Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFJET Afyonspor’da “liglerin tescili”ne isyan var

AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı

AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Yusuf Ulutürk, Federasyon’u ve zafer kazandığını düşünen diğer kulüp başkanlarını protesto ettiğini ifade ederek, “Siz oraya gidip neyi tescil ettirdiniz, savaş meydanında savaş kazanmış gibi nidalarla çıkıp da bunları açıklıyorsunuz. Zaten statü buydu. Play-Off’ta 2 ile 6’yı ya da 2 ile 9 oynasın ve hakkaniyetli bir çözüm olsun derken siz aynı şeyi tescil ettirip, 6 hafta oynanmaması var bir de, bunun neresi adil. Bu başarı maşarı değil bence hezimet” dedi. Ulutürk Afyonkarahisar kaumoyunun bu haksızlığı sessiz kalışına da tepki gösterdi

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan AFJET Afyonspor’da, ligin tescil edilmesinden sonra haksızlığa uğradıklarını ifade eden Başkan Yusuf Ulutürk, AFJET Afyonspor’un hakkının gasp edildiğini belirtti.
Pandemi sürecindeki bekleyişi kısaca anlatan AFJET Afyonspor Başkanı Yusuf Ulutürk, “Bilindiği gibi koronavirüs nedeniyle mart ayında lig maçları ertelendi. Uzun bir bekleyişten sonra liglerdeki tüm karşılaşmaların Haziran ayında başlayacağını ilan eden Türkiye Futbol Federasyonu, daha sonra 2. Lig ve 3. Lig karşılaşmalarının 18 Temmuz’dan itibaren kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu. Tüm kulüpler gibi biz de futbolcularımızı toplayarak antrenmanlara başladık. Maddi yönden büyük sıkıntı içerisinde olan bizim gibi kulüpler, her şeye rağmen hazırlıklarına başladılar. Ancak TFF’nin aldığı bir kararla 2. Lig ve 3. Lig maçlarının oynanmayacağı bildirildi. Nitekim önceki gün yapılan toplantı sonunda da grup birincisi olan takımların bir üst lige terfi etmeleri, ikinci ile beşinci sıra arasındaki takımların da Play-Off oynamaları kararlaştırıldı. Bu durumda AFJET Afyonspor 2 puanla Play-off oynama şansını kaçırmış oldu.” dedi.
“BİZİM DE HAYALLERİMİZ VE UMUTLARIMIZ VARDI. AFYON NEDEN SESSİZ?”
TFF’nin bu kararını protesto ettiklerini ve yasal haklarını aramaya devam edeceklerini söyleyen Ulutürk, “Bizim de hayallerimiz ve umutlarımız vardı. Tüm emeklerimiz zayi oldu. TFF’nin bu kararını protesto ediyor ve kulübümüzün haklarını yasal zeminde arayacağımızı bildirmek istiyorum. Haksızlığa uğrayan birçok kulübün taraftarları TFF’ye tepki yağdırırken, Afyonlu sporseverlerin bu duruma sessiz kalmaları da bizleri üzüyor. TFF’nin diğer kulüpleri mağdur etmemek adına 2-6 veya 2-9 arasındaki takımlara Play-Off oynatma kararı almasını beklerken, hiç de ummadığımız bir kararla karşı karşıya kaldık.” diye konuştu.
“ŞEHİRDE BİR DUYARSIZLIK VAR”
Afyonkarahisar halkının olaylara duyarsız kaldığını aktaran Ulutürk, “Bizim şehirde bir duyarsızlık var ama onu da tam anlayamadık, bazı şehirlerde 5’ten sonra 6. olan 7. olan illerde bir ayaklanma var. Siyah çelenk bırakma, protesto etme gibi bir durumlar var. Şimdi biz kendi gurubumuz için bakıyoruz. Ama Afyonkarahisar’da sanki herkes durumdan memnunmuş gibi bir durum söz konusu. Bundan büyük üzüntü duyuyorum. Çünkü bu takıma destek verilseydi, 1. Lige çıkabilirdik.” şeklinde konuştu.
“GÖREVİ DEVİR ETMEYE HAZIRIZ”
Yeni sezonda yönetim olarak göreve devam etmeyi düşünmediklerini ve bu konuda şimdiden bir takım çalışmalar yapılıp yeni yönetimin oluşması gerektiğini vurgulayan Ulutürk, “Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bu yana Allah’a şükürler olsun kulübün bir kuruş parasını yemedik, yedirmedik. Zor şartlara rağmen bir yandan eski borçları öderken, takımın da ligde kalmasını sağladık. Yönetim kurulu olarak önümüzdeki dönemde görev almayı düşünmüyoruz. Kulüp başkanlığına ve yönetim kurulu üyeliğine talipli kişiler çıktığı anda genel kurula giderek görevi devir etmeye hazırız. Yeni sezon için önümüzde bir ay gibi kısa bir süre var. Bu süre içerisinde yeni yönetimin oluşup teknik kadroyu ve futbolcu kadrosunu kurması gerekiyor. Afyonkarahisar’ın takımına sahip çıkmasını bekliyoruz.”
“BİR ŞEYİ İCAT ETMEDİNİZ
ZATEN KONU BÖYLEYDİ”
Federasyon ile kulüplerin en son bir araya geldiği toplantı sonrasında ve verilen karar sonrasında yaşananları anlatan Ulutürk, “Biliyorsunuz bizim beyaz grupta bir üstümüz olan İnegölspor ile 2 puan farkımız var ve İnegölspor bizim sahamıza gelip maç yapacağız. Bir yan gruba bakacağız, Sakarya ve Kırşehir var. Bizimle aynı durumdalar. Sakarya’nın 4 puan üstünlüğü gözüküyor ama 3 puanı silinecek ve fark 1’e düşecek. Şimdi Kırşehir de mağdur, AFJET Afyonspor da mağdur. Onlar da para ve emek harcadı. Misal olarak Sakarya ve İnegölspor Allah işlerini güçlerini rast getirsin, şimdi Play-Off bir üst lige çıktıktan sonra hem maddi geliri artacak hem şehir olarak daha farklı bir konumda olacak. Sadece onlar para ve emek harcamadı, biz de para ve emek harcadık. Bundan dolayı biz federasyon nezdinde ve bu kararı alan 2., 3. Lig düzeyindeki arkadaşlara gerekli protestoları ilettik. Buradan da bu kararın özellikle 2., 3. Ligler kulüpler birliğindeki başkan ve yönetici olan arkadaşlara da bu bizim hakkımızı gasp etmektir, çalmaktır. Bunun başka bir adı yok. Siz oraya gidip neyi tescil ettirdiniz, savaş meydanında savaş kazanmış gibi nidalarla çıkıp da bunları açıklıyorsunuz. Whatsapp grubunda da söyledim. Zaten statü buydu. Bizim 3-4 aydır bir kuruş kasamıza para girmemiş, federasyondan bir şey gelmemiş ondan sonra biz emeğe karşılık 2 ile 6’yı ya da 2 ile 9 oynansın ve hakkaniyetli bir çözüm olsun derken siz aynı şeyi tescil ettirip 6 hafta oynanmaması bunun neresi adil. Bu başarı maşarı değil, bence hezimet. Sonuçta olmayan bir şeyi icat etmediniz zaten konu böyleydi. Bizim arkadaşlardan beklediğimiz en azından 2 ile 5’in karanını veriyorsanız 5’in altındaki takımlara da maddi ve manevi destek vermeleri lazım. Biz seneye o zaman takımlarımızı ona göre düzgün hazırlayıp kuralım. Bize de desinler ki sizin mağduriyetiniz var giderelim diye maddi yardım yapılsın. Biz Federasyon’dan bunu bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
4 oyuncu dışında sözleşmelerin bittiğini aktaran Ulutürk; “13 tane arkadaşımızın sözleşmeleri lig tescil edildiği için bitti. Bugün takım kaptanı Nazmi dahil tamamı gitti. Önümüzde takımın geleceğiyle ilgili ne olacak, ne bitecek, devam edilecek mi, ligden mi çekilecek, batacak mı, başka biri mi alacak belli olmadığı için bir belirsizlik olduğundan dolayı futbolcuların tamamı şehri terk etti.” ifadelerini kullandı.