• Haberler
  • Genel
  • AFJET forması için terliyorlar – Kocatepe Gazetesi

AFJET forması için terliyorlar – Kocatepe Gazetesi

AFJET Afyonspor'da 1995 ve 1997 doğumlu gençler arasındaki seçme çalışmalarına önceki gün başladı. Seçmeler en az 5 gün boyunca devam edecek 2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek AFJET Afyonspor yeni sezon hazırlıklarına geçtiğimiz gün Atatürk Stadyumu'nda yapılan futbolcu seçmeleriyle başladı. Sezona AFJET Afyonspor'da başlamak isteyen 6 oyuncuyla seçmelere başlayan teknik heyet en az 5 [&hellip]

AFJET forması için terliyorlar

AFJET Afyonspor’da 1995 ve 1997 doğumlu gençler arasındaki seçme çalışmalarına önceki gün başladı. Seçmeler en az 5 gün boyunca devam edecek

2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek AFJET Afyonspor yeni sezon hazırlıklarına geçtiğimiz gün Atatürk Stadyumu’nda yapılan futbolcu seçmeleriyle başladı. Sezona AFJET Afyonspor’da başlamak isteyen 6 oyuncuyla seçmelere başlayan teknik heyet en az 5 gün boyunca Ankaragücü A Takımı ve Ankaraspor’dan gelen oyuncuları izleyecek. Yapılan antrenmanlarda oyuncular en ince detaylara kadar incelenecek ve anlaşılan oyuncular gelecek sezonda AFJET Afyonspor formasını giyecek.
Yapılan antrenmanları izleyenler arasında Kulüp Yönetimi’nden Yusuf Ulutürk, AFJET Afyonspor Futbol Şube Sorumlusu Ali Günçar ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
AFJET Afyonspor’da forma giymek için ter döken oyuncular Teknik Direktör Ufuk Süer, Yardımcı Antrenör Nihat Baştürk ve Kaleci Antrenörü Ali Türkan nezaretinde ilk antrenmanı yaptı.
Transfer çalışmalarını da sürdüden AFJET Afyonspor’da ilk olarak dış transfere önem verildiğini belirten Teknik Direktör Ufuk Süer, dış transferin tamamlanmasından sonra iç transfere ağırlık verileceğini belirtti.
ADİLSPOR’DAN
AFJET’E Mİ?
Geride kalan sezonda Adilspor formasını giyen Alpcan Ersoy AFJET Afyonspor’un futbolcu seçmelerine katıldı. Durumu gelecek hafta sonu belirlenecek olan Ersoy beğenilirse 2’nci Amatör Lig’den Bölgesel Amatör Lige terfi edecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

SEÇMELERE KATILAN OYUNCULAR
Gelecek sezon AFJET Afyonspor’da forma şansı arayan 1995 ila 1997 doğumlu futbolcuların isimleri, takımları ve oynadıkları mevkiler şöyle sıralandı:
Mücahit Ak Ankaragücü Stoper
Behlül Baydar Ankaragücü Sağ Bek
Bedirhan Batukan Ay Ankaragücü Sol Bek
Veysel Ozan Yıldırım Ankaragücü Sol Açık
Cihangir Yarkaya Ankaraspor Stoper
Alpcan Ersoy Adilspor Sol Açık

JET’lerde hedef 3’üncü Lig

Bölgesel Amatör Lig’de başarılı olup 3’üncü Lige çıkmak istediklerini belirten AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, daha üst ligleri hedefleyen bir kulüp olacaklarını ifade etti

AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, “Takımımızda Teknik Direktörlük görevine Beşiktaş’ın eski futbolcularından Ufuk Süer, Yardımcı Antrenörlük görevine de Gençlerbirliği ve Afyonspor’da forma giyen Nihat Baştürk’ü getirdik. Transfer çalışmalarını da bir an önce tamamlayıp önümüzdeki haftadan itibaren yeni sezon hazırlıklarına başlamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız” ifadesini kullandı.
“MESELE ALTTAN İYİ OYUNCULAR YETİŞTİRİP, KENDİ ÖZ EVLATLARIMIZI OYNATMAK”
Salih Sel, “İnşallah hedefimiz bu sene Bölgesel Amatör Lig’de başarılı olmak ve oradan da 3. Lig’e yükselmek. Profesyonel ligde de kalıcı olmakla birlikte daha üst ligleri hedefleyen bir kulüp olacağız. Ayrıca güçlü bir altyapı oluşturup, temeli sağlam tutacağız. Bütün mesele alttan iyi oyuncular yetiştirip, kendi öz evlatlarımızı oynatmak.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Günçar: İmkanlar
tükenince çekip gidiyorlar

Afyonkarahisar’daki amatör futbolun gelecek vaat etmediğini belirten AFJET Afyonspor Futbol Şube Sorumlusu Ali Günçar takım başkanlarının genellikle belediye başkanlarından
oluştuğunu ve imkanları yanlış kullanıldığını ifade etti

Afyonkarahisar’daki amatör futbolda yaşanan sıkıntılar hakkında görüşlerini açıklayan AFJET Afyonspor Futbol Şube Sorumlusu Ali Günçar, “Bir sezon boyunca amatör maçlarını izledim. Şu gerçeği söyleyebilirim ki Afyonkarahisar’daki amatör futbol gelecek vaat etmiyor. Takımlara baktığımız zaman, kulüp başkanları genelde belediye başkanlarından oluşuyor. Bu belediye başkanları, görev yaptıkları süre içerisinde, takımlarının başarılı olabilmesi için bir takım imkânları sağlıyorlar. Çeşitli transferler yapıp, mali imkânları tükendiği zaman bırakıp gidiyorlar. Ben bunu yanlış yapılan bir işlem olarak yorumluyorum.” ifadesini kullandı.
“FUTBOLCU YETİŞTİRMEK İÇİN TESİSLEŞME ŞART”
Futbolcu yetiştirmek ve Afyonkarahisar’ın futboldaki seviyesini arttırmak için ilk engel tesisleşmenin olduğunu vurgulayan Günçar, “Futbolcu yetiştirmek istiyorsak tesis engelini aşmak zorundayız. Gençlerimize bu şekilde örnek olabiliriz. Futbolun birinci şartı tesisleşmedir. Sahası olan amatör takımlar, idman yaptıkları sahada maça da çıkıyorlar ve bir bakıyorsunuz üç-dört ay sonra saha bozuluyor.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme