• Haberler
  • Genel
  • AFİMDER: TOBB'nin İmam Hatip Lisesi kararı herkese örnek olmalı

AFİMDER: TOBB'nin İmam Hatip Lisesi kararı herkese örnek olmalı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Afyonkarahisar'da 32 derslikli İmam Hatip Lisesi yaptırma kararı Afyon İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nden (AFİMDER) büyük sevinç yarattı Kararın herkese örnek olması gerektiğini söyleyen AFİMDER Başkanı Ömer Çetin, öğrencinin fazla sınıfın az olduğu Afyonkarahisar'da 32 dersliğin sıkıntıları bir nebze azaltacağını belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ilimize yaptırılacak [&hellip]

AFİMDER: TOBB’nin İmam Hatip Lisesi kararı herkese örnek olmalı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Afyonkarahisar’da 32 derslikli İmam Hatip Lisesi yaptırma kararı Afyon İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nden (AFİMDER) büyük sevinç yarattı

Kararın herkese örnek olması gerektiğini söyleyen AFİMDER Başkanı Ömer Çetin, öğrencinin fazla sınıfın az olduğu Afyonkarahisar’da 32 dersliğin sıkıntıları bir nebze azaltacağını belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ilimize yaptırılacak olan İmam-Hatip Lisesi ve Spor Salonuna ait protokolün geçtiğimiz günlerde Ankara’da imzalandığının hatırlatan AFİMDER Başkanı Ömer Çetin, Afyonkarahisar’a ikinci bir İmam Hatip lisesi yapılacak olmasının memnuniyeti yaşadıklarını kaydetti. Afyonkarahisar merkezde bir adet İmam Hatip Lisesi bulunduğunu hatırlatan Ömer Çetin, “bu ihtiyacı karşılayamıyordu. 32 Derslikli yeni bir okul yaptırılmasının hem bizi, hem de öğrenci aileleri mutlu etti.” şeklinde konuştu.
Türkiye genelinde son yıllarda İmam Hatip Liselerine olan ilginin artmasına rağmen okul sayısının yetersiz olduğunu vurgulayan Çetin, TOBB’nin girişiminin herkese örnek olması gerektiğini belirtti. 4+4+4 Sistemine geçilmesiyle İmam Hatip Liseleri’ne olan ilginin iyice arttığını hatırlatan Çetin, “Mevcut okulumuzda sınıflar doldu. 10 sınıf İmam Hatip öğrencisi kapının önünde sınıfsız kaldı. Milli Eğitim Müdürümüz tarafından, sınıfsız kalan bu öğrencilerimizi, yeni yapılan ve öğrencisi de az olan Uydukent Osmangazi Anadolu Lisesinin boş sınıflarına geçici bir süre için yerleştirdik.” dedi.
Yeni bir okul yapılmasıyla ilgili başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin çoban, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile siyasilerin çözüm bulmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getiren Başkan Çetin sözlerini şöyle tamamladı, “TOBB’nin Uydukent bölgesine 32 derslik ve spor kompleksi yapmasıyla, bu alandaki ihtiyacını bir nebzede olsun giderilmiş olacak. AFİMDER olarak başta TOBB yöneticileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme