• Haberler
  • Genel
  • AFJET 2013’ü yoğun geçirecek – Kocatepe Gazetesi

AFJET 2013’ü yoğun geçirecek – Kocatepe Gazetesi

Bölgesel ısıtmadan, termal turizme, seracılık faaliyeti ve elektrik üretimine kadar AFJET A.Ş. 2013 yılını yoğun geçirecek. AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, 2013 çalışmalarını detaylarıyla anlattı AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, yeni yılda 2012’den uzanan bazı yatırımların olduğunu söyledi. 2013 yılı itibariyle bunların devam edeceğini belirten Ulutürk, bölgesel ısıtma ile ilgili Uydukent Selçuklu mahallesinde bir [&hellip]

AFJET 2013'ü yoğun geçirecek

Bölgesel ısıtmadan, termal turizme, seracılık faaliyeti ve elektrik üretimine kadar AFJET A.Ş. 2013 yılını yoğun geçirecek. AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, 2013 çalışmalarını detaylarıyla anlattı

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, yeni yılda 2012’den uzanan bazı yatırımların olduğunu söyledi. 2013 yılı itibariyle bunların devam edeceğini belirten Ulutürk, bölgesel ısıtma ile ilgili Uydukent Selçuklu mahallesinde bir kaç eklemenin yapacaklarını kaydetti.
2013’DE ANS
KAMPÜSÜ ISITILACAK
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ANS kampüsünü ısıtma yönündeki çalışmanın 2013 yılında yapılacağını anlatan AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, kampüsün 300 bin metrekare kapalı alanı olan bir saha olduğunu kaydetti. Özellikle üniversiteden kendilerine böyle bir talep geldiğini aktaran Ulutürk; “2013 yılında ANS kampüsünü ısıtma çalışmamız olacak. Bunun dışında şehir içerisindeki bölgesel ısıtmamız tamamlandı. Göreve ilk başladığımızda bizim hedefimiz 12 bin 500 konutu ısıtma, 250 dönüm seracılık faaliyeti hedefimiz vardı. Bunun yanında 10 bin yatak kapasiteli otellerle ilgili hedeflerimizin yüzde 90’na ulaşmış durumdayız. Otellerin dışında abone sayısı 13 bine ulaştı.” dedi.
BELKİ MECİDİYE’DE
JEOTERMAL OLABİLİR
Fiziksel olarak özellikle vatandaşlar bir kaç yıl içerisinde pay ölçer sistemine tamamen geçtiklerinde tasarruftan dolayı yüzde 30’luk kapasite artışı daha olacağına dikkat çeken Yusuf Ulutürk, belki o zaman yeni yatırımlar düşünülebileceğini söyledi. Böylesi bir olasılıkta Mecidiye mahallesinde yeni bir yapılanma olması halinde oraya bir jeotermal çalışma düşünüldüğünden söz eden Ulutürk; “Şu anki haliyle böyle bir uygulama mümkün değil. Ama 18 uygulaması ile Karaman mahallesinde olduğu üzere düzenli bir yapılaşma olursa yönetim kurulumuzun böyle bir düşüncesi var. Bölgesel ısıtma anlamında önümüzdeki dönemde ANS kampüsü, Uydukentte eksik olan, talepleri olan bazı sitelerin, yapıların ısıtılması olacak. Bölgesel çalışma takvimimiz budur.” diye konuştu.
TURİZM HATTINDA
BAĞLANTILAR YAPILACAK
AFJET A.Ş Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, termal turizm hattının tamamlandığını, şu anda Korel, İkbal, Güral, Anemon, Garden Kale oteller ve Özdilek AVM olmak üzere hem ısıtma hem de kullanım olarak jeotermal enerjiyi kullandıklarını kaydetti. Bu hatta yakında Budan Oteli’nde dahil olacağını anlatan Ulutürk; “Termal turizm hattı üzerinde olan hastanelerin tamamında kullanım, ısıtma ve termal tedavi için jeotermal su kullanılıyor. Bu hat üzerinde yeni bitecek ve yapımına başlanacak oteller var. 2013 yılında bunların bağlantılarını yapacağız. ATSO hizmet binasını yapıyoruz, AFAD İl Müdürlüğü’nün bağlantı çalışması yaptık. Spor kompleksi ve müze inşaatları 2013 yılında biterse biz kendi alt yapımızı yapıyoruz. Bunları da sisteme dahil etmiş olacağız. Diğer Alila otel, AK Şifa gurubunun otelleri de bittiği zaman onların bağlantıları da yapılacak.” şeklinde konuştu.
SERACILIK ÇALIŞMALARI DA YAPILACAK
Termal turizmde üçüncü bir atak olarak hızlı bir seracılık yatırımı gerçekleştiğini belirten AFJET A.Ş Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, AFJET sahası içerisinde bir Afyonkarahisarlı’nın seracılık yapma girişimi olduğunu kaydetti. Ulutürk şöyle konuştu: “AFJET yönetim kurulumuz seracılık girişimi için uygun olur verdi. 44 bin metrekarelik bir alanda İsmail Genellioğlu bir sera kurmayı düşünüyor. Biz de AFJET olarak bunun ısıtmasını üstlenmiş durumdayız. Bildiğim kadarı ile 2013’ün sonbahar aylarında ilk fide dikimi yapılmış olacak. Çayırbağ tarafında aldığımız arazi ile ilgili sondaj çalışmalarımız başladı. Şehir dışından firmalardan sisteme dahil olmak isteyenler var. Burada çalışma bittikten sonra alt yapısını tamamlayan, arazisini bulan vatandaşlara teknolojik seracılıkla ilgili Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte bir çalışma yapacağız. Müdürlük bize orada bir alan gösterdi. Önümüzdeki dönemde 200 dönüme yakın bir seracılık olayı gözüküyor.”
ELEKTRİK ÜRETİMİ DE GÜNDEMDE
ZEKA ile birlikte AFJET A.Ş olarak 10 bin metrekarelik alanda kesme çiçekçilik anlamında örnek oluşturabilecek bir yatırım planından söz eden Genel Müdür Yusuf Ulutürk, böylece vatandaşa yeni iş sahalarının açılacağının altını çizdi. Ulutürk sözlerine şöyle devam etti: “Son olarak da yönetim kurulu üyelerimizle Denizli’de bizim sahamıza benzer bir alanda yapılmış elektrik santralini gezeceğiz. Kafamızda oluşturduğumuz 2 megavatlık bir elektrik üretimi ile ilgili çalışma detaylarına bakacağız. Önümüzdeki dönemde elektrik üretimi ile ilgili projeyi başlatmak istiyoruz. Seracılık üretimini de başlattıktan sonra misyonumuzu tamamlamış olacağız.”
BURCU AYDIN

Bakmadan Geçme