspor’a bir ceza verilmişti. 31 Ocak 2019 tarihinde konuyla ilgili ceza FIFA tarafından TFF’ye bildirilmiş, federasyon da Eskişehirspor’a 60 gün içerisinde bu borcu ödemesi için süre vermişti. 60 gün içerisinde ödeme yapılmadığı için puan silme cezası kesinleşmesine rağmen TFF bu cezayı 60 günlük sürenin sonunda açıklamayıp ligin tamamlanması ve tescilinin ardından açıklayarak Eskişehirspor’un ligde kalmasını sağladı. Cezanın da gelecek sezona bırakılmasıyla birlikte AFJET Afyonspor ve Birevim Elazığspor’un ligde kalma olasılıklarını da doğrudan elinden aldı.
JETLER LİG’DE KALACAKTI
Ceza lig bitmeden uygulandığı takdirde Eskişehirspor 35 puandan 29 puana düşecek ve 30 puanla sezonu tamamlayan AFJET Afyonspor 30 puanla ligde kalan takım olacaktı.

Bakmadan Geçme