• Haberler
  • Genel
  • AFJET abone sayısını katladı – Kocatepe Gazetesi

AFJET abone sayısını katladı – Kocatepe Gazetesi

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, 24 bin 273 adet abone sayısına ulaştıklarını, 2 milyon 473 bin metrekarelik alanının ısıtıldığını açıkladı. Ulutürk, sorunsuz bir ısınma dönemi hedeflediklerini söyledi AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı. YENİ ABONE BAĞLANTILARI SAĞLANDI2015-2016 yeni ısınma sezonu başlangıcında AFJET abonelerine tavsiyelerde bulunan Genel Müdür Yusuf Ulutürk, [&hellip]

AFJET abone sayısını katladı

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, 24 bin 273 adet abone sayısına ulaştıklarını, 2 milyon 473 bin metrekarelik alanının ısıtıldığını açıkladı. Ulutürk, sorunsuz bir ısınma dönemi hedeflediklerini söyledi

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı.
YENİ ABONE
BAĞLANTILARI SAĞLANDI
2015-2016 yeni ısınma sezonu başlangıcında AFJET abonelerine tavsiyelerde bulunan Genel Müdür Yusuf Ulutürk, yeni sezonu kazasız ve rahat biçimde sona erdirebilmeyi temenni etti. Yeni abonelik taleplerinden söz eden Ulutürk; “Biz ısınmayı 1 Ekim tarihi gibi havaların soğumaya yüz tutmasıyla başlatmayı düşünmüştük. Ama maalesef bazı vatandaşlarımızın çok duyarlı davranmayıp son güne kadar abonelik taleplerini beklettikleri için 9 Ekim tarihine kadar bekletmek zorunda kaldık. Teknik anlamda biz bu binaların abonelik bağlantılarını yapmazsak sistemi kapatıp içerisinde ki suyu boşaltmak gerekiyor. Bir o kadar suyu tekrar doldurmanız gerekiyor. Bu durumda yaklaşık 68’e yakın bina abonelik başvurusunda bulundu. Kömür yakımının yasaklanması doğal gaz ya da jeotermal enerji ile ısınma gereksiniminden dolayı bu kadar başvuru aldık. Takdir edileceği üzere 68 tane binanın bağlantı işlemlerini 10 gün gibi bir süreye sığdırmak mümkün değil. Bu süreçte yönetime ve çalışanlarımıza hakaretler, küfürler eden kişiler oldu. Biz bürokratız ağız dalaşına girmeyiz. Yönetim Kurulumuzun gerekli görmesi halinde bu muamele de bulunan kişilere yönelik hukuku süreç başlatılacaktır. Gerekli bilgiler avukatımıza verildi. Şahidimiz de mevcut” dedi.
“KİMSENİN KÖLESİ DEĞİLİZ”
Yusuf Ulutürk, AFJET abonelerine hizmet eden kişiler olarak isteklerinin kimsenin kölesi olmadıklarının idrak edilerek insani ve nazik yaklaşımların terk edilmemesi olduğunu söyledi. Ulutürk; “Biz burada abonelerimize hizmet eden insanlarımız. Biz istiyoruz ki, kimsenin kölesi olmadığımız idrak edilsin. Biz teknik insanlar olarak birşeyler yapmaya çalışıyoruz. İdare binamıza gelip çalışan insanların motivasyonlarını bozmaya kimsenin hakkı yok. Ancak haklı ya da haksız da olsa bir şikayet varsa lüften ilgili mercilere yapılsın. Vatandaş burayı yani idare binamızı yan bahçesi gibi görüp burada çalışanların da hakarete maruz kalabilecek insanlar gibi görmesi acı birşey. Bu bir zihniyet meselesidir. Jeotermal gibi bir değeri ve nimeti küçümsemek doğru değil. Bizler kamusal bir hizmet veriyoruz. Biz işin para kazanma boyutunda değiliz. Biz var olan bu değeri verimli şekilde sonuna kadar kullanalımın derdindeyiz” diye konuştu.
“VATANDAŞ SAKİN
VE DUYARLI OLSUN”
Abone sayısı arttıkça sorumluluğun da doğal olarak artış gösterdiğini dile getiren Yusuf Ulutürk şu an 24 bin 273 adet abone sayısına ulaştıklarını belirtti. Hali hazırda 2 milyon 473 bin metrekarelik alanının ısıtıldığını kaydeden Ulutürk; “Son derece büyük bir alanı ısıtıyoruz. Biz 2010 yılında AFJET işletimini devir aldığımız da abone sayısının maksimum 4 bin olduğunu düşünüldüğünde bunun neredeyse 5 katı abone sayısına ulaştığımız görülüyor. Bu kolay birşey değil. Bunun altından kalkabilmek için bizler gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Vatandaştan beklentimiz; Sakin, duyarlı yaklaşım biçimini terk etmemeleridir. Büyük bir sistem sözkonusu. Bazen bazı yerlerde tıkanmaların, sıkıntıların olması doğaldır. Biz hizmetlerimizi sınıf farkı gözetmeden, eşit mesafede 24 saat esasına dayalı şekilde elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
TEŞEKKÜR
EDEN DE VAR
Duyarlılık ve sorumluluk duygusuyla hareket etmenin herkesin ortak ödevlerinden biri olduğuna değinen Yusuf Ulutürk, bizzat telefonla aranıp teşekkür eden abonelerin varlığına da dikkat çekti. Bu grubun yüzde 85’i kapsadığını, maksadı ve haddi aşan bir kaç kişinin de var olduğunu söyleyen Ulutürk şöyle konuştu: “Sırf sorun yaratmayı iş edinmiş insanlarda maalesef var. Bu tiplere sakin olmalarını öneriyorum. AFJET idare binası stres atma mekanı değil hizmet yeridir. Ben yeni dönemin rahat ve huzurlu geçeceğine inanıyorum. Çünkü alt yapı ile ilgili tüm çalışmalarımızı yaptık. Buna ANS kampusü de eklendi. Büyük bir alana hakimiyet ve kontrol kolay değil.”
YEDEK ISINMA
ALTERNATİFİ ZORUNLU
Başta kamu idarecileri olmak üzere ısınma türü ne olursa olsun alternatif yedek bir ısınma sisteminin de hazır edilmesi zorunluluğuna dikkat çeken Ulutürk şunları söyledi: “Jeotermal ya da doğal gaz hiçbir enerji sonsuza kadar baki değil. Her an bir sorun yaşanabilir. Bu gerçek göz önünde bulundurulup bir yedek ısınma biçimi tercih edilmek zorundayız. Yasa gereği katı yakıt dediğimiz bir binaya ruhsat alırken Belediye’nin bunu istemesi lazım. Bir bina altında mutlaka katı yakıt kazanı yedek olarak olmak zorunda. Örneğin Allah korusun bir depremde mevcut jeotermal kaynak gidebilir. Patlama, doğal afet v.s. olabilir. Tedbir almak yedek ısınma alternatifi hazırlanmak zorunda.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Hastane binasında ki vanalar açılmamış

AFJET A.Ş’nin Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, ısınma hizmeti başlangıcında Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yataklı çocuk servisinde ilk günlerde bina altında ki vanaların açılmadığı için ısınmanın sağlanamadığını, sistemde teknik bir sorun olmadığını açıkladı

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yataklı çocuk servisi olarak kullanılan eski devlet hastanesinde ısınmaya yönelik teknik aksaklık yaşandığı iddialarına açıklık getirdi.
Hastanenin yataklı çocuk servisine ısınma hizmeti başlangıcında şahsına ya da teknik bölüme bir başvuru ve şikayette bulunulmadığını belirten Ulutürk; “Bir arıza şikayeti sözkonusu olmadı. Ancak usta başı arkadaşlarımızdan edindiğim bilgiye göre hastane de ısınma hizmeti başladıktan sonra bina altında ki vanaları açacak bir personel bulunmadığından dolayı geçici bir sorun yaşandığını öğrendim. Bina vanaları bina yönetiminin sorumluluğundadır. Sistem genelinde herhangi bir sorun yoktur” dedi.

Bakmadan Geçme